sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

KÄRHÖLÖLÖI

Ehtoota vaan! Kiittelen kommenteistanne. Varsin kauniita mainintoja saankin lueskella. Kyllähän nuo maininnat mieltä ylentävät, mutta sanon vain, että kaikki ei ole miltä näyttää ;)

Olen nykyään saanut tosi vähän keramiikkaa tehtyä. Kesä on niin touhukasta aikaa. Vihdoin edellisellä viikolla sain poltettua uunillisen isompia ruukkuja ja lisänä pikkusälää. Täällä kävi myös isompi joukko puutarhavieraita -ihan vieraita-. Olen aina luottanut ihmisiin, ja antanut Vanhan Saunan oven olla sepposen selällään, jotta halukkaat saavat katsoa sisälle, jos huvittaa. Niin oli tälläkin kertaa. Pari ruukkua ja jonkin verran pienempää tavaraa ostettiinkin, vaikka ne maksavat miljoonan. Yksi ruukku kuitenkin oli lähtenyt kävelemään maksamatta. Tekikö tilaisuus varkaan, koska en ollut enkä voinutkaan olla koko ajan saunalla??? Vai unohtuiko maksaminen, kun olin jossain muualla? En tiedä kuinka kävi. En minä tuota hävinnyttä miljoonaa niin sureksi, enemmän vain tuo epärehellisyys ajatteluttaa, jos se sitä oli. Toisaalta kyllä täytyy olla mielissään, että joku siitä niin paljon tykkäsi, että halusi omakseen :)  Kävijät kyllä pystyvät ottamaan minuun yhteyttä, jos haluavat, joten jos ei mitään yhteydenottoa kuulu, niin silloin oli kyse epärehellisyydestä, eikö vain. Ruukku oli tuon tyylinen, kuin nuo kaksi oikeassa reunassa. Ilomielin jakelisin kaikkia ilmaiseksi, mutta kun niiden tekeminen maksaa sen miljoonan, ikinä niistä ei voiton puolelle jää.


Sitten vähän kärhökuvia, kun on kärhöjen aika. Värisäädöt kamerassa ovat jääneet vinksalleen yhden kuvauksen jälkeen ja jouduin yrittämään näitä oikeanlaiseksi jälkikäteen. Ei kantsis mennä sääteleen kameraa, kun kuvankäsittelylläkin voi säätää . Siinäpä oli taas opetus ;)

Tämä ruikula on Barbara Jackmann, pitäisi ravita häntä runsaammin.


Oho, täällä oli ruusukin. No olkoon, tämä on köynnösruusu Perennial Blue.


Ja tämä kärhö on Madame Julia Correvon. Kohtalainen kukkija, joskin laiha, mutta eihän kaikkien tarvi olla pulskia... 


...nimittäin Presidentti on sitten pulska. Oikein läski suorastaan. Ja niin täynnä kukkia, että mitään muuta ei näy. Täytyy ottaa kokovartalokuvaakin ;)


Blue Angel on melko hentoinen, innokas kukkimaan kylläkin :)


 Blue Angel

Rouge cardinalin kukat ovat aivan varmasti samettia. Tämä on ollut piilossa monta vuotta, olen luullut edesmenneeksi, mutta nytpä hän heräsi kuolleista ja teki muutamia kukkiakin.


Hyvää uutta viikkoa. Joillakin saattoi alkaa loma, ja joillakin saattoi loppua loma. Itselläni on. Kaikille kuitenkin kaikkea mukavaa...


17 kommenttia:

 1. Kärhöt ovat ihania ja salaa kadehdin naapurin jotain sinistä kärhöä, joka kukkii näemmä ihanasti joka kesä. Kerran, kauan sitten (10 v.) oon yhdellä kokeillut ja se ei sitten talvesta selvinnyt, siihen jäi mun kärhönkasvatus.

  Toivon mukaan ruukun ottaja tulee maksamaan vielä ostoksensa tai lähettää maksun postin kautta. Kerran mä oon kirjakaupassa laittanut kirjan kainaloon ja jatkanut hajamielisenä matkaa. Kävin kyllä kirjan maksamassa myöhemmin ja kassatäti kiitteli mun rehellisyyttä. Oli se sen verran noloa, ettei oo toista kertaa toistunut. :)

  VastaaPoista
 2. Meitä mahtuu joukkoon monen moista... törkeetä käytöstä, jos siis tarkoituksen mukainen varkaus :(
  No toivottavasti hän nyt arvostaa aikaansaannostaan... ja varsinkin sinun käsityötäsi!

  Todella upeita nuo kärhöt, mun viime kesäinen ei lähtenyt kasvuun tänä vuonna. Katsotaan miten tämän uuden kanssa käy...

