torstai 4. heinäkuuta 2013

KESÄ , KUKKASET JA AJANPUUTOSTAUTI

Heippa kaikille!
Herranen aika tätä aikaa. Miten tunnit ja vuorokaudet ja viikot ja kaikki ovat voineet kutistua niin lyhyiksi. Vai onko tämä vaan omaa kasvua, joten kaikki muu tuntuu pienentyneeltä. Joka tapauksessa en voi käsittää, miten aika ei riitä mihinkään. Muutamia kertoja olen blogeja käynyt kurkkimassa ja muutamia kertoja ehkä kommentoinutkin. Oma sensijaan on möllöttänyt hiljaa usean viikon.

Mutta on toinenkin syy, miksi tämä möllöttää hiljaa. Kuten olen aikaisemmin kertonut, en osaa pitää puutarhablogia. En kertakaikkiaan osaa. Enkä oikein näin kesäaikana osaa muutakaan kertoilla, koska kuitenkin pääasia kesällä on tämä ympärillä osittain kukoistava, villi ja ryteikköinenkin puutarha. Ensinnäkään; en löydä täältä mitään kuvattavaa. Todella surkeita kuvia olen saanut tänä kesänä otettua. Toiseksi: En löydä oikein mitään kerrottavaakaan. Enkö olekin tylsä? Tästähän tulikin valituskirjelmä.

Toki silkkiuikkuja on tullut silloin tällöin poikettua katsomassa. Niistä ehkä myöhemmin.

Tarhakurjenmiekkojen aika oli ja meni, muutamasta jäi kuva laittamatta, mutta maybe next summer ;) Siperialaisista muutamat lajit kukkivat vielä. Kuvasin kyllä, mutten ole ehtinyt muuten perehtyä. Nyt olisi sitten ruusujen aika parhaimmillaan, mutta milläs niitä sit ehtii, kun niitä on pitänyt istuttaa miljoona, jotta laulun sanat pitävät paikkansa ;)
Laitan nyt kuitenkin muutamia kuvia pioneista. Ne olen tehnyt aina vähän kerrallaan sitä mukaa, kun ovat kukkineet. Nyt kukkii enää Bowl of beauty.

Duchesse de nemours

Sarah Bernhardt ja Alexander Fleming

                                             Little Medicineman

                                               Sarah yksin

Bowl of Beauty


 Tuolla edellä ylistelin tuon erään sinivaleunikkolajin merkillistä sinisyyttä. Nyt kukkii eräs toinen hyvin intensiivisen sininen kasvi Corydalis Korn's purple, mikä ei ole 100% varmasti oikea nimi. Lulutavasti kuitenkin Kornin risteyttämä kiurunkannus.


Leikkimiseen toki on ollut aikaa :)

Mun pojaat. Puutarhaetsivä James on ottanut vakijuomapaikakseen tämän törpön.

 Herra Hermanni tallailee muuten vain näitä polkuja viimeiseen asti.

Oikein railakasta, rentouttavaa, viihtyisää ja kaikin mahdollisin tavoin mukavata kesänjatkoa...palaillaan...

10 kommenttia:

 1. Siis mitä... elähän nyt höpöttele tollasia! Taas kerran upeita kuvia ihanista kukkasista ja söpöjä kissoja unohtamatta :D
  Tänne vaan lisää kuvia meidän iloksi!!! :))

  VastaaPoista
 2. Ihania karvaisia puutarhatonttuja siellä :-)
  Pihastanne saisi varmaan tsiljoona upeaa kuvaa, näin luulen! Mutta ota siellä rennosti vaan ja naati siitä että on kesä. Kummallista, kun päivät tuntuvatkin menevän hurahtamalla ohi, vaikka nyt on vuoden pisimmät päivät. Eipä tosiaan uskoisi.

  VastaaPoista
 3. Ajankulumisen ihmettelyä liikkeellä täälläkin eli onko maapallo ruvennut pyörimään nopeammin ? Upea iiris-kuva ! Ja muutkin. Mulla muuten kasvaa samalla tavalla ritirinnan Sarah ja Alexander :)

  VastaaPoista
 4. Mullakin on nuo samat pionit vierekkäin. Ihanat puutarhakissat! Kaunista on!

  VastaaPoista
 5. Upeat kuvat, sullahan on siellä vaikka mitä ihanaa kasvamassa! Ja ihan parhaat apulaisetkin karvajalat :)

  VastaaPoista
 6. Äläpäs väheksy itseäsi. Sinulla on niin upea, paratiisimainen puutarha, josta saat olla ylpeä. Ja miten muistatkin nuo lajikkeetkin kaikista kukistasi!

  VastaaPoista
 7. Aivan ihanat kukat ja kuvat. Kisuilla on kivaa tallailla näitä polkuja ja piileskellä kukkien lomassa. Niin upea puutarha:)

  VastaaPoista
 8. Vai ei kuvattavaa puutarhassa? ;D Niin ihania kukkia ja muutakin mukavaa...

  VastaaPoista
 9. Sama ajanpuutostauti on pesiytynyt myös tänne, eikä siihen tunnu tehoavan mikään troppi!
  Lieneekö sinulla kuitenkin runsaudenpula niiden kasviesi keskellä, et vaan osaa päättää mitä kuvaisit!?
  Ihanat puutarhapojat sinulla siellä tallaavat kukkaisia polkuja :)

  VastaaPoista
 10. Sinulla on siellä niin suuri ja monimuotoinen puutarha, ettei ole ihmekään, ettei vuorokauden tunnit riitä sen hoitamiseen:). Ihanat pionit ja kauniit tuet niillä!

  VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)