tiistai 11. kesäkuuta 2013

IRIS-SHOW JATKUU...

Piti kirjoittamani otsikoksi muutama kirrosana ja pahaisia keljutuksen äännähdyksiä, mutta ajattelin sitten, että kaikki kuiteskin peljästyy. Ai, että mikä nyt keljuttaa. Kerroin täällä jokin aika sitten videoivani silkkiuikun pesän touhuja. Olen nyt saanut huisin jännittäviä ja hellyttäviä kohtauksia poikasten hoidosta kuvattua. Mutta... voi pirskales sentään.... Piti tehdä niistä myös lehvoja tuonne juutuuppiin, mutta koneeltani oli viety Moviemaker-ohjelma. Pienet sarvekkaat ukonkehvelit tuolla lätyskän sisällä tekevät hirmuisia ilkeyksiä. Yritin ladata ohjelma uudelleen, mutta ohjelma tiedotti, että sitä ei voi enää ladata vistaan. Ja mulla kun on vista. NIH. Olisin vain halunnut laittaa videot näkyville, koska niissä on kohtauksia, joiden toivoisin pehmittävän niitä kovimpiakin luupäitä arvostamaan elämää.... Tietääkö joku mitään muuta lehvanteko-ohjelmaa, ilmaista tietty?
Tässä nyt sitten pari liikkumatonta kuvaa, toisessa kuvassa pesälle on vaihtunut isä, ja emäntä taas huoltaa pesää...vai olisiko toisinpäin, noista kun ei oikeasti erota kumpi on kumpi ;)


Sitten vielä Iiris-muistiinpanoja. Kiitos kommenteistanne edelliseen iiris postaukseeni :) Kiva, että tykkäätte kurjenmiekoista ;)

Tämä nimetön kasvaa kivipenkin vierellä , muista se! Ei nyt voi jakaa..


 Tämä on vienosti sitruunantuoksuinen ja tätä kasvaa koivun alla kuivassa kivikkokasvipaikassa, riittää jaettavaksi. Saattaisi olla 'Mildred Bresby'.

Tämä lähes samalainen kasvaa kirjovaahteran alla, jaa tätä! Ilmeisesti Cajus nimeltään.

 Tämä kukka on variegatan l. kirjavalehtisen kukka. Anna olla kajoomatta!

Tämä on herkullisen tuoksuinen ja jättimäisen kokoinen, nimensä on  'English Cottage'  Älä jaa!

Myös tämä on nimetön. suuret kukat ja hempeä kermakakkumainen tuoksu :) Kasvaa siinä koivun takana kivipolun varrella, mutta ei siinä kulmassa ;) Voi jakaa vähän!

Mulla on myös varsinainen kermakakku iiris, mutta se on päättänyt jättää tämän kesän kukkimatta. Siinä on valtaisan suuret, valkoiset, voimakkaasti kermakakulle tuoksuvat kukat :) nam.  Jaa sitäkin!

Tänä kesänä näiden germanicojen kukinta on huomattavasti vähäisempää, kuin edeltävinä kesinä. Saila, jos satut näkemään. Monet iirikseni ja juuri tuo Gingerbreadman on nimeämältäsi henkilöltä hankittu ;) Viime sunnuntaina tuli muutama mokoma ihanuus lisää ;) Tuo jakamismaininta noiden kuvien teksteissä tarkoittaa sitä, että jaan juurakon ja juuria tulee pikku kotipihataimistooni myyntiin.


 Vielä vähän muuta.... Sinivaleunikot ovat aloittaneet kukinnan. Nuppuja on paljon, joten on odotettavissa pitkä kukinta. Tämä eka on kai se kaikkein tavallisin. Sille ei ole ollut mitään tarkempaa nimeä hankittaessa. Toisessa kuvassa sama...joo, puhki on palanut, mutta tällä kertaa tarkoituksella ;)


Tämä toinen on sitten nimellinen Meconopsis sheldonii Lingholm. Todella intensiivisen sininen, aivan uskomaton väri. Aika kiitettävästi on tehnyt siementaimia, joten lisäsytä on tiedossa. Saattavat olla puhdasrotuisiakin, kun ei nuo muut unikot ole lähelläkään ;)

Tämän kokoinen ;)

Lopuksi vielä kiitoksia uusille kirjautuneille :) Tervetulleiksi teidät toivotan ja toivon, että viihtyisitte. Kesäaikana tulee harvoin päivitettyä ja aivan liian harvoin lueskeltua kaikkien toisten mukavia blogeja. Siitä joutuu sitten kärsimään, kun monta mukavaa juttua on mennyt ohi, sen saa aina aikanaan huomata :(13 kommenttia:

 1. Valtavan kauniita kurjenmiekkoja! Minulla on muutama mökillä kasvamassa, mutta eivätpä ne oikeastaan koskaan kuki....jättävät siis kukkimatta lähestulkoon joka kesä. Onko sinulla vinkkejä, mikä voisi olla vialla? Lehdistö kyllä kasvaa komeasti.

  VastaaPoista
 2. Höh - mulla on Vista käytössä tässä läppärissä ja kun luin tuon sinun juttusi niin just testasin - ja kyllä mulla Moviemaker vielä on ja jopa toimii.
  Irikset on upeita ja uljaita - ja tuo viimonen kuva suloinen♥

  VastaaPoista
 3. Ihana tuo viimenen kuva..siis onko ne noin isoja..huh empä tiennytkään.

  VastaaPoista
 4. OI tuota viimeistä kuvaa ! Laitapa tuo johonkin kesäkuvakilpailuun ! Mulla on itäneitä Lingholmeja - huomenna koulin vihdoin, kuviesi ansiosta !

  VastaaPoista
 5. Ihastuttavia kurjenmiekkoja...OOO, kun on söötti sinivaleunikko. Minulla ei ole vielä sellaista istutusaluetta, mihin se sopisi värinsä puolesta. Todella upea kuva tuo viimeinen!

  VastaaPoista
 6. samaa ajatytelin kuin pivikin, kerrassaan ihana kesäkuva! harmitus sentään leffan kanssa, mut uskonpa sen jossain vaiheessa onnistuvan viel. mukavia kesäpäiviä Sinulle, puutarhassasi näemmä riittää puuhaa kokolailla;)

  VastaaPoista
 7. Olisipa ollut kiva katsella videota, ikävä kyllä en osaa auttaa asiassa elän ihan toisessa järjestelmässä. Kuvassa lapsukainen kurkistaa vanhempansa siipisulista, voi miten hellyttävää. Sinivaleunikot ovat uskomattomia, niin outoja värejä. Tuo viimeinen kuva on aivan nappiotos: värit, sommittelu ja tunnelma! Täytyy varmaankin lähteä vierailulle kotipihataimistoosi :)

  VastaaPoista
 8. Ihania kukkia taas!
  Viimenen kuva kaikista ihanin!
  Enkä koskaan aiemmin ole nähnyt sinistä unikkoa, kiitos, nyt näin!

  VastaaPoista
 9. Kiitos kiitos!! Cheri, jees, jees ;) Valikoima vaihtelee aika tiuhaan tahtiin ;)

  VastaaPoista
 10. Minulla on vista ja järjestelmän ajattelin ajattaa seiskaan, joka ei ole niin haavoittuva ellen sitten innostu jopa maciin. Moviemakerilla olen näitä vähäisiä videopätkiä tehnyt, tosin voihan siellä aina olla joku pugi ristissä jossakin. Kauniita kuvia.

  VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)