keskiviikko 4. joulukuuta 2013

KOTIKONNUILLA KÄYSKENTELIN

Tervehdys taas!
Toivoisin hieman lunta. Kuvittelen mielessäni näkymiä, jossa lumi leijailee. Tässä vaiheessa se saa olla vain kuvitelmissa, koska sitä ei leijaile. Yhtenä yönä lunta oli tullut pari senttiä, niin että maa on hieman valoisampi, kuin ihan mustana.
Nyt on ollut kauniita, aurinkoisia päiviä. Nämä kuvat otin pihalla kuljeskellessani yhtenä päivänä. Taas tätä samaa vanhaa blogisisältöä....

 Pikku puro kahlaajalammikolle...
 ja Taikasilta tuolla purolla
 Muuria metsäpolulla
 Metsikköpolulta tämäkin
 Koto tuolla se vilkkuvi kultainen, tuli taasen on takassansa....(vanha laulu)
 Lummelammikolla pulputtaa vesi hapettamassa ja pitämässä lammikon pintaa sulana, jotta sammakkojen, vesiliskojen ym talvilepo onnistuisi paremmin ...

Mitäs, jos joulu olisikin vain viiden vuoden välein -tasakymmenin ja viitosin ;) Olisiko se isompi juhla, ja tuntuisiko enemmän ja odottaisiko sitä vielä enemmän ??? Jätin viime joulun kokonaan väliin, kun olin sen tiiviisti töissä. Mutta ei tämä nyt sen kummemmalta tunnu. 
Joulukuu alkoi...oikein mukavaa ja tunnelmallista joulukuuta kuitenkin kaikille. Meidän lyhtyyn istahti tonttu mietiskelemään joulukuusensa alle 28 kommenttia:

 1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Tillariina, sun viesti katosi....ääh. Näppäsin vahingossa poista, kun piti näpätä vastaa. Eikä saanut takaisin. Miksiköhän nyt ei kysynyt mitään varmennusta, kun yleensä kaikissa poista-jutuissa kysyy. Mutta vastaan kuitenkin. Samoin meilläkään ei ole tuota uskonnollsita merkitystä ja lastyen kanssa joulu eniten joululta tuntuukin ;) Kiva, kun kävit ja kommentoit :)

   Poista
 2. Lunta odotellaan täälläkin...

  VastaaPoista
 3. Voi hitsi kun teillä on kiehtovan näköinen puutarha!
  Ihana aurinko tänään paistoikin, ja eilen myös. Itse en kaipaa lunta, minusta se ei pidennä päivää yhtään, tekee vain liikkumisesta vaikeampaa. Mutta toivon, että sinne tulee se ohut lumivaippa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän hyvin, ettet ainakaan siellä saaressa mitään mahtavia lumikinoksia kaipaa, vaikka kauniilta näyttävätkin. Samoin pääkaupungissakin ne juurikin vaikeuttavat liikkumista ;) Kiitos, kun poikeesit :)

   Poista
 4. Kauniita, tunnelmallisia kuvia pihaltanne! Lunta täälläkin odotellaan, kyllähän jouluna soisi maan olevan valkoinen...
  Iloista joulun odotusta!

  VastaaPoista
 5. Ihanan satumaisia näkymiä taas!
  Minustakin joulu voisi olla vaan joka viides vuosi, ehkä sitten voisi vähän innostua. Nyt se ei tunnu oikein miltään, kun ei ole pieniä lapsia, pojat on aikuisia ja lapsenlapsiakaan ei (vielä ainakaan) ole. Ja ne aikuiset pojat eivät välitä edes perinteisistä jouluruoista!
  Meilläkään ei ole yhtän lunta, vettä sataa vaan! Vaikka en tykkääkään lumitöistä, lunta saisi silti tulla kasveille talvisuojaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsenäisyysjuhlakin voisi olla joka viides vuosi. säästyisi hurjat määrät rahaa johonkin tarpeellisempaan.... kuten esim. lastensairaalaan ;)

   Poista
 6. Kasvien suojaksi minäkin voisin lumivaipan ottaa ja olishan se kiva lastenkin päästä kunnolla laskemaan mäkeä, nyt ovat kuuraisella nurmikolla pulkkailleet;) Upeita tunnelmallisia kuvia, tuo muurisi on ihana<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. lapset ottavat ilon irti heti pienestäkin määrästä ;)

   Poista
 7. On sinulla satumaisen kauniit kotikonnut. Tuolla tahtoisin kulkea minäkin. Ja rakastamiani havuja löytyy kuvissa myös ja kuten Minnakin edellisessä kommentissa sanoo, muurisi on upea.

  VastaaPoista
 8. Ihania kuvia, ihanasta paikasta. Joulu on mukava katkos ja tauko vuoden lopussa. Minulla ei ole mitään joulupakollisuuksia tai stressejä, ei tarvitse väkisin tehdä mitään joulun hyväksi jos ei halua ja siksi se ehkä tuntuukin niin mukavalta, lomalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, monelle se on ihana loma-aika ja onhan se sellainen käännekohta, kun alkaa valo taas lisääntyä. Aikaisempina vuosina mulla alkoi jo Tapanina kevät, silloin alkaa kasvit taas kiinnostaa eri tavalla, kun nyt syksyllä ;)

   Poista
 9. Kauniita kuvia. Tulisipa myös tänne helsingin suunnille jo lumipeite, edes ihan ohut!

  VastaaPoista
 10. Upeita kuvia ja aivan ihana pihapiiri, tuolla ei varnasti ole "tylsää", eikä noissa maisemissa voi olla tylsä, mörököllistä puhumattakaan ja siksipä ymmärränkin mikä oveluus on nimimerkkisi takana..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mitään oveluuksia, Seija...tylsä kuin mikä....siis minä, ei minustakaan maisemat ja kasvit ;)

   Poista
 11. Hyvää joulun odotusta myös sinne! Sitä lunta lienee huomenna luvassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkusen tuli, joos....yöllä, en saanut lumisadekuvaa, jonka haluaisin ;)

   Poista
 12. ihania satumaisia kuvia !
  mie en ota joulustressiä ja tänä vuonna nautin vapaasta joulusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli viime joulu kokonaan vapaa kaikesta :) Mutta en nytkään ota stressiä..en en :)

   Poista
 13. En minäkään ota stressiä joulusta, käväsen lasten luona ja siellä nautitaan joulun ajasta..riittää minulle Jokohan se lumi on tullut maisemaasi..kaunista on

  VastaaPoista
 14. Minä tykkäisin sellaisesta kunnon postikorttimaisemasta:
  puutkin kauniisti valkoisena lumesta ♥

  VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)