sunnuntai 24. marraskuuta 2013

SYNDROOMIA

Nyt taas paljastelen itseäni. Mulla on syndrooma, mulla on vaikka kuinka monta syndroomaa;) Yksi on tämä; tyhjiä paikkoja ei saa näkyä. Sille taudille varmaan on joku OIKEAKIN nimi ;) Vai onkohan tämä se siunattu hulluus....vai siunaamaton?
Viime viikkoina olemmme saaneet seurata Suomen kaunein koti-sarjaa telkasta ;) Tässä etsitään kotia, jossa ei ole mitään....jossa ei ole minkäänlaista merkkiä elämästä ja asumisesta. Kyllä niitä näkyy löytyvän. Eräästä kodista toimittaja sanoi, että oli liikaa koriste-esineitä ja yksityiskohtia. Minun piti oikein katsoa ohjelma uudelleen, kun en ollut nähnyt siinä kuin yhden yksityiskohdan. No uudelleen katsottuna muutama koriste-esine tosiaankin löytyi :)
No niin -takaisin syndroomaan. Joka kohdassa siis täytyy olla jotain. Kävin pari viikkoa sitten Riihimäellä. siellä oli mukava Pompoti-kauppa ;) Ostin sieltä ihanan vintagetyylisen koristeen *Punarinta lasipallossa*, vaikka en tiennyt mihin sen laittaisin. Se mahtui kuitenkin keittiön pöydän yläpuolella olevaan lamppuun kristallipuikkojen kaveriksi. Lampun kuvun yläpuolella on jo aika tiuhassa tavaraa..

Yhdessä ovenkahvassa roikkuu Romu-lyylin arpajaisvoitossa saamani ihana lasinen joulukuusi ;) Se pitäisi saada mukavampaan paikkaan ;)Laitan tähän lisäksi muuten vaan kuvan 
kirjoituskoneesta. Näitä kaunista fonttia kirjoittavia vanhoja kirjoituskoneita näkyy olevan nyt aika paljon esillä. Meilläkin on sellainen. Täysin toimiva  Underwood 30-luvulta. Sillä on joku aloittanut rakkauskirjettä, mutta se on jäänyt vaiheeseen. 


Oikein pirteätä ja rattoisaa ensi viikkoa...tää menee aamulla silmälääkärille kuulemaan onko näkökyvyssä vikaa...

41 kommenttia:

 1. Olen samanlainen, minusta kodissa pitää olla paljon yksityiskohtia ja mielenkiintoista katseltavaa ja tutkittavaa, muuten se ei ole viihtyisä! Tyhjät seinätkin ovat minulle kauhistus.

  VastaaPoista
 2. Ei se mikään syndrooma ole, jos kodissa näkyy eläminen. Autiot kodit voivat olla ihan hienoja nähdä, mutta eihän niissä voisi asua ja elää.

  VastaaPoista
 3. Mahtava kirjoituskone ja miten kaunista tekstiä se kirjoittaa. Tällaisen aarteen kun joskus löytäisi.

  VastaaPoista
 4. ♥ Aivan ihana kirjoituskone ja suloinen punarinta! ...kivaa, että kuusi löysi paikan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikelle nätille löytyy paikka ...ja aina kaiken nätin täytyy olla näkyvissä ;)

   Poista
 5. Aivan ihana tuo kirjoituskone kaunis kuusi.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, olen maksanut tuon kirjoituskoneen maalaamallani pikkuisella taululla :)

   Poista
 6. Hieno kirjoituskone :-) Kävinpä myös kurkistamassa Pompotin sivuja...josko pitäisi pistäytyä siellä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oli kyllä kiva paikka, siellä voi juoda kaffitkin, monenlaista tarjolla :)

   Poista
 7. Olen ihmetellyt samaa -mikä siinä 'kodissa', jossa ei näy mitään elämisen merkkejä oikein viehättää? Ihana punarinta -koriste!

