perjantai 6. heinäkuuta 2012

Kesä tulj takasi

Käytänpä taas välillä hetken tänne blogiini. Kissulit ovat saaneet paljon haleja , huomaan ma. Kovasti kiittelevät niistä. Noista karvakehveleistä en osaa sanoa kiittelevätkö, esitän kiitokseni heidän puolestaan. Pianhan taas ovat täällä Suomessa villitsemässä väkeä, mii tuu ;)

Kesän alussa aloin puhdistaa ja tuunata yhtä piharakennuksen varastoa kesäkamariksi. Sinne voi viedä pihavieraan kahville, kun sisälle taloon ei kertakaikkiaan voi ketään päästää. Olen taatusti ovella hosumassa huis huis uloooos, tänne ei kellään ole asiaa. Niin kohtelias olen. Sisällä on siis ihan hirveetä.

Tämä kesäkamari sensijaan on erittäin puhdas ja siisti (vielä). Kaikki paikat ja pinnat on pesty kunnolla tolulla. Olen kerännyt sinne hieman nostalgisia esineitä ja lisää on tulossa, kunhan ehdin.

Lastenvaunujen tarina: 


Nämä vaunut ovat ostetut v 1954 tällä kylällä syntyneelle poikavauvalle. Sieltä ne on lahjoitettu 1960-luvun alussa tässä talossa syntyneelle vauvalle. Tarina kertoo, että tämä vauva on saanut alkunsa juuri tässä samaisessa kesäkamarissa. Entisten asukkaiden aikana tämä huone on toiminut aittana, ja täällä on ollut talon tyttärien kesähuone. Vaunut olivat täällä muuttaessamme tähän taloon.
Seinille olen laittanut minun ja ukkoköllin tekemiä rukinlapoja. 70-luvun alussa asuimme pienessä yksiössä, joka oli kuin mikäkin verstas. Siellä näperreltiin monenlaista. Myös kuvissa takan näkyvä palapeli on siltä ajalta. Joitakin lasten piirustuksia on myös seinillä. Ja pari muuta on ollut jo aikaisemmin täällä blogissa esillä ;)Tällaista tällä kertaa, oikein mukavaa kesää taas kerran kaikille toivottelee Mörökölli, lav juu :)

6 kommenttia:

 1. Tuollainen kesäkammari olisi kyllä eri kätevä tässäkin huushollissa =D

  VastaaPoista
 2. Tuollaisissa vaunuissa oon ittekkin köllinyt pienen pienenä tyttönä, samoin siskolikka. Ne vaan olivat vaaleanharmaat väriltään. Äiti tosin sitten rahtasi niillä mattoja rantaan pesulle kun olin jotain 4-vuotias, seuraavaa siskoa kun sai odotella 11 vuotta!

  Hieno on kesäkamari, pitsiverhot ja kaikki.:)

  VastaaPoista
 3. Ihana kesäkamari, kyllä tuolla kelpaa köllötellä. Ihanaa, kun on kesä oikein kunnolla :)

  VastaaPoista
 4. Kutsuva kesäkammari ja mukava tarina vaunuissa :)

  VastaaPoista
 5. Tällainen kesäkamari on makea, sitä ei voi kukaan vastustaa. Ja vaunut, nostalgiset. Oikein mukavaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)