perjantai 8. maaliskuuta 2013

JOTAIN ON VIALLA

Kamerassani, tai objektiivissani on jotain vialla. Kovin epätarkkoja kuvia olen viime aikoina saanut linnuista.  Enkä muista, mitä tarkkuuspistettä olen ennen käyttänyt niitä kuvatessani. Kokeilin nyt valitsemalla yhden pisteen ja toisia kuvia auto viispisteen tarkennuksella. En tullut hullua hurskaammaksi. Samanlaisia tulivat. Minkäs tarkkuuden te muu olette valinneet lintukuvaukseen?
Ilmeisesti vika on kuitenkin objektiivissa, koska muilla tulee tarkkoja kuvia. Täytyy vissiin ottaa jassiin mukaan, kun seuraavan kerran meen hesaan. Samoin kamerat täytyy taas huollattaa, kennot puhdistuttaa ym. Kallis harrastus tämä(kin).
Tässä muutama tarkempi niistä kymmenistä kuvista, joita räpsin. Kaikki katsovat samaan suuntaan, mitähän siellä on ;)

BTW, poikkesin tänään pikapoikkeuksen Terrassa, siellä bongasin tämän Jouluruusun. No käteenhän se hyökkäsi, eikä irronnut. Maksoi onneksi vain 3.95 se on vähän jouluruususta. Lapussa lukee nimi Helleborus lividus white marble. Saa nähdä, minkälainen siitä tulee, mutta marmorisilta näyttävät lehdet :) Ihan kiva löytö!
Ja sitten pikku tauko....yritän ehtiä laittamaan uuden visakysymyksen....

9 kommenttia:

 1. Hyviä kuvia olet ottanut. Etenkin sinitiaisesta on tosi vaikea saada kuvaa, kun ovat niin arkoja:)

  VastaaPoista
 2. Hyviä ovat kuvat. Hyvää naistenpäivää.

  VastaaPoista
 3. Kyllä on hyviä kuvia ihania pikku siivekkäit.Hyvää naistenpäivä iltaa:)

  VastaaPoista
 4. Kiinostavan näköinen jouluruusu! Ja siivekkäillä näyttää tosiaan olevan yhteinen kiinnostuksenkohde :)

  VastaaPoista
 5. Hieno jouluruusulöytö! Aika vähän kuvailen lintuja, olen niin hidas kuvaaja, että tirppuset ehtivät häippäistä ennen kun ehdin painaa laukaisinta. Sinä sen sijaan näytät onnistuneen ihan hyvin.

  VastaaPoista
 6. Eihän näissä kuvissa mitään vikaa ole. Ainakin minä olen huomannut, että kova, kirkas valo mitä nyt on ollut tarjolla on vähän hankala kuvaamisen kannalta. Minäkin luulin, että nyt on jotain hajonnut, kamera tai putki! Kohteena oli mustarastas pensaassa. Meni välillä ihan valkoiseksi kuvat ja lintukin katosi lähes taustaansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei näissä, valitsin parhaat :) Kyllä puhkipalaminen on herkässä. Parempi kovalla valolla alivaloittaa vähän tai sitten vähän enemmän. Mutta toi mun 'lintutötterö' on jo jonkun aikaa takunnut tarkennuksen kanssa ;)

   Poista
 7. Jouluruusulla ei ollut paha hinta. kiva nähdä miten se sinulla kukkii.

  VastaaPoista
 8. Jouluruusu on hyvä löytö! Mullakin kasvaa pari maassa ja kolmas odottelee pesuhuoneessa kevättä. Onneksi joulun aikaiset olen saanut pidettyä hengissä kevääseen saakka.
  Mukavia maaliskuun aurinkopäiviä sinulle!

  VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)