tiistai 9. lokakuuta 2012

PÖLJÄ JAMES, VAI ONKO?

Kerroin tuolla aikaisemmin, että James on ihan pöljä. Lupasin selittää asian, mutta tässä kyllä tulee ajatelleeksi, että kumpi on pöljä  -James vai ihminen ;)

Meillä on kissanluukut. Meillä oli parhaimmillaan viisi kissa, joille piti yhdelle kerrallaan käydä avaamassa ovea yöllä -ulos ja sisälle. Heräämisiä ja likkeellelähtemisiä tuli useita joka yö.  Niin päädyimme kissanluukkuihin ja ne ovat kyllä vertaansa vailla oleva keksintö, ja näiden ansiosta saamme kyllä nukkua öisin tältä osin, mutta...

Tämä James. Tämä on itse ottanut sellaisen tavan, että hän ei ala syödä ennenkuin hänelle näyttää kuppia ja sanoo "Ole hyvä". Siis tätä ei tietenkään ole millään tavalla opetettu hänelle. Jos ruokapaikalle menee muuten vain seisomaan viereen, eikä tee mitään, niin James katsoo vuoroin kuppia ja vuoroin ihmistä silmiin ja odottaa tuota "Ole hyvää"  Kun kuppia näyttää ja sanoo "ole hyvä" hän iskee kiinni ruokaan, kuin nälkäinen, tällaiseen koulutettu  koira. JOs olemme jossain muualla talossa, hän tulee hakemaan, jotta hänelle annetaan lupa syödä.

Yöllä, kun kissat tulevat sisälle, ne menevät suoraan ruokakupille, siis muut mutta ei James. Hän tulee sänkyyn ja kiusaa niin kauan, että on pakko lähteä sanomaan hänelle nuo maagiset sanat. Sitten hän syö rauhassa ja syötyään tulee miehen kasvojen päälle nukkumaan. Niin että sellainen tapaus. Ottaisitko moisen kissan, mitä tekisit hänen kanssaan? Meillä on palveltu näin jo viisi vuotta :-D Siis kysymys: Kumpi on pöljä???

Kiitos uusille kirjautuneille lukijoille, tutustun blogeihinne syvällisemmin kun ehdin. Toivottavasti viihdytte :)  Ja kiitos kommenteista edellisiin. Kirjoitan orkideoista lisää ensi tilassa, ellen jo aikaisemmin. Mukavaa päivän jatkoa!!!

13 kommenttia:

 1. Harvinaisen viisas ja hyvätapainen kissa =)
  Meillä koira seisoo ruokakupin vieressä ja haukahtelee, kunnes sanon että syö se. Välillä kissat ehtii siinä välissä käydä popsimassa ne parhaat palat =) . SE on tyhmyyttä :)
  Tuo yöllä ylös pomppiminen on niin tuttua. Meillä neljä pääsee ulos, yksikään ei voi tietenkään kulkea samalla oven avauksella, vaan jokaiselle pitää nousta avaamaan ovi erikseen, ees-taas, ees-taas. Vuokra-asuntoon kun ei voi tehdä kissanluukkuakaan.

  VastaaPoista
 2. Kyllä James on erityisen fiksu, eikä ollenkaan pöljä!
  Meillä on 5 kissaa, nuo yöjuoksut ovat niin tuttuja! Se on ilmeisesti kissamaisen fiksua myös, että jokaiselle pitää avata ovi erikseen.
  Kissoilla on jokaisella oma tapansa kertoa, että tulkaa avaamaan ovi. Tietää unissaankin kuka milloinkin haluaa pihalle :)
  Vähitellen alamme harkita kissanluukkuja myös.....
  Meillä Onni on samanlainen, hän alkaa syödä vasta kun olemme yhdessä tarkistaneet, että kupissa on raksuja ja toisessa kupissa maustamatonta luomujogurttia. Molempia pitää olla valmiina ennen kuin herra alkaa syödä. Vaikka ruoat olisivat siellä valmiina, hän hakee jonkun toteamaan asian kanssaan ennen kuin alkaa syödä!
  Aivan hurmaavia ovat kissat ♥ ilokseen heitä palvelee :)

  VastaaPoista
 3. No, eipä James ainakaan...:DD

  Meillä ennen Niiloa oli, Minttu kisu ja voi, että oli fiksu yksilö...kova juttelemaan ja aina touhuamassa meidän kanssa. Kuten Niilo nykyisin.
  Eläimet ovat, kuin lapset...hyvin pian opitaan kaikki hassut jutut...:)

  VastaaPoista
 4. No, kylläpä onkin fiksu kissa!
  Ja en voinut nauramatta tätä lukea, niin kivasti kirjoitit ja se koko juttu oli niin hauska ja vielä, kun loppuuu niin, että James menee makaamaan miehesi naaman päälle, niin se oli sitten piste iin päälle, hi hi hiii!
  Kyllä ne kissatkin osaa olla viisaita!

  VastaaPoista
 5. Kissojen mielestä ihmiset ovat palvelijoita! ;)

  VastaaPoista
 6. Onhan harvinaisen viisas kissa!Ei ole James pöljä:)

  VastaaPoista
 7. Täällä vedet silmissä hekotellen luin Jameksesta. Onpas ovela katti:D.

  Meillä Jackie, minuun leimautunut kissamme, pyytää naukahten ja silmiin katsoen tulemaan sängylle. Kun menen, kierähtää selälleen ja haluaa masurapsutuksia. Siinä väsyy ihminen ennenkuin kisu saa kyllikseen paijausta. Öisin nukkuu kainalossani tai selkä selkää vasten. Kesällä tietysti julmetun kuuma tapa ja näin viileillä vain mukava:).

  VastaaPoista
 8. James ei ole pöljä :) Kyllä minutkin joskus herätetään vain näyttämään, että kupissahan on ruokaa. Mihin olette asentaneet kissanluukut? Eikö niistä tule kylmää sisälle talvella? Sellainen olisi kiva olemassa, ei tarvitsisi herätä kesken unien ovia avaamaan, eikä valvoa talvella odotellen kissaa sisään.

  VastaaPoista
 9. Tasokkaat kissat toimivat näin. Meilläkin hänen korkeutensa Pilli pitää aina saatella ruokakupille. Ehdottomasti tämäntasoisen kissan pitää nauttia eineensä kristallimaljasta.

  Sitten on niitä toisia niinkuin meidän mustavalkoinen kissanpiru joka on raapinut ovenpielet säleille ulospääsyn kiihkossaan. Ei tosiaan tarvitse miettiä kuka tahtoo ulos/sisään/ulos/sisään/ulos....

  VastaaPoista
 10. Voi mahoton, meinas aamukahvit mennä väärään kurkkuun, kun Jameksestasi luin! Ihana persoonallisuus. Voisin minä Jameksen kanssa asua, kun olen muutenkin yökukkuja.... Mutta kumpi on pöljä..... hih.....hih....

  VastaaPoista
 11. Hihhii!! Minä vähän luulen että viidessä vuodessa olisin niin tympääntynyt tuohon tapaan, että ennemmin tai myöhemmin olisin päättänyt, jotta saapi kisu kuolla nälkäänsä jos ei muuten osaa ryhtyä syömään. =D Paras olla kertomatta tätä teidän kissan päähänpistoa meidän uudelle pennulle...

  VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)