lauantai 29. joulukuuta 2012

JOULUNAJAN KUKKIA

Kiitos osanotoista ja kommenteista. Suru ei nyt lopu. Huomautan jo etukäteen, että en vertaa tässä ihmistä ja lemmikkiä, kun tämän sanon: Eilen joutui nukkumaan ikiuneen myös tyttäreni koira, Saku, vanhuuden vaivojen tullessa liian pahoiksi. Saku oli mullekin kovin rakas. Tykkään kyllä kaikista koirista ja elävistä otuksista, mutta nämä suurehkot, rauhalliset lurppanat särkevät sydämeni eniten. Suru on tuskaisen suuri. Tänään kampaajallakin ollessani piti alkaa vetistelemään kesken kaiken. Oli liikaa hiljaista hetkeä, joten asia tuli mieleen. Elämä on :(  En nyt mitenkään kaipaa osanottoja tai muuta, vaikka näitä kirjoitankin. Muuten vain kerron.Laitanpa välillä vähän kukista.

Papinkaura päätti tässä ennen joulua rykästä muutaman kukinnon. Niitä hän rykäsi sitten 8 kpl.  Jouluksi sopivasti ehtivät suojuslehdet punaisiksi. Tässä kuvassa vielä itse kukkia ei näy. Otan sitten kukista erikseen kuvan, jos haluatte ;)  Laitoin sitten hänen seuraansa valkoisen amaryllikän. Kuvan nappasin, alivaloitetun, huonon. Mutta täytyyhän huonojakin olla, jotta hyvät erottuu ;)

Jouluna jatkoi vielä kukintaa  Chysis aurea -orkidea. Nyt kukat alkavat olla ohi. Tämä on kovin innokas kasvattamaan siemenpötkylöitä. En kuitenkaan ole niitä kypsyttänyt, koska ei minusta ole niin tieteelliseen hommaan, kuin orkidean siemenkasvatukseen ;) Eheiiii, Pirkko en ole mikään guru, en ollenkaan. Jokuset omin voimin kasvavat vain saavat kasvaa ja elellä talossamme ilman sen kummempia kommervenkkejä ;)
Ja vielä..... Uusi vuosi on tulossa. Blogini on ollut olemassa vähän toista vuotta. Laitoin kyselyn tuonne oikealle sivupalkkiin. Käythän vastaamassa. Olisi kiva nähdä, millaiset asiat kiinnostavat ;) Saa valita vain yhden kerran, joten äänestä sitä, mikä eniten on kiinnostanut :) Käy klikkaamassa. Kiitos!!!


11 kommenttia:

 1. Nyt sais tein osalta nuo poismenot riittää (ainakin hetkeks), mutta sitä se elämä on...
  Papinkaura? Onkin mulle ihan uusi tuttavuus :)

  VastaaPoista
 2. Tahtoo nähdä sen Papinkauran, koska ihan tuntematon kasvi minulle. Kyllä minäkin vollotan,jos adoptiokisu Viiville sattuisi sellaista lopullista! Eikä se oo edes mun kissa, mitä nyt sitä rapsuttelen ja syötän joka viikko! Saa surra ja muistella välillä lemmikkejäkin, omia ja muiden niiden jättäessä tämän maailman.

  Mä äänestin puutarhaa+kasveja, mutta lisäisin, että kissa(t) saa olla samassa kuvassa!

  VastaaPoista
 3. Papin kaura on minullekin aivan vieras.Lemmikkien pois meno aina jättää kovan kaipuun. Minäkin äänestin puutarha+kasveja. Voi miten on kauniita
  kyllä minä vietin kauan aikaa niitä ihailemisessa on sinulla mahtava puutarha.

  VastaaPoista
 4. Papinkaura esiin, pyydän minäkin. Oih, guru, täytä toiveeni ;)
  Hienot kuvat!

  VastaaPoista
 5. Ymmärrän hyvin surusi Sakun takia. Kun itse jouduin nukuttamaan 23 vuotiaan kissani, jouduin olemaan töistä pois monta päivää jatkuvan itkemisen takia. Lemmikeihin kiintyy liikaakin.

  VastaaPoista
 6. Sinulla lienee kotona valo-, lämpö- ja kosteusolosuhteet balanssissa, kun kasvisi noin hvyin viihtyvät.

  VastaaPoista
 7. Lemmikin kuolema vie meistä palan mennessään. Pahinta on jos itkettää ja siitä ei voi edes töissä kertoa ihmisille, jotka eivät edes tykkää eläimistä.

  Mutta nyt käyn klikkaamassa ohjeen mukaan : )

  VastaaPoista
 8. Sen(kin) takiahan nämä blogit ovat, että tänne saa laittaa niitä asioita, mitä mielessä liikkuu; iloja ja suruja. Ihana kuva tuosta orgideasta!

  VastaaPoista
 9. Kaunis on papinkaura kukkiessaan.

  Om surullista aina luopua niin ihmisistä kuin eläimistäkin lähellään. Voimia teille sinne ja jaksamista. Vaikka poismeno olisi odotettavissakin on se aina raskas ja aikansa se vie, ennen kuin pääsee taas arkeen kiinni.

  Kävin äänestämässä..

  VastaaPoista
 10. Me kans jouduttiin luopumaan muutama viikko sitten meidän koirasta. Vanhuuden vaivat oli jo niin kovia :(

  VastaaPoista
 11. Lämmin osanottoni niin mummun kuin Sakunkin poismenon johdosta. Komea papinkaura, kukkiiko se aina näin outoon aikaan? Oikein sopiva joulunajan kukka. Ruksaisin kaikki vaihtoehdot tuossa sivupalkissa jos se olisi mahdollista.

  VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)