  VastaaPoista
 8. Vau mikä kirjoituskone!! Meillä oli vain sellainen 60- tai 70-luvulta oleva, valitettavasti sekin on jo myyty jossain kirpparilla, tai ei kai sitä voi valitella että on edes yksi vanha romu vähemmän ;-)
  Huippukaunis punarinta ja nuo kristallit tähtihiontoineen myös! Ja joulukuusi, kyllä kaikenlaiset pienet koristeet vain ovat niin nättejä ja viehättäviä.
  Katsoin kotiohjelmaa ekan kerran vasta tänä viikonloppuna ja luulin, että tämä oli pelkistettyjen kotien erikoisjakso ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin vein just kesällä kirpparille oman koneeni 60-luvulta. Se oli kai minusta niin uusi ;) Heti kyllä harmittelin tuota poislaittamistani. sen kanssa olisivat lapset viihtyneet hyvän tovin kirjoitellessaan ;)
   Niin ne kodit ovat aina vähän eri teemalla eri jaksoissa. Tänään on varmaan mielenkiintoista ;)

   Poista
 9. Täällä on myös yksi jolla täytyy olla joka paikassa jotain katsottavaa.
  Todella kaunis punarinta ja joulukuusi sekä kiejoituskonen.
  Kiitos ja samoin sinne teille, mukavaa marraskuun viimistä viikkoa. ♥ ♥

  VastaaPoista
 10. Kaunis puna rinta ja kuusi on kiva. Tuo kirjoitus kone on arvokas. Jo täyteläistä täytyy olla
  Niin minäkin tykkään joka paikassa täytyy olla katsottava :)

  VastaaPoista
 11. Mahtava kirjoituskone ja kaunis lasipallo. Sisustusrintamalla näyttää yhä edelleen jatkuvan tämä vallalla oleva kliinisyys. Kaiken tulee olla vaaleaa, ikkunoiden verhottomia, pöytien liinattomia ja koriste-esineitä mahdollisimman vähän. Keittiöstäkin pitää kaikki kodinkoneet siivota kaappeihin....kukahan ne muuten sieltä joka välissä kaivaa esillle... ja keittiökalusteiden oltava korkeakiiltoisia ja vetimettömiä. Lattioilla ei tietenkään suosita liikaa mattoja, mitä nyt ehkä olohuoneessa. Mitään persoonallista ei saa sisustuksessa näkyä, vaan kaiken pitää olla mahdollisimman " hajutonta ja mautonta". Ehkä se on sitten niin hienoa laatia sisustuksia, jotka on suunniteltu lähes yksi yhteen. Onneksi meillä sentään on Marko Paananen.

  VastaaPoista
 12. Sellainen koti on varmasti ihanan helppo siivota! Mutta meilläkin se on vain kaukainen haave. Kun maailmassa on niin paljon kaunista, niin sitä haluaa pitää esillä katseltavana, eikö vaan:D.

  Iiiiiiiiiiiiiiik mikä kirjoituskone! En tiennyt tuommoisia olevan olemassakaan (kirjoituskoneita toki, mutta tuollaisella "fontilla"). Jos ikänä kyllästyt, niin vinkkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Niin käytännön ihmiset osaavat järkevästi ajatella tuon siisteyspuolenkin ;) Eihän tuo kone toki oikeasti tollasta fonttia kirjoita, olen huijannut ja tehnyt tietsikalla tuon paperin ;)

   Poista
  3. Jo hieman epäilyttikin ensin...

   Poista
 13. Olishan se tylsää olla pelkkiä tyhjiä hyllyjä . Ei siellä kodikasta, miksi sellainen on muodissa..
  Lämpöä ja tunnelmaa ja rakkaita rojuja pitää olla näkyvillä.. mieluummin hieman sekavasti siellä sun täällä ja keskeneräisiä ompelu tai muita projekteja.. huh huh.. "oon mikä oon en muuksi voi tulla" tässä vain laulelen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kodissasi asut sinä, joka elät ja teet ja touhuat kaikenlaista, se saa näkyä ;)

   Poista
 14. Sehän on ihan makuasia haluaako elää kodissa vai huonekalukaupassa =D Oikeassa kodissa on koristeita ja muistoesineitä joka paikassa , ainakin meillä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tai terveyskeskuksen odotusaulassa ;) Niitäkin näkee ;)

   Poista
 15. Samoin: hyvää tätä viikkoa! Minä taas tykkään noista tyhjistä kohdista kodissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vilma, sinä taidat olla vähän järkevämpää ja käytännöllisempää sorttia, osaatkin kaikenlaista :)

