torstai 26. joulukuuta 2013

MÖRÖKÖLLIMÄISTÄ KULUTUSJUHLAA

Joulu on ihan typerää...ainakin lahjojen osalta. Onko minkäänlaista järjen häivää tehdä kauniita paketteja ja yrittää väkertää niihin kauniita pakettikortteja ym. Ei, niitä ei kukaan edes vilkaise. Avaamisen jälkeen mytätään roskiin kauniit ehkä kalliitkin paperit ja nauhat, niin on useimmiten. Minä en kyllä tänä vuonna edes yrittänytkään tehdä mitään erityisiä. Yksi lapsistani on toki järkevämpi; hän käyttää kaikki joulupaperit niin kauan kuin ne vain kestävät. Olen kertonut lapsilleni, kuinka minun lapsuudessani joulupaperit silitettiin seuraavaa joulua varten. Minusta se ei olisi ollenkaan typerää.

Vielä muutama kuva "kerskajoulustani" ;)

Pölvästin kanssa yritin tehdä paketteja...ei tullut kovin kauniita, rikki meni paperitkin.Nuuka ihminen sytyttää kynttilän peilin eteen, niin on kaksi ;) Enkähän toki kokonaan tuota raskinut polttaa, siinä on kynttilää moneksi jouluksi....
 ...kuten näissä, jotka olivat nyt kolmatta joulua, jokohan nyt polttaisin nuo loppuun...oikeistaan riittäisi niistä ens joulullekin, ainakin aattoon :D  Joululautaset katoin pöytään ja katselimme sitten niitä, ei tullut ähkyäkään ;)

Oikeesti: Perhe on kasvanut 11-henkiseksi. Kaikki olivat joulupäivänä koolla. Se oli todella mukavaa. Vuosiin ei ole ollut näin ;) Pitkä pöytä oli katettu kaikille. Vaikka en olekaan yhtään keittiöihminen, oli mukava kattaa pöytä joululautasilla ja vanhoilla luupäisillä Sorsakoskilla. Ja ukkoköllihän hoiti suurimmaksi osaksi ruokapuolen. Mutta ruokia meni silti toooosi vähän, nyt sitten syömme niitä vappuun asti ;)

Mukavia välipäiviä kaikille :D

13 kommenttia:

 1. Ihanat kisukuvat! Minäkin olen poltellut joskus parikymmentä vuotta vanhoja kynttilöitä. Nyt menee kynttilöitä paljon, kun polttelen niitä kasvarissa.

  VastaaPoista
 2. Siis niin totta sanasi noiden joulupakettien suhteen. Tuntuu ettei niitä taiteiltuja lahjakääreitä ja nimilappuja kukaan edes vilkaise.l Minä puolestani kerään aina kaikki ruusukkeet, lahjanauhat ja joulupaperikääreet, jos pysyvät ehