torstai 28. marraskuuta 2013

KUUSI KUVAA KESÄSTÄ (haaste)

No niin, ja taas olen täällä :) Työpäiviä oli tehtävä välillä ja nyt on taas vapaita luvassa :D
Sain pari päivää siten Seijalta PAJASSA JA PUUTARHASSA-blogista haasteen. Kiitos Seija :) Jos ette ole vielä käyneet tässä blogissa, niin tehkää se pikimmiten. Siellä näkyy hurmaavia ihanuuksia ;)

Haasteessa piti laittaa kuusi kesäistä kuvaa. Olen syytänyt tänne niin paljon puutarhakuvia, että niitä en ainakaan laita....laitankin muuta. Vaikka tykkäänkin juuri tästä parhaillaan olevastakin vuodenajasta, niin kyllä kesäkuvien selailu tuntui kaihoisalta. Taas on yksi kesä iäksi mennyt -jäänyt historiaan.

Ekassa kuvassa kyykkii Ukkokölli jäkäläisessä metsässä. MUlla ei todellakaan ole paljoa kuvia ihmisistä. Itsestäni ei ollenkaan ja tuosta toisesta Mörököllistäkään ei monta. Viime kesänä sitten ikuistin hänet mieleisessänsä ympäristössä.

 Tääs sitten toinen henkilökuva. Tuntematon mies kalasaaliineen pääsi kuvaani jollain Pohjois-Karjalan koskella, jonka nimeä en sitten millään muista. Suttasin vähän miehen kasvoja, etten vaan joutuisi syytteeseen. Mutta kyllähän hänet tuostakin tunnistaa, jos tuntee.

SEINÄHULLUUDESTANI olen kertonutkin aikaisemminkin. Ja kun viime kesänäkin näin seinän, niin pitihän se kuvata. Kesästä kertoo valo ja päivänkakkarat edustalla.


Entäs sitten tämä??? Tämän kanssa taisin tehdä jotain luvatonta, kenties hirveää. Tämä on puuntuhoojan toukka ja tämä löytyi meidän pihalta. Aika suuri mötkylä oli -isompi kuin etusormeni. Ukko sen mulle toi näytille. Tiesimme kyllä mitä sille olisi pitänyt tehdä, mutta kun ei pysty niin ei pysty. Siispä....kääääääk....vein sen METSÄÄN. Huh, tässä tuli sellainen tunnustus, josta myös joudun syytteeseen, jos lähimetsät tuhoutuu . Huh huh, oikeudenkäyntejä ehkä odotettavissa.

 Veikkaampa, että tätä ei kukaan tunne. Vai tunteeko??? Tämä on Rantaleiju, Idea leuconoe, The paperkite. Se on kuvattu Joensuun kasvitieteellisen perhospuutarhassa.

 No sitten tällaiset...kuka tuntee...ai ei kukaan ;)  Minä ainakaan en. Tämä on Tummabaposiipi, Heliconius melpomene, The postman. Olisi mielenkiintoista googlailla, miksi se on postimies, mutta nyt ei ole aikaa ;)

Tässä vielä yksi tuttu. Olin luvannut itselleni, että en enää ota yhtään kuvia niistä perhosista, joista jo ennestään on. Jotenkin on sitten kuitenkin kamera lauennut vahingossa, kun Neitoperho on istahtanut punahatulle ;)


Sellaisia kuvia löytyi minulta. Mitä sinulta löytyisi??? Ota tästä haaste ja vastaa, jos et ole vielä tähän vastannut. Haasteet ovat ihan kivoja :) Mukavaa iltaa...tapaamisiin :)

21 kommenttia:

 1. Ihania kuvia... mitä nyt tuo toukka pisti vähän puistattamaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, niin minuakin puistattaa, en kyllä uskalla sormella koskea. sitäpaitsi sehän olisi voinut vaikka alkaa sormenikin tuhoamaan ;)

   Poista
 2. Kivat kuvat ! Itsellänikin tahtoo olla kukkakuva toisensa perään, ihmiset ovat jääneet vähemmälle. Asia jonka suhdetta pitäisi vähän viilata. Mäkin oon käynyt katsomassa Botanian perhosia, erikoinen paikka. Laitoin myös nimeni adressiin, kun Botanian olemassaolo oli uhattuna, onneksi sai jatkaa !

  VastaaPoista
 3. Olisipa minullakin tuollainen kamera, joka laukeaisi itsestään noin mahdottoman onnistuneesti :D Tiedätkö, miksi vanhojen piharakennusten seiniin on usein porattu tuollaisia reikiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih ;) no en kyllä tiedä, en ole tullut ajatelleeksi, no kerro!

   Poista
 4. Kivat kuvat. Meilläkin oli tuollanen puuntuhooja toukka ja...annoin sen olla, laitoin kukkapenkkiin. Se Tykkää kaluta hapaa ja siinähän se haapa kasvaa lähistöllä. <mistäs minäkään tiesin, että se on puuntuhooja. Ens kesäksi pitäs löytää hyvä toukkakirja.

  VastaaPoista
 5. Ihania kesämuistoja sulla. Kauniita nuo tuntemattomat perhoset.

  VastaaPoista
 6. Siis todella kauniit kuvat. Tuo ladonseinä on puhutteleva ja perhoskuvat. Wau. Minä taas olen aika ronski kaikkien pienten kasvintuhoajien suhteen, eli pääsevät tosi nopeasti... kauniisti sanoen tuhohyönteisten taivaaseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo poispäästämisen taito pitäisi kyllä olla josssainmäärin hallussa, mutta kun ei...

   Poista
 7. Miten ihanat kuvat! Tosi olet tulkinnut oikean KESÄN! /Anja

  VastaaPoista
 8. ♥Onpa ihanat kesäkuvat...aloin kaivata kesää...huh, sinne onkin matkaa..

  VastaaPoista
 9. Ompa ihania kesäisiä kuvia, perhoset ovat kyllä kauniita ja viimeisäntä lukuunottamatta en ole ennen tuollaisia nähnytkään. Minulle olisi käynyt samoin tuon toukan kanssa. Mökillä kun kaikenlaisiin mönkijöihin väkisinkin törmää, inhoan niitä tosi paljon ja jotenkin ne vain yritän piilottaa ja olla kuin niitä ei olisikaan, mutta tappajaksi minustakaan ei ole.

  VastaaPoista
 10. Harvoin tosiaan tulee kuvattua ihmisiä ja vielä harvemmin on itse kuvaamisen kohteena. Kivoja kuvia, perhoset etenkin ovat kauniita. Meillä oli toissa kesänä pihalla tuollainen toukka. Enpä tiennyt, että se on puuntuhooja, mutta en myöskään ilennyt tappaa. Sai rauhassa jatkaa matkaansa. Maailmaan mahtuu kaikenlaista.

  VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)