lauantai 9. maaliskuuta 2013

HIRMUISEN VANHAA

Loppujen lopuksi elämä on tosi lyhyt. Sen tuntee aina kun on tekemisissä vanhojen juttujen kanssa.

No nää nyt on tosi vanhaa, eikö vain. Tuntuu kuin olisivat toisesta maailmasta, jostain avaruuksien takaa. Almanakat vuosilta 1837 ja 1838. Mukavia siellä lukee, on ilmoiteltu markkinapaikkoja, kuten nykyäänkin. Allakka on pysynyt aika samanlaisena ;) Täältä on kiva lukea ihmisten nimiä; Ulbinus, onkohan se miehen vai naisen nimi? Entä Simplisius, heh viittaa jotenkin yksinkertaiseen :-D Urbanus ja Peregrinus :-) Löytyy sieltä kuitenkin paljon nykynimiäkin. Heh, saiskohan EU:lta avustusta kotimuseon perustamiseen, alkaa tämän talon seinät jo ratkeilla, niin paljon tuota vanhaa tavaraa on siunaantunut.
Otin vähän kuvia. Prändätty Helsingforsisa

Mutta palatkaamme nykypäivään, mukavaa lauantai-iltaa!13 kommenttia:

 1. Simplisius Urbanus ja muut hassut nimet :)

  VastaaPoista
 2. Mukavaa lauantai-iltaa sinnekin!
  Noissa on niin kauniit tekstityypit. Tosin vähän vaikealukuiset ;-)
  Mitään noin vanhaa ei minun talostani olekaan löytynyt, varhimmat esineet 1800-luvun lopulta. Hieno löytö!

  VastaaPoista
 3. Todella vanhoja almanakkoja, hienoa, että ovat tallessa. Hauska huomata, että ulkoasu ei ole juuri muuttunut.

  VastaaPoista
 4. Hienoja vanhoja almanakkoja - mistähän tuokin sana muuten tulee? Tosi vähän on noiden ulkoasu muuttunut - äitini käytti tuollaista vielä pitkälle tälle vuosituhannelle - nyt on vaihtanut taskukalenteriin, kun saa minulta (saan joka vuosi liitolta kalenterin, jota en itse käytä;)).
  Kivaa lauantai-iltaa sinne.

  VastaaPoista
 5. Oletpa tehnyt jöytöjä.
  Arvokasta historiaa.
  Varmasti kiva lukea.

  Kiitos ja samoin sinulle mukavaa lauantai-iltaa!

  VastaaPoista
 6. Onpas hienoja ja arvokkaitakin almanakkoja sulla siellä!
  Mistä ihmeestä näitä vanhoja juttuja sulle on kerääntynyt?
  Oletko kirppareilta löytänyt, vai onko perintöä?

  VastaaPoista
 7. Tuo on kyllä niin hyvä löytö arvokas, sitä on hauska tutkia :)

  VastaaPoista
 8. Kannatan sinulle EU-tukea kotimuseon perustamiseen ! Heti olen tulossa avajaisiin !
  Hauska ajatella, mitä tuon almanakan omistaja on allakastaan katsonut, mihin mennyt ja mitä tehnyt. Tulee mieleeni mummula, mummulla ja papalla oli almanakka aina samassa keittiön kaapissa samassa paikassa, ja pappa teki siihen jotain omia merkintöjäänkin. Mukavaa sunnuntaita.

  VastaaPoista
 9. Kyllä on historiallista ja mielenkiintoista juttua allakoista, itsellenikin ovat kovasti tärkeitä kapineita aina olleet.

  VastaaPoista
 10. Mukava kun esittelet näitä löytöjäsi! Tämäkin on niin viehättävä kaikkine kirjaimineen ja tavallaan hauskakin!

  VastaaPoista
 11. Kiitos huomioistanne :) Meille on kertynyt vuosikymmenien ajan tuota vanhaa. Osa on edesmenneitten esi-isien jäämistöistä, osa on tarttunut kirppareilta mukaan ;) Pari vuosikymmentä sitten ukkoköllin isotädit jättivät tämän maallisen omaisuutensa siirtyessään manan majoille. Sukulaiset siivosivat kodin, ja me lupasimme kuskata roskat kaatsille pakettiautolla. Noooo, yksi roskapussi repesi ja ensimmäisenä sieltä tuli esiin kansallispuku. Sitten aloimme kiinnostua näistä roskista, ja sieltähän löytyi vaikka mitä, hopeita myöten. Sitten rupesi kiukuttamaan, että mitähän kaikkea sieltä on ehtinytkään mennä talon roskasäiliöihin. Satutaan nyt vain olemaan niin nuukaa porukkaa, ettei raskita tuhota sitä, mitä toiset ovat aikaansaaneet. Nämä allakat löytyivät anopin säilyttämien tavaroiden joukosta. Kukaan ei ollut ehtinyt näitä panna roskiin, mutta paljon sieltäkin ehti mennä :(

  VastaaPoista
 12. Voitais varmaan perustaa sitten yhteinen museo.. Meillä kuopus ilmoitti jokin aika sitten, että jos vielä yksikin vanha roina tulee tähän taloon, hän lähtee, ei aio museossa nuoruuttaan viettää. - No paljon on tullut, mutta vielä tuo näkyy asuvan, ja kyseli yhtenä päivänä, josko hänelle löytyisi joku vitriini vanhoille autoille, kaverilla on kuulemma kiva. Sellanen vanha... ei sittenkään ole omena ehkä pudonnut kovin kauas:)

  VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)