torstai 26. syyskuuta 2013

KEITTIÖSSÄ

Keittiö on paikka, jossa keitetään. Eiks nih? Syksyn tullen tulee ehkä keitettyäkin joskus jotain, kuten tänään. Jouduin keittämään, kun en voinut paistaa. Piti tehdä peruna-palsternakkavuokaa, mutta huomasin, ettei ollut perunoita. Niinpä jouduin keittämään ja keitin spagettia ja tein sille kasviskastikkeen. Sipulit ja tomaatit ja kidneypavut ja yrtit ja soijarouhe koostivat soosin. Sit syötiin juustoraasteen kanssa, herkkuva oli.  Sytytin puuhellaan tulen, kun oli niin peijuonin kylmä. Hellan lämpö tuntui ihanalta ;)
Olin vapaalla ja kannoin keittiöönkin pihan viimeisiä kukkia. Kirpparilta löydettyyn kannuun otin rupsahduspisteessä olevia ruusuja ja muutaman hortensian oksan.


 Sikuripurkkiin, joka myös on kirppariostos ja joka piti ostaa juuri sikurin kukkia varten, löysin enää vain pari kukkivaa sikurinvartta. Piti ottaa kaveriksi pari asterin vartta.


       Tällainen sikuripurkki, olin tästä löydöstä mielissäni....Löysin sen joskus kevättalvella

 Syöttekö nokkosia? Muinoin, kun lapset olivat vielä kotona, meillä käytettiin paljon nokkosta. Nyt en saanut kerättyä ja kuivattua kuin tämän yhden ainokaisen purkillisen.
 Vielä yksi kirppariostos. Se on tuo sydänkoukku. Ostin pari vuotta sitten. Sehän ei ole mikään vanha, ja näitähän löytyy kaupoista. En oikein tiedä miksi ostin. Mutta laitoin siihen sitten roikkumaan mummi- ja pappakyltit, jotka olivat joskus joulupakettien nimilappuina ;) Ja näkyy siinä roikkuvan pikkuruinen puutarhalapiokin.  Mutta tuon koukun yläpuolella on ikävä, tyhjä kolo, siihen on oitis saatava jotain....heti huomenissa....

Sellaista tänään. Viihtykää keittiössänne ja syökää runsaasti, jotta jaksatte viihtyä... ja postailkaa keittiöistänne ;)

toivoo Tylsä

(...voi kökön kökön kökkö,kuviin on tullut itsekseen harmaat leveät kehykset,kaikkiin entisiinkin, eikä ne poistu, vaikka miten yritän tuolla ulkoasussa.... anteeksi, kuvat ovat rumia tuon lisäkehyksen kanssa, mutta se ei näy, kun klikkaa kuvaa isommaksi)

10 kommenttia:

 1. Kiva postaus. Mulla on nyt sisustusintoa vuosien tauon jälkeen. Suunnitelmissa on vaikka mitä projekteja, kun vain saisi miehenkin innostumaan... Kauniita esineitä on keittiössäsi! Minulla on aika pelkistettyä, kun inhoan pölyjen pyyhkimistä...= laiskimus ;O)

  VastaaPoista
 2. Kyllä nuo kirpputorit ovat kurjia paikkoja, aina tarttuu jotakin vaikka ei haluaiskaan:) Ihania löytöjä ja tavaroita Sinulla. Viehättävää.

  VastaaPoista
 3. On puuhella, kirppislöytöjä ja nokkosta, tottakai!
  Olen myös poiminut kukkia, varsinkin ruusuja tuolta pihalta sisälleni. Mukavan näköisiä kuvia sinä konstailet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt olen saanut pienennettyä blogisi, mutta en löydä lukijoita. Noh, tässä olen. Ihania kissoja sinulla!

   Poista
  2. Hei Leila, lukijat ovat tuossa vasemmassa sivupalkissa heti itseni esittelyn jälkeen ;) Onkohan sulla kapeampi näyttö. Koneen asetuksista voi näytönkin leveyttä säätää. Jouduin kerran itsekin tekemään sen, en enää muista kuinka ;) Mutta kiva, että olet tässä, Leila, kiitos ;)

   Poista
 4. Ihania kuvia, löytöjä ja kukatkin on niin kauniita :))
  Itse en ole koskaan keräillyt ja kuivattanut nokkosia... ois varmasti hyviä.

  VastaaPoista
 5. Minunkin pitää veivata sivua että näen koko leveyden..mutta siihen tottuu ja näkyyhän se tuossa alhaalla.
  Samperi , taas jäi ne nokkoset keräämättä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi harmillista. Ilmeisesti näytöt ovat pienempiä. ei mullakaan kovin iso ole, mutta mulla näkyy vielä tyhjiä reunojakin runsaasti. Oletteko kokeilleet pienentää rullamalla hiiren rullasta ja painamalla samalla ctrl, niin saa nopeasti naäkymän pienemmäksi ja suuremmaksi;)

   Poista
 6. Ihana sikuripurkki, todella hyvä kirppislöytö. Eipä olekaan aikoihin tullut kierrettyä kirppiksillä, josko talvella olisi aikaa.

  VastaaPoista
 7. Mahtavat löydöt! Niin kirppikseltä kuin puutarhastakin:)

  VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)