perjantai 3. toukokuuta 2013

NYT SE TULI, MELKOINEN JÖÖTI

Vihdoin sain kotiin uuden leluni. Hirveällä innolla avasin paketin. Yllätys oli suuri jo Siwassa, kun sainkin niin suuren paketin. En osannut niin suuresta uneksiakaan. Ajattelin, että siellä on paljon pehmustetta mukana. Mutta kyllä paketista esiintullut tötterökin melkoinen oli. En todellakaan arvannut sen olevan näin iso. Mullahan täytyy olla kantaja mukana ;) Kalu on siis Sigma 150-500mm f/5.0-6.3 apo dg os hsm. Kauan aikaa sitä olen miettinyt ja vertaillut muihin ja käynyt moninaisilla kuvasivuilla, joissa on tällä ja Penalla kuvattuja otoksia.
No....pitihän mun oitis rientää pihalle kokeilemaan. Sattuipa olemaan pupupariskunta n. sadan metrin päässä. Kohtalaisesti onnistui vapaalla käsivarrella huojutellen.Minä huojuin, ja käsi huojui ja kamera vatkasi. Joten melkoisen hyvin toimii vakaajat. Kamerassani on oma ja tötterössä vielä lisäksi. HUojuessa tarkennus on osunut istuvan jänön korviin :) Tiesin kyllä etukäteen, että tällä ei tee mitään ilman jalustaa, joten nyt on kaikkea raahattava mukana. En tiedä, onko siinä järkeä, kun nykyään on pikkukameroissakin jopa 720 mm zoomi. TÄSSÄ yksi Canonin superzoomilla kuvattu video, niitä on tuolla paljon lisää .
Kokeilin myös tänään pihaan ilmestyneeseen kirjosieppoon. Kyllähän tällaisen kuvan tuolla entiselläkin saa, mutta ei noin kaukaa. Kokeilin nimenomaan kaukaisiin kohteisiin.

... ja eiku pihalle, heti huomisaamuna ;) Rattoisaa perjantai-iltaa!

25 kommenttia:

 1. Onnea uudelle lelulle!! On putkella kokoa, hienoja kuvia jo nyt, vaikka jalusta puuttui.

  Kuvauksellista viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Onnittelut uudesta putkesta tai jöötistä! :) Paljonko se painaa? Ehkä se pituus ei pistä niinkään huojumaan, vaan se paino! Ainakin oman 300mm kanssa painopiste on niin etukenossa, että saa siinä jonkinlaisen haara-asennon ottaa, että saa tasapainon. Siihen kun lisää vielä telejatkeen. Niin ihan kiva paino tulee. Vieläkään en oo sitä monopodia saanut ostettua...

  VastaaPoista
 3. ehditkö lain puutarhahommiin, kun sait noin makeen kapineen käyttöösi;) kuvasi ovat todella upeita jo nyt ja näyttävät paranevan entisestään, onneksi saamme nauttia niistä kuten vilkkaasta pihaelämästä myös, mukavaa viikonvaihdetta Sinulle

  VastaaPoista
 4. Hienot lelut sinulla :) Pian saadaan varmaan nähdä lisää tuoloksia.

  VastaaPoista
 5. Herttileeri mitkä vehkeet ;) Todella upeita kuvia.

  VastaaPoista
 6. Onnittelut uudesta putkesta. Hienot kuvat käsivaralta kun otta huomioon painon. Tuo sama on minunkin mielessä ollut mutta en ole päättänyt vielä kun se makrokin pitäisi hankkia.

  VastaaPoista
 7. Varmaan kiva päästä kuvaamaan tuolla uudella lelulla :). Kirjosieppo näkyi tänään mökilläkin. Lintukuvauksessahan tuollaisesta putkesta olisi todella hyötyä.

  VastaaPoista
 8. Onnittelut uudesta putkesta! Vakaajaan tuo terävä kuva tuskin perustuu vaan lyhyeen valotusaikaan! Noihin pienikennoisten pokkareiden pitkiin zoomeihin tätä ei kannata vertailla, optinen laatu on tässä jotain ihan muuta! Vähintään monopodin tuo kyllä vaatii kaverikseen, jos meinaa saada tarkennuksen vähänkään sinne minne haluaa ja että ylipäätänsä jaksaa kannatella kamera-putki -yhdistelmää.

  VastaaPoista
 9. No niin... nyt on kunnon "tykki" :D
  Onnittelut, kyllä tolla kelpaa kuvia luonnossa ottaa!

  VastaaPoista
 10. Onnittelut, komeasta putkesta. Kovin pitkiä matkoja tuota yhdistelmää ei jaksa kanniskella, sen verran tulee painoa jo. varmaan joudut kuljettamaan kolmijalkaa mukana, tai ainakin oltava kunnon monobodi, mutta kyllähän sinä nämä jutut tiedät. Ei muuta kuin kuvaamaan :)

  VastaaPoista
 11. Onnea uudelle putkelle. Mulla on myös uusi leikkikalu, mutta koska en jaksa millään ilveellä kantaa pitkää putkea, niin se onkin sitten tuommoinen mölttiversio peililasilla. Jänskää uutta tuo tullessaan sen kanssa kuvailu!

  VastaaPoista
 12. Onnea vaan uuden putken omistajalle!
  Nyt ei eläimille jää sitten mitään salaisuuksia :)

  VastaaPoista
 13. Kivaa ! Upeat kuvat jo nyt, tuskin maltan odottaa jatkoa.

  VastaaPoista
 14. Onnea uudesta putkesta. Nyt saadaan vieläkin ihanampia kuvia:)

  VastaaPoista
 15. No jess, onpas komia tötterö. Onnea yhteistyölle.

  VastaaPoista
 16. Onnea uudesta "jöötistä"! Ei se jalustan kanniskelukaan ole ongelma, eihän sun tartte pitkälle mennä, kun tuo yltää niin kauas ;) Hienot kuvat kyllä sait ilman jalustaakin!

  VastaaPoista
 17. Onnea vaan! Taidan olla vähän kade... :)

  VastaaPoista
 18. Voi juku, kyllä sulla on nyt kiva lelu, jos sitä nyt enää voi leluksi sanoakaan!
  Hienot kuvat sait käsivaraltakin. tosi upeat!
  Nyt jäädään ootteleen niitä eläinten salaelämäkuvia, hi!

  VastaaPoista
 19. On se kyllä iso kooltaan! Vaan hyviä kuvia olet napsinut.

  VastaaPoista
 20. Kiitos kaikille onnitteluista ja kommenteista :) Pikkusta vaille kaksi kiloa tuo painaa, joten kyllä huojuttaa. Tötterössä on itsessään kiinnityspaikka jalustalle. Jos haaveilee jostain kuvaustarvikkeesta, kannattaa todella etsiskellä ja vertailla hintoja ym. Tälläkin tasan samalla oli hintaeroja useita satasia ;)

  VastaaPoista
 21. Voi että, en jaksa raahata tuommosta painoa mukana.. hyvä kun kerroit ettei tartte turhaan haaveilla..
  Mikähän muu vois olla vaihto ehto.. hurjan hyvät kuvat tulee..just kun haluan minäkin saada..
  Onnea vaan ja nautinnollisia kuvaushetkiä..

  VastaaPoista
 22. No ny on Tylsällä Mörököllillä kunnon putki! Jösses.

  VastaaPoista
 23. Kiitosta huomioista :) Emileitha, yksi vaihtoehto on 300-millinen, joka jo itsessään riittää melko pitkälle, mutta jos haluaa lisävoimaa, niin siihen telekonvertteri. Ei tule läheskään niin raskas.

  VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)