sunnuntai 15. syyskuuta 2013

FÄREJÄ FÄREJÄ...

Hei taas! Kiitos kaikille edelliseen kommentoineille ja niillekin, jotka muuten vaan ovat käyneet katselemassa. Monet ihastelivat posliinivuokkoa, kuten minäkin. Henrietta, voin vain aavistella, miten ihastuttavia taulukuvia saisit tehtyä anemonopsiksesta :)

Olen varmaan monta kertaa aiemminkin tuonut esiin sen, että tykkään sekamelskasta. Tykkään, että on paljon ja täynnä...melkein mikä tahansa ja mitä tahansa. Viihdyn paremmin kun ympärillä ei ole avaruutta ja tyhjyyttä. Siksi kai tykkään syksystä kaikkein eniten, koska silloin on melko täyttä. Syksyllä tulee kuvattua puutarhaa ehdottomasti kaikkein eniten. En leikkele pois kuihtuneita varsia. Liioin en pidä mitään kiirettä haravoida tippuneita lehtiä pois. Mielestäni ne ovat koristeita, eivät missään tapauksessa roskia.

Laitanpa yhden kuvan tuosta Galtoniasta, jonka sipuleita oli viimeisen arvontani voittopaketissa. Minulla on sitä sekä ruukussa, että maassa. Ruukussa olleet kukkivat jo keskikesällä, maassa kasvavat nyt alkusyksyllä. Tämä kuva on otettu pari viikkoa sitten. Ei tuoksu, nuuhkin juuri tänään, kun tuttavani kyseli, että tuoksuuko ;)


Muistaako kukaan, kuinka keväällä manasin kaikki sipulikukat. Tässä on yksi paikka, jossa riehuin oikein kunnolla yrittäen saada jok'ikisen sipulin veks. Vaihdoin paksun kerroksen maata, jotta saisin kaikki tarkkaan pois ;) Siinä on nyt heiniä ym. Nuo kiven edessä olevat ovat erilaisia orvokkeja. Vaaleanpunakukkainen tuoksuorvokki, myös tuo sormilehtinen on orvokki, viola pedatifida. Vasemmassa reunassa näkyy viola koreanan kirjavia lehtiä.Olen jättänyt noille orvokeille leviämistilaa siinä toivossa, että leviävät. Etulalle laitoin muutamia kollinkäpälän alkuja. Myös sille jätin leviämisvaraa ;) Japaninsaran edessä on muutama pikkulehtinen syklaami, joita ostin nyt agrista kymmenen kappaletta (kun halvalla sai), ja aion kokeilla, josko talvehtisivat maassa. Valkkasin kaikkein pienimpiä ja pienimmillä lehdillä :)

Ja arvatkaas mitä olen ostanut tästä tunnetusta saksalaisesta kaupasta, joka alkaa ällällä.....SIPULEITA....parikymmentä pussia (kun halvalla sai)  ugh...punastus ja häpeä :oops: Mutta ne vain tuli, en mahtanut mitään.

 Tässä kukkii fucsia magellanica. Tästä minun on pitänyt jo kymmenen vuotta ottaa pistokasta ja kokeilla sen talvehtimista ulkosalla, kun tiedän, että se on pääkaupunkiseudulla selviytynyt talvien yli. En ole vielä saanut tuota tehtyä, joten täytyy yrittää seuraavan kymmenen vuoden aikana selviytyä tuosta vaativasta urakasta.
 Yksi myöhäinen lilja
 Ruusut kukkivat nyt täyttä häkää


Kesän ulkoilmaelämä alkaa pikkuhiljaa jäädä taakse. Yhä enemmän tulee oltua seinien sisällä ja sisäaskartelut ovat vallanneet aikaa. Blogikin alkaa varmaankin muuttaa pikkuhiljaa sisälle...tai katsotaan nyt ;) Iloitkaa nyt syksyn väreistä,niin minäkin yritän kaiken surun ja huolen keskellä, josta postaan myöhemmin.


14 kommenttia:

 1. Mulle kävi JUST samalla tavalla, ei ole enää minkäännäköistä järkevää paikkaa tulppaaneille. Silti ostin L-kaupasta.. miten ne vain tarttuu ihan itsestään mukaan ?! Ja nyt ne menee sitten vissiin kasvimaalle, jossa vain minä ja Blackie niitä voi ihailla :/
  -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukusta-

  VastaaPoista
 2. Vaikken kukista mitään ymmärräkkään, niin on sinulla vaan ihana puutarha. Tuolla minäkin tykkäisin kuljeksia ja nuuskutella ♥

  VastaaPoista
 3. Oih ja voih... mitä kukkaloistoa!!

  VastaaPoista
 4. Toivon, että suru ja huoli on ohimenevää sorttia.

  VastaaPoista
 5. Kuvat ovat ihan uskomattoman kauniita! Sipulipusseilla on joku taito ihan vain vahingossa hypähtää sinne kaupan liukuhihnalle.

  VastaaPoista
 6. Kauniita kuvia ihanista kasveistasi<3 Voimahali murheeseen <3

  VastaaPoista
 7. Päärynöitäkö sinulla kasvaa puutarhassa?
  On tosiaan hieman viilenemässä kelit, iltaisin on jo aika koleeta... :)

  VastaaPoista
 8. Kaunista loistoa siellä viellä,ihania kuvia:)

  VastaaPoista
 9. Ihanat kuvat kukista ja ihanasta puutarhastasi ♥

  VastaaPoista
 10. Mahtavalta näyttää vielä pihallasi. Mullakin on parissa ruusussa vielä kukkia, mutta tuo sinun ruususihan on vielä täydessä kukassa. Ja tuo lilja. Ihana syksy meillä ollut.

  VastaaPoista
 11. Ihania kasveja ja ihana syystunnelma. Pidä muuten silmällä kollinkäpälää, se leviää ja leviää ja leviää..... Ettei vaan pääse noiden ihanien orvokeiden ja muiden tontille. (mulla on kivikossa ollut vartioimatta, ja nyt joudun kaivamaan sitä aika isolta alalta ylös).

  VastaaPoista
 12. Pihallasi on vielä todella kaunista ja kivasti kukkijoita. Minäkin ostin siitä L-kirjaimella alkavasta kaupasta sipulipusseja. Olivat edullisia ja mikäli edellisvuosiin on luottamista, ihan hyvälaatuisia.

  VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)