keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

VIELÄ SITÄ VANHAA IDEAA

Heippa kaikki!!

Kiitos kommenteista edellisiin. Eikö se ollutkaan niin vanha ja kulunut idea, kuin luulin ;) Mulla on myös keittiössä toisinkin päin taivutettuna noita lusikoita. Tällöin naula on lusikkapesän alla ja lusikan kaulassa on siima, jolla se on ripustettu naulaan...kas näin :)

Tässä vielä yksi toisinpäin. Koska siinä ei ole reikää, kuten noissa ruusulusikoissa, niin siinäkin on siima ripustimena.

Toista kahdesta vapaapäivästäni viettelen. Ja tänään uhraan blogille tovin.
 Eiliseen päivään mahtuikin monta asiaa. Hyödyllinen ja mukava päivä. Käytiin Ukkoköllin kanssa Hesassa. Menomatkalla poikkesin Keracililla hakemassa savia ym. Menomatkalla heitin myös kamerat Jasille Mannerheimintielle putsinkiin. Sitten jatkoimme matkaa Ateneumiin...kolmas kerta tänä talvena ;) Ja koska lähellä ateneumia on Kaisanimen kasvitieteellinen, niin kävimme myös siellä. Mutta siellähän mulla ei sitten ollut kameraa. Yritin Lumialla, mutta ei niistä kuvia tule, joten ovat roskaa.

  Heti puutarhalta poistuessamme, tuli viesti, että kamerat ovat valmiit. Loistava ajoitus!!!! Menimme Manskun kautta tyttärelle itä-Helsinkiin. Tytär on  niin kauas puusta pudonnut omena, että oli laittanut meille ruuan. Siitä sit jatkettiin viherpajalle. No sieltä tarttui mukaan värikallan mukuloita, banaani syksyllä paleltuneen tilalle, Strelizia, sekin syksyllä paleltuneen tilalle, muutama muu kasvi  ja sitten kuvassa oleva Jacobinia. Viherpaja on siitä mukava paikka, että sieltä löytyy aina jotain muuta kuin marketeista...ja edullisesti, etten sanoisi vallan että halvalla :) Jakobiniaa olen haikaillut joskus saavani, ja nyt se tuli eteen. Siellä oli kyllä paljon muitakin kausikasveja kuten tuo kuvan iiris :)


Jacobinia Kotona kuvasin pari kukkivaa Phalea. Nämä eivät ole mulla kaikkein parhaiten viihtyviä orkideoja ollenkaan. Jostain syystä niihin tulee usein virustauti, jota ei tule muihin orkideoihin. Mutta nää nyt kukkii, iloitsen siitä :-D


Mukavaa keväistä päivää, minä riennän nyt viemään kanoja ja kukkoja uuniin :) 

15 kommenttia:

 1. Paljonko se kameran putsaus siellä Jas-firmassa maksaa? Kävin niiden sivuilla jo, mutta en äkkiseltään löytänyt hinnastoa.

  Tuo lusikkasysteemi vaikuttaa tosi kivalta. Uusiokäyttö on aina kannatettavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 43€. Olen itse tehnyt niin, että varaan ajan etukäteen ja sanon, että tuon tullessani ja haen takaisin tullessani. Toimii hyvin, ei tarvitse lähetellä ;) Sieltä on mahd. ostaa kortti, johon kuuluu useampia kennonpuhdistuksia, niin tulee halvemmaksi. Taas oli kyllä kamera putsattu kaikin puolin viimeisen päälle. Joka kevät käytän :)

   Poista
 2. Varsinainen Uri Geller :). (Luotan siihen, että muistat tyypin, joka maagisesti taivutteli niitä lusikoita...)

  Itse iloitsisin ihan mistä tahansa elävästä kasvista kotona. Vaan ei löydy ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan kyllä urin, joka taivutteli veteliä lusikanvarsia aatoksen voimalla :)

   Poista
 3. Kauniita on kukat. Niin komeiksi olet lusikat väännelly :)

  VastaaPoista
 4. Nam, kukkoa viinikastikkeessa - paitsi että et taida nyt tehdä sellaista kukkoa :-D
  Onpa hyvä valikoima Viherpajalla, olen tainnut käydä siellä vain kerran kun matka suuntautuu sinne päin niin harvoin. En ole nähnyt missään noita ihania kevätkurjenmiekkoja vielä myynnissä kukkivana!

  VastaaPoista
 5. Näin just jossain kirjassa kuvia lusikoista, jotka olivat taottu tasaisiksi ja sitten porattu reiät joista naulattu taustapuuhun ja sit taivutettu varsi koukuksi. Tuli vaan mieleen tuo sun ed. juttu siitä.
  Ihanat kukat olet ostanut!

  VastaaPoista
 6. Mukavia ideoita lusikoista.
  Tyttäremme oli ostanut huutokaupasta vanhoja hopealusikoia ja oli myös tehnyt vähän kaikkea niistä.
  Kauniit kuvat olit ostanut.

  VastaaPoista
 7. Onpa kaunis tuo Jacobinia, uusi tuttavuus mulle. Ja tykkään vaikka onkin keltaista, rupean pehmenemään. Kuulosti tosi mukavalle reissunne, ja hyötykin huviin yhdistettynä. Mukavaa pääsiäistä !

  VastaaPoista
 8. Kivoja ideoita ja ihania kukkasia. Hyvää pääsiäisen aikaa Sinulle.

  VastaaPoista
 9. Hieno idea näinkin päin! Olipa huoltoliikkeellä nopea palvelu, paljonko siellä kameran putsaus maksoi!
  Hyvää Pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Marjukka, kennon putsaus maksaa 43€. Luen Tillariinalle kirjoittamani vastaus ylhäältä ;)

   Poista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)