torstai 15. maaliskuuta 2012

HYVÄÄ ILTAA PUUTARHOJEN VÄET

Kiitos kommenteista ja mielenkiinnon osoituksista. Puutarha ja kukka-asiaa:
Olen tänä alkuvuonna selviytynyt tosi hienosti noista kasvikatalogeista ja nettitilauspaikoista. EN OLE HALUNNUT TILATA MITÄÄN :-D Uskomatonta. Nyt odotan mielenkiinnolla kevättä, jotta saan nähdä viime kesäiset ja syksyiset istutusten tulokset. Aika vähällä selvisin viime vuonnakin tilailujen suhteen. Syskyllä tuli lootallinen mielenkiintoisia kasveja Augikselta ja nyt on tosi kiva odotella mitä tulee näkyviin, kun en edes muista, mitä olen tilannut. Aika paljon istutettavaa kuitenkin oli. Vinkkinä voin sanoa, että on ihan varteenotettava paikka syystilauksille. Juurakot ja mukulat ovat valtavan elinvoimaisia ja suuria Suomen kauppapuutarhoihin verrattuna ja todella edullisia.

Laitan tähän pari kasvikuvaa, osalle saattavat olla outoja, osalle tietysti tuttuja.  Kuva otettu 28.5.  Etualalla oikealla Sinikämmen, Glaucidium palmatum,Olen kasvattanut sen siemenestä. Takanaan oranssi Aasiankullero, Trollius asiaticus. Heti reunuksen vieressä kohoaa helmisaniaisen versoja, niiden takana kuunliljaa. Jos tuo sinikämmen on jollekin outo, niin suosittelen pitämään silmät auki kauppapuutarhoilla kierrellessä. Kantsii hankkia :)

Tässä sitten Jumaltenkukka, Dodecatheon meadia. Itse olen saanut sen alunperin kasvivaihtona, helppo siemenkasvatettava :) Kuvattu 6.6.
4 kommenttia:

  1. Löysin tänne blogiisi eilen! Ihania kuvia! Kissat ja kukat näemmä meitä yhdistää nyt ainakin. Sisäkasvit ovat minulla enempi kertakäyttötavaraa, mutta pihakasvit saavat jo sitten parempaa hoitoa ja huolenpitoa.

    VastaaPoista
  2. Ihmemaahan astelin. Mikä kauneus sinua (ja meitä blogissasi) odottaa, kun lumi sulaa ja puutarhasi kukoistaa viime kesän malliin. Ajatella: mitä kaikkea on luvassa kahdessa kuukaudessa :). Ihastuttava on puutarhasi.

    VastaaPoista
  3. Ompa kaunista! Tuo sinikämmen mun on pakko saada, sehän on tosi upea kasvi!!

    VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)