  VastaaPoista
 3. Kauniita ruukkuja, toivotaan että ruukun ottaja unohti maksaa ja tulee maksamaan.
  Voi miten ihania kärhöjä. Presidentti on todella kaunis.
  Kiitos ja samoin sinulle hyvää alkanutta viikkoa.

  VastaaPoista
 4. Tylsää, jos epärehellinen on ollut liikkeellä. Jotenkin säälittävää, jos pitää viedä salaa. Toivottavasti ruukunviejä ottaa yhteyttä ja kysymyksessä oli jonkin sortin vahinko. Kaunista keramiikkaa teet!

  Ihania kärhöjä. Mulla on vain kahta sorttia. Toinen kukkii nyt, toinen toivottavasti myöhemmin.

  VastaaPoista
 5. Plääh jos on näpistelijä ollut asialla:( Minullakin on yksi sininen enkeli kerran palannut henkiin, hitaasti myös jotkin lähtevät kasvuun, keväälläkin meinasin jo yhden kaivaa kompostiin,mut vielä henki pihisikin!

  VastaaPoista
 6. olet tehnyt kauniita ruukkuja ja niistä kyl maksaa oikean hinnan mielellään. uskon et maksu tulee "paluupostissa", kuten edellä jo joku kommentoikin, hajamielisyydessään voi jäädä maksu hoitamatta. ihania kärhöjä ja tuo valkoinen portti on todella kaunis!

  VastaaPoista
 7. Voi että tykkään noitten ruukkujen rustiikkisesta olemuksesta!
  Joskus kaipaa sitä vanhaa aikaa kun oviakaan ei ole tarvinnut lukita! Miten joku voi nauttia esineestä jonka on hankkinut näin!
  Upeita kärhöjä, tykkään erityisesti tuosta alimmasta!

  VastaaPoista
 8. toivon kovasti, että ruukku jäi vahingossa maksamatta, meillä kaikilla olisi siten parempi mieli. Olisi niin mukavaa jos voisi luottaa ihmisiin. Ruukkusi ovat todella kauniita ja näkeehän tuon, että niihin on uhrattu paljon työtä.
  Upeita kärhöjä, nyt taitaa olla niiden paras kausi.

  VastaaPoista
 9. Ihania kärhöjä sinulla ja niin paljon. presitentti kärhö on kaunis.Kerran ostin presidentintaimen kummitytölleeni. Ruukut ovat niin kauniita,minä uskon että ottaja tulee viellä ruukun maksamaan
  on vaan unohtanut maksaa, no toivotaan niin:)

  VastaaPoista
 10. Kyllä ovat ihania nuo ruukkusi<3
  Toivotaan, että unohtui se maksaminen kaiken kauniin keskellä, eiks niin.

  Upeat ovat kyllä kärhösikin. Noita täytyisi kokeilla, vaikka yhdet kärhöt eivät kasvaneetkaan meidän puutarhassa.

  VastaaPoista
 11. Kaikenlaisia, jos kähveltävät, toivottavasti omatunto kolkuttaa ja laittaa eurot tulemaan. No, voihan se tahatontakin olla - tai sitten ei.
  Ihania kärhöjä, toinen toistaan upeampia. Meikämummon kärhöt kuihtuivat alkuunsa ja olen antanut sitten itselleni luvan olla ilman kärhön kärhöä. Toistaiseksi.

  VastaaPoista
 12. Kauniita olivat kärhösi, se on hurmaava kasvi.

  VastaaPoista
 13. No voihan ruukku, harmittava juttu. Mutta kärhösi ihastuttavat!

  VastaaPoista
 14. Kauniita kärhöja ja upea on puutarhasi. Ihania ruukkuja, se ykis miljoona vähän harmittaa, luulisi ottajan omatunnoa kolkuttava kun ruukkuasi katselee.

  VastaaPoista
 15. Voi harmitus, toivottavasti maksu tulee, ettei jää epämukava mieli asiasta. Mutta... maailma muuttuu, mekin olimme aika järkyttyneitä, kun kadullamme kävi viime viikolla varkaita kahdessa pihassa ! Toisen autotallista vietiin työkaluja, ja toisesta pyörä. Surullista, tarvitaanko pian kalterit joka paikkaan.
  Aivan mahtavat kärhöt ! Tuo hukassa olo vuosia on tosi hassua, mulla on yksi ollut noin 4 v poissa, viime kesänä ilmestyi aivan yllätyksenä 1 varsi, ja epäilin että on joku muu, nyt odottelen kukkia, että onko oikeasti tämä suosikkini herännyt henkiin, saapa nähdä.

  VastaaPoista
 16. Voi harmillista mutta epärehellisyyttä löytyy joka nurkalta jo, arvaat toimia sitten toisella tavalla ehkä .
  Kauniita kärhöjä sinulla onkin

  VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)