   Poista
 16. Olen pitkälti samaa mieltä kuin Kruunu Vuokko. Olen ihmetellyt, miksei kodeissa saa enää olla lainkaan muistoja eikä kerrostumia. Pelkkää kiiltävää pintaa tai mahdollisesti vähän muodikasta rosoisuutta. Silti kaupat on täynnä kaikenlaista sisustustavaraa, verhot, matot ja muut tekstiilit pitäisi vaihtaa yhdeksän kertaa vuodessa. Kenelle kaikki on tarkoitettu, kun tavarat eivät saa kodeissa näkyä? Sisustaminen ja kodin laittaminen on kivaa, mutta alituinen uuden ostaminen ja tarpeettoman roskiin työntäminen on kaikkea muuta kuin ekologista. Pitääkö jokaisen kodin olla samanlainen, samasta muotista tullut? Minusta on ihanaa mennä ensimmäistä kertaa jonkun ihmisen kotiin ja katsoa, miten hän on kotinsa laittanut. Hauskimpia ovat nimenomaan ne kodit, joissa ihmisen persoonallisuus, hänen historiansa ja käsiensä jälki näkyy. Voi, tästä aiheesta voisin jutella vaikka kuinka. Ei taida aika ja tila riittää.
  Hieno kirjoituskone ja kaunis fontti. Oli se aikaa vääntää tekstiä kirjoituskoneella, ei ihan yksinkertaista puuhaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, meitä on siis useita ;) Tästä aiheesta kyllä riittäisi juttua ....

   Poista
 17. Mullakin on syndrooma: koristelen ja tuunaan, asettelen ja tuumaan. Hetken on hyvä, mutta sitten taas vaihdan, muutan, siirrän tai/ja poistan. Kotituomarina Vanha herra, jonka mielestä kaikki koristukset viittaavat mummutautiin. Herran takia meillä on aika askeettista, mutta voi että minä nautin semmoisessa kyläpaikassa, kun katseltavaa on PALJON! Esim. täällä Mörököllilässä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Vanha rouva, ehdinkin jo huomata noita askartelijan ja tuunailijan piirteitä sinussa ;) Mun täytyy sanoa, että meillä tuo herra Mörökölli on vielä pahempi kauniiden esineiden perään, kuin minä. Joudun usein toppuuttelemaan, että meille ei enää mahdu mitään ;) Mukavaa tuunastelupäivää!

   Poista
 18. Minä usein täällä käväisen,mutta mikä kun en saa aikaiseksi kommenttia,vaikka kommentoitavaa ois paljonkin. Sin et muuten ole yhtään tylsä mörökölli,sillä blogisi ainakin on mielenkiintoinen. Mulla on tuo sama tauti. Tavaraa pitää olla paljon ja aika koristeellista,muuten ei ole kodikasta ja koti ois tylsä. Kauneimpia koteja minäkin olen tv.stä katsellut ja viimeksi sen kerran voittajaksi valittu betonipunkkeri oli mulle kauhistus. Moni muu ns.koti ,sellaisia tyhjiä ,hallimaisia ja pelkistettyjä. Ei käy. sanoin mihelleni,että ei kodin pidä olla steriili halli. Sen pitää olla kodikas ja elämää täynnä. Ihana tuo punatulkkuostoksesi. Itse olisin aivan hyvin voinut tuon myös ostaa. Tosiaan kaunis fontti tuossa vanhassa kirjoituskoneessa. Mikähän tun rakkauskirjeen tarina on? Onkohan mennyt "pupu pöksyihin" ettei saanut alkua pidemmälle,vaiko tullut joku tauko ja "ryppy rakkauteen". Miksiköhän näihin nykyajan koneisiin ei laiteta noin kauniita fontteja. Fontteja on paljonkin,mutta pelkistettyjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Intsu :) Kiva, jos olet tykännyt käydä. Ja olen kyllä aina joskus tuonut ilmi asioita, joista huomaa, että olen tosi tylsä ;) silloin tällöin sitä tylsyyttä putkahtelee esiin ;) Kuten edellä olen kertonut, fontti on huijausta, samoin koko rakkauskirje :)

   Poista
 19. Nimesin sarjan jo etukäteismainoksien perusteella Suomen Kallein Koti -nimiseksi ;) Viimeks näin pätkän betonilaatikosta, huh huh.

  VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)