lauantai 21. huhtikuuta 2012

UUSI KASVI

Kiitos taas kommenteista :) Enhän varmaankaan kovin kauaa malta täältä pois pysyä, kun sitä on ihan kuin pieni lapsi, että pitää heti saada jollekin kertoa ja näyttää, kun on jotain saanut tai tehnyt. Heh, meissä kaikissa asuu ikuinen kakara :-D

Kuten nyt tämäkin juttu: Tänään tuli käytyä Hesassa tyttären luona. Eipähän täällä taas aamulla muistanut, että Helsinkiin pitää pukeutua kuin naparetkelle ja onneton laitoin kevättakin päälle. Poikettiin sitten Muhevaisella, sinne meinas kertakaikkiaan jäätyä. Ja Ukkokölliä ei meinannut saada sieltä pois. Arvasin sen kyllä jo mennessä. Köyhyys ja kipeys unehtuu noissa taimimyymälöissä.....no ei se paljoa ostanut, enkä minäkään. Onneksi ei kummallakaan ole varaa sanoa mitään toisen osteluista ;)
Jo kaukaa silmiini osui jotain ihastuttavan kaunista. Jo vuosia toivelistallani ollut Soldanella se siinä nökötti, kaikessa kainossa kauneudessaan. Sitä ei ole todellakaan sattunut olemaan missään tilauspaikassa tarjolla ja siksi olen ollut aina sen kaipuussa.  Kyllähän sekin maltaita maksoi, mutta olen koko talven kituuttanut nuukana, jotta voin taas kesällä ostaa mitä haluan.
Kävin tovi sitten kuvaamassa sitä iltavalossa. Ja sit lähden blogikierrokselle :)
Kivaa viikonvaihdetta kaikille, jotka tänne sattuvat, toivottavat Mörökölli ja Soldanella :)

pssst...kurkku kipeä nyt siitä palelusta :(


7 kommenttia:

 1. Siinä olen sun kanssasi ihan samaa mieltä, että meissä asuu ikuinen kakara, se ei lähde varmaan koskaan "onneksi" pois!
  Ja voi sun ihanaa soldanellaasi, nytkö se jo kukkiikin noin paljon?
  Se on kaunis ja niin kauniin värinenkin vielä!
  Kyllä kannatti vähän värjötelläkkin, mutta koita nyt parannella itsesi, sillä on luvattu vähän lämpimämpääkin. Kurja , jos joudutkin makaamaan petin pohjalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, soldanella kukkii aikaisin keväällä. Tämä nyt on jostain taimikasvatteluista, mutta tuossa läheisessä metsässä, piilossa kaikilta silmiltä, se kukkii samoihin aikoihin sinivuokkojen kanssa. Sen metsän edesmennyt omistaja on saanut sen aikoinaan tuliaisena Itävallasta vai Sveitsistäkö se oli, missä se kasvaa alppien rinteillä luonnossa.

   Poista
 2. Kaunis on uusi kukkasi, mulle Soldanella ei ole yhtään tuttu entuudestaan.

  VastaaPoista
 3. Mullekin soldanella on täysin vieras kasvi, mutta kaunis se on!

  VastaaPoista
 4. Ihana on soldanellasi, koskaan ikuna ole ennen vastaan tullut! Pitääpä googlettaa lisätietoa.

  VastaaPoista
 5. En minäkään muista tuota kukkaa aikaisemmin nähneeni, todella kaunis.

  VastaaPoista
 6. No kiva, jos voin tuoda vähän uutta tietoa kasveista. Niistä voi tulla uusia mielitekosia :) Alunperin oli tarkoitus, että en tee tästä kovin puutarhapitoista blogia, mutta saa nyt sit nähdä, kuinka käy. Mutta jospa rajaan tätä kasvien kuvaamista siten, että en kaikkein tavallisimmista laitakaan tänne, niin ei tule niin täyteen puutarhaa :) Tai pöh, olkoon, katotaan miten käy. Laitan mitä milloinkin huvittaa eiks nih??

  VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)