torstai 18. lokakuuta 2012

EPIFYYTTEJÄ

Sataa sataa ropisee pili pili pom....

Tänään sain sentään sellaisen urotyön tehtyä, että hain metsästä uutta rahkasammalta ja hiukkasen muutakin sammalta. Tällaiseen tarpeeseen:

Mulla on kymmenisen vuotta ollut tällainen pikku kaappi. Se on ollut monenlaisessa käytössä ja välillä lähes unholassa. Alkuun pidin siellä pieniä orkideoja, mutta nyt viime vuodet se on ollut Tillandsioilla. Tillandsiat ovat epifyyttejä, suomennettuna päällyskasveja, jotka tykkäävät elellä puunrungoilla yms. pinnoilla.
Vien Tillandsiat kesiksi ulos riippumaan puun oksaan. Syksyisin, kun tuon ne sisälle, laitan uudet sammaleet kaapin pohjalle. Sammal antaa kaappiin kosteutta, jota epifyytit tarvitsevat. Kaapin pohjalla on muovinen laakea alusta, joita tulee valmispizzojen mukana. Siihen voi lorottaa vettä, josta sammalleet saavat tarpeeksi kosteutta. Naavatillandsiat elävät punasavisen putkilon päällä, putkeen laitetaan vettä, ja Tillandsiat saavat siitä keramiikan läpi kosteutta.Että sellaista tällä kertaa.

Pian päättyy tietokilpailun vastausaika, en voi ihan vielä julkistaa  oikeaa vastausta, vaikka varmaankin kaikki ovat jo vastanneet.

3 kommenttia:

  1. Ihan uusia tuttavuuksia mulle... hmm.. yritän tarkemmin tirkistellä kuvaa! IHana kyllä tuo sun kasvihuone, huh!

    VastaaPoista
  2. Ompas jänniä kasveja.. ja saat ne viihtymään.. Ihana tuo kasvihuoneesi..

    VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)