perjantai 12. lokakuuta 2012

KEITTIÖSSÄ

Hyvää Huomenta

Eilen oli "matkoilla". Kävin eräässä paikassa, jota en kerro hihhih ;) Mutta sitä paikkaa koskeva tietokilpailukysymys on tulossa pika pikaa, mutta ei tänään.

Tänään puhutaan keittiöistä, koska keittiö on kodin sydän.  Mikä sinulle on kaikkein mieluisin ja tärkein asia keittiössäsi? Mikä siitä tekee kodin sydämen? Minulle on ehdottomasti puuhella. Olen laulanut ylistyslaulua puuhellalle jo yli 30 vuotta. Kaksi omakotitaloissa asuvaa tytärtämmekin on laittanut puuhellan lapsuuden kokemustensa perusteella.

Kaksi kuvaa keittiöistä vuodelta 1924. Kuvattu Kotilieden lokakuun numerosta v. -24
                                                                                               
 Voi, mikä puuhella!!! En voi käsittää, miten ikinä on voinut olla sellainen aikakauisi, jolloin nämä hävitettiin.10 kommenttia:

 1. Harmi, että puuhellat on hävinneet keittiöistä. Kun meillä mökille rakennettiin erikseen saunarakennus, otin entisen saunatilan keittiökäyttöön ja sinne sain ihan oikean puuhellan. Sille hellalle minäkin laulan ylistyslaulua kaiket kesät, sen lempeälle lämmölle ja hellanuunissa haudutetuille lihapadoille ja kypsytetyille leiville. Hellasta en luovu ja sitä myös tänne kotiin kaipaisin.

  VastaaPoista
 2. Puuhella tuo lämpöä, siinä valmistuu maittavia ruokia ... mutta kyllä se kaipaa rinnalleen suuren pöydän, jonka ympärille kokoonnutaan syömään herkkuja / kahvittelemaan kera sukulaisten ja ystävien :)

  VastaaPoista
 3. Ihania nuo vanhat lehdet <3 Mukavaa syksyn jatkoa :)

  MAIJA

  http://maijamyrskyluoto.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 4. Minulta puuttuu juuri puuhella..
  On hieman vanhaa tunnelmaa Singer pöydän avulla ja keittiön kaappeja jostain 50 luvulta muutama..
  Ei saa tunnelmaa nykyisillä uusilla sisustus jutuilla..

  VastaaPoista
 5. Ihanat nidotut Kotiliedet! Onpa maailma muuttunut noista ajoista - nykyisin ihmiset ovat niin kiireisiä, että ruokakin pitää saada nopeasti pöytään. Parasta keittiössäni on ikkunasta avautuva näkymä pihalle.

  VastaaPoista
 6. Vanhat Kotiliedet ovat niin kauniita, niiden kansikuvat ovat toisi ihania.
  Olisipa nykyajankin lehdissä samantapaisia etusivuja.
  Ja puuhella on kyllä ihana, mulla on sentapainen myöskin ja niin ihanaa lämpöä siittä tuleekin.

  VastaaPoista
 7. Kuulun puuhellan faneihin. Se on se lämpö ja koko. Naapuristani oltiin heittämässä puuhellaa pihalle pari vuotta sitten, veljeni kävi sen heti poimimassa talteen. Meillä oli lapsuudenkodissa puuhella, eli se tuottaa monenlaistakin lämpöä.

  VastaaPoista
 8. En iki päivänä luopuisi puuhellasta, kyllä se on keittiön sydän.Se tuo ihanan lämmön
  Sillä keittää ja paistaa leivät,laatikko ruuvat, puuhella on ihana:)

  VastaaPoista
 9. Puuhella on ehdoton. Oltaisiin oltu moneen kertaan ihan lirissä ilman sitä. Laitettiin ulkokeittiöön vielä toinen. Katselen myös saunassa kiuasnurkkaa sillä silmällä, että hm.

  VastaaPoista
 10. Vannon myöskin puuhellan nimiin! Se on kodin ykkönen ja mikään ei voita koleita syys-ja talvipäiviä ja tulta hellassa!
  Ja sen jälkeen parasta ovat vanhat kotiliedet, joissa on niiiin paljon oikeeta asiaa!

  VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)