lauantai 7. syyskuuta 2013

NÄÄN MUSTAA VAIN - BLACK IS BLACK

...Laulettin 60-luvulla.
Monet tuntuvat olevan kiinnostuneita mustista tai lähes mustista kukista. Mitä mustempi sen parempi. Laitankin tähän postaukseen muutaman lähes mustakukkaisen kasvin kuvan.


 Ruukussa kasvaa kalla. Ei paljoa mustasta puutu tämän väri. Tarkempaa nimeä mulla ei tälle ole. Ostin ison juurilimpun Viherpajasta keväällä.
Tummapärskäjuuri, Veratrum nigrum

 Kukkia läheltä, kärpäset viihtyvät. en tiedä mikä heitä siinä kiehtoo. Tuoksuuko, en ole muistanut nuuhkaista


Kaikkein mustin on ollut kuitenkin tämä salkoruusu 'The Watchman'.

 Melkoisen tummin kukin kukkii myös köynnösukonhattu, Aconitum hemsleyanum. Sen kukat ovat kuin posliinia ;)

Ja siitä sitten päästiinkin posliiniin. Tämä on aivan ihastuttava, syksyn kukkijoista minun lellikki. Posliinivuokko, Anemonopsis macrophylla

Kiitos uusille kirjautuneille,olen teistä iloinen :-D  Tervetuloa kaikille, toivottavasti blogini viihdyttää, vaikka en ihan usein ehdikään päivittämään ;)


Nautinnollista kesäistä viikonvaihdetta teille kaikille....tällä on röitä...

15 kommenttia:

 1. Oi miten kauniita erikoisia kukkioita on sinulla, onkohan noita siemeniä jossain tuo ukonhattuköynös ja porslini vuokko.Musta salkoruusu minulla onkiin. Aurinkoista viikonloppua:)

  VastaaPoista
 2. ♥ vov, sanon minä, sillä sinun kukkasi, ja puutarhasi, on aivan mahtavan kauniita!

  VastaaPoista
 3. Mustasta en niin välitä, mutta tuo posliinivuokko on ihan tositosi kaunis!

  VastaaPoista
 4. Posliinivuokko on vallan ihana!

  VastaaPoista
 5. Upeita tummia kaunottaria. Posliinivuokko on on mukava lellikki, tuota minäkin hyysäisin kuin silmäterääni.

  VastaaPoista
 6. Voi mä niiiin tykkään mustista <3 Kiitos ihanasta postauksesta, pari herkkua pääsi heti mun hankintalistalleni :) Leppoisaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 7. Aivan ihania, tuo kalla on jumalainen. Posliinivuokka olis mulle aivan unelma kuvauskukka, erittäin herkän näköinen, todella kaunis.

  VastaaPoista
 8. Kaunis se on tuo mustakin kukkasissa... oikeastaan aikas upea :))

  VastaaPoista
 9. musta kukissa jotenkin säväyttää. itselläni ei ole yhtään mustaa kukkaa, tuosta mustasta kallasta kyl ainakin pitäisin. paljon kauniita kukkijoita viel puutarhastasi löytyykin. mul kukassa enää piiskut, syysasterit, daaliat ja tietty tiikerinkaunosilmä, mutta siitähän kerään kukat kuivumaan joka toinen päivä.

  VastaaPoista
 10. Upeita mustia kaunottaria, mua ne sävähdyttävät suuresti <3 Mutta ihana on tuo posliinivuokkokin,herkkääkin herkempi. Lämpöisiä puutarhapäiviä sinulle :)

  VastaaPoista
 11. Tuo Veratrum nigrum on mukava, mutta vaikeata löytää sellainen paikka sille että se näkyy.
  Köynnösukonhattu on minun kukkatarhassa vaaleampi kuin konsanaan. Ilmeistesti kesän runsaat aurinkoiset päivät ovat vaalentaneet sen kukat. Ne ovat avautuneet enemmän kuin tavallisesti.

  /Anja

  VastaaPoista
 12. Tuo Veratrum nigrum on mukava, mutta vaikeata löytää sellainen paikka sille että se näkyy.
  Köynnösukonhattu on minun kukkatarhassa vaaleampi kuin konsanaan. Ilmeistesti kesän runsaat aurinkoiset päivät ovat vaalentaneet sen kukat. Ne ovat avautuneet enemmän kuin tavallisesti.

  /Anja

  VastaaPoista
 13. Millainen lehdistö on posliinivuokollasi? Omallani on niin hailakan vihreä, kärsiiköhän se jostain?! Kukkii kyllä jonkin verran. Onko se sulla puolivarjossa vai millaisissa valo oloissa?

  VastaaPoista
 14. Miulla kasvoi kivoja Black Penny -sinisievikkejä viime kesänä. Olivat lähes pikimustia, mutta valkoiset reunat terälehdissä. Siun piha on uskomattoman upea.

  VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)