maanantai 20. toukokuuta 2013

SANANEN TULPUISTA JA PUUTARHASTA

Mistä ihmeestä noita tulppuja riittää. Viime kesänä aloitin tulppujen "torjunnan" kukkaistutusten joukosta. Varsin hyvin näyn onnistuneen (kjäh, kjäh),joka paikka tuppaa tulppuja aina vaan. Syy tuohon torjuntaani on se, että koko maat alkavat olla niin pelkkää mukulaa, että mitään muuta ei saa enää istutettua. Meillä noita luontaisia sipulikantojen vähentäjiä elikäs myyriä ei tunnu olevan. Tardat olen saanut vähennettyä jo aika hyvin. Olen kuskannut niitä tuonne syrjempään, jossa saisivat kukkia niin paljon kuin lystäävät, mutta eivätpä nuo oikein kuki siellä. Laitan lisää tulpuista joskus toiste.

Tänä iltana hämärissä otin pari kuvaa. Puiden kukinta on aluillaan ;) Tuo puunkarahka seuraavan kuvan keskikohdasta vähän oikealla, pikkualtaan takana, on terijoensalava. Alastonna se näyttää tuolta, mutta kun se saa lehdet niin se on pallo.


Jotkut kertoivat tykkäävänsä kolmilehdistä. Tässä Trillium grandiflorum, vierellään kielokki, Uvularia grandiflora


Ja nämä tulput. Voi tavaton, olenko itse nämä maahan tunkenut, mitä minä nyt semmoista oon mennyt tekemään. syksyllä sekoaa sipuleihin  :D toivottavasti eivät viihdy ja lisäänny kovasti, vaikka nättejä ovatkin ;)


Niin että sellaisia vielä tälle päivälle....en tiedä milloin ehdin taas :) Hyvää yötä, kut nait!!!

17 kommenttia:

 1. Mitä sinä nyt tulppuja vainoat =DD

  VastaaPoista
 2. Voi jukrat, kun sun puutarhasi tulee aina kauniimmaksi ja kauniimmaksi vaan...
  Voisit alkaa ottaan pääsymaksun ja ihmiset voisivat tulla ihailemaan sitä paikalle, hi!

  VastaaPoista
 3. Meillä myyrät pitävät huolen ettei sipulikukkia tule liikaa,
  Kauniisti kukkii kolmilehti. Meillä on vain punanen.
  Kivan näköinen tuo kielokki.
  God natt ,Sov gott.♥

  VastaaPoista
 4. Heetkiineeen... teidän piha näyttää tosi tutulta, onko se esitelty jossain puutarhalehdessä viime aikoina...? UPEA piha joka tapauksessa, jestas miten monilajinen! Kolmilehdet kyllä miellyttävät kovastikin, ja en tajua miten jätin tuon Uvulariankin taimimyymälään vaikka siellä sen jo kukkivana tänä keväänä bongasin! Voi älyttömyys miten älytöntä.

  VastaaPoista
 5. Voiko jollain olla noin kaunis puutarha, ja noin paljon minun lempikukkiani (siis tulppuja)! Aivan mahtavaa! Hyvää yötä sinullekin!

  VastaaPoista
 6. Mä en kestä! Sulla on ihan jumalaisen kaunis puutarha! Tuo polkukin on kuin mun unelmista! Mullahan on polkuprojekti juuri meneillään ja tuon tapaista näkyä tavoittelen. No, tila polullani on huomattavasti kapeampi. Kaunis lampi. Polskitko siinä vai onko koriste? Meillä on lätäkön kokoinen koristeallas, mutta Mikki on tehnyt siitä väkisin itselleen multaisen kahluualtaan. Olen tavoittanut sen itse teosta pariin otteeseen.

  VastaaPoista
 7. ei ihme et puutarhaasi on esitelty puutarhalehdessä, aivan upea jo näin varhain:))

  VastaaPoista
 8. Puutarhasi on kuin kartanon puisto. Ihastuttava paikka.

  VastaaPoista
 9. Näyttääpä ihanalta nyt kun kaikki oikein alkaa kukkimaan. Ilman noita tulppaanien väripilkkuja tuosta kyllä puuttuisi jotain...

  VastaaPoista
 10. Aivan ihana, niin ihana, tosi ihana puutarha, jestas sentään:)

  VastaaPoista
 11. Voi että kun ihana puutarha sinulla.. Kylä se tulput sinne mahtuu ..

  VastaaPoista
 12. Hehhee, että jollakin on tuollainen KOTONA. Tavallisesti noin upeita puutarhoja näkee... no, puutarhoissa :-D Siis virallisissa, official. Tai puutarhalehdissä (jollaisissa sinun pihasi näyttääkin ansaitusti olleen).

  Mitäs sinä noita tulpsuja pois... anna ihmeessä "kaikkien kukkien kukkia", ovathan nimittäin kauniita!

  VastaaPoista
 13. Kiitos kommenteistä, sain täältä uden ajattelutavankin :) Saila, tuolla vasemmassa sivupalkissa olen maininnut lehdet, missä juttuja on ollut ;)

  VastaaPoista
 14. Ihanat tulput joka tapauksessa. Myös blogisi on mukavan henkinen "tylsän mörököllismin" takia tai ehkä sen puutteesta.

  VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)