maanantai 4. maaliskuuta 2013

ARVATKAAS KILJUTTIKO

Jälleen olen tehnyt mielettömän kirpparilöydön. Huomasin yhden ruotsalaisen puutarhalehden jo matkan päästä. Otin sen käteeni, etsiskelin ilmestymisvuotta . Se oli 1912, toistan vielä 1912. Käteni alkoivat miltei tutista. Avasin lehden ja näin aivan häikäisevän ihania kuvia sen ajan puutarhoista. Tuli tunne, että nyt on pakko kiljua....ja tömistää jaloilla lattiaa oikein kunnolla. Sellainen tunne, kuin nuorena ts. pikkulikkana, jos näki jonkun idolinsa ;) tiedättekö tunteen? Heh. Ei ole muuta keinoa saada pakahdusta ulos itsestään kuin kiljumalla lujaa. Juoksin ukkoköllin luo nopeasti. En voi käsittää, millä painotekniikalla  on saatu tehtyä tällaisia värikuvia vuonna 1912. Värit ovat juuri niin voimakkaat miltä ne tässä näytöllä näyttävät. Menin takaisin sinne, missä lehti oli. Kopaisin vähän lehtikasaa, ja siellähän oli toinen....tällä kertaa pompin tasajalkaa. ajatelkaas, vanha muari hyppii tasajalkaa ja melkein kiljuu. Toki paikassa oli muitakin kuin minä. Ja nyt lauantaina, kun paikka on auki, mun pitää mennä katsomaan, löytyisikö näitä lisää. Näistä tuli mulle sellainen aarre, että en tiedä mihin ne laittaisin....eihän ne kaapissa voi piilossa olla, eiköskään. Mitäs jos löydän lisää??? Kuvat ovat maalattuja, eivät valokuvia. Eikähän värikuvia siihen aikaan filmeille saatukaan. 
Kas tässä vähän.23 kommenttia:

 1. No voi yhdenkerran, jopas löydön teitkin. Aivan upeat lehdet ja nuo kuvat... oihhhh

  VastaaPoista
 2. Voi tiedän tunteen :-)) Harvoin käy kirpalla enää tuollainen tuuri - mutta jos käy niin sen muistaa kauan. Ihana löytö!!!!

  VastaaPoista
 3. Nyt olen kateudesta ruohonvihreä!! Aivan mahtava löytö ja kuvat ihania taideteoksia! Pakkohan nuo on jotenkin näytille saada!

  VastaaPoista
 4. Huh, minkä löydön teit, upeeta!!

  VastaaPoista
 5. No, hitsi pilli, nyt kyllä olet löydön tehnyt!
  Ihan pikkuisen olisin hihkunut minäkin.
  Kukahan luopuu tuollaisista aarteistaan:)

  VastaaPoista
 6. Sykähdyttävät löydöt, ihastuttavat kuvat!

  VastaaPoista
 7. Onnellinen olen puolestasi!
  Hienoa löytää jotain tuollaista :)

  VastaaPoista
 8. Hieno löytä - millä ihmeellä nuo värit on säilyneet noin hyvinä! Samoin nuo sivut - luulisi, että olisivat kellastuneet enemmän. Joku on säilyttänyt noita hyvin - ja joku, joka on ne perinyt, ei ole niiden arvoa ymmärtänyt. Onneksi nyt saivat kodin, jossa ymmärretään;)

  VastaaPoista
 9. Iiiiik!!! Tiedän tunteen. Ihanaa kun löytö osui juuri oikealle henkilölle, lehdet ovat varmasti hyvässä tallessa ja tuovat paljon nautintoa.

  VastaaPoista
 10. ♥ onnea uskomattoman ihanista löydöistä ♥

  VastaaPoista
 11. Ihastuttava kirja. Mahtavat kuvat. Onnea löydöstä.

  VastaaPoista
 12. Mahtavan löydön,aivan oikealle ihmiselle,kauniit kuvat:)

  VastaaPoista
 13. No ihan varmasti kiljutti...:D Hieno löytö.

  VastaaPoista
 14. Kyllä oli tömistelyn ja kiljumisen arvoinen löytö tosiaankin..

  VastaaPoista
 15. :D Tuttu tunne, ja niiiiin ihana, ja sait mut nauramaan täällä yksikseni kun kuvittelin sinut kiljumaan ja tömistelemään kirppiksellä ! Onnea löydöstä, kiva että jaoit kuvia löydöistäsi.

  VastaaPoista
 16. Mahtava löytö, aivan ihania!!!
  Toivottavasti siellä ei ole lauantaina kiljujia ja pomppijoita kun menet, ettei ne vaan ole löytäneet :D

  VastaaPoista
 17. Hieno oli tämä kirja. Muutenkin omanlainen ja kiva sivusto sepustuksineen, jopa nimi oli niin kiva että piti uteliaisuuttaan heti kurkata:)

  VastaaPoista
 18. Mieletön löytö! Kyllä näiden takia kannatti jo tömistellä :)

  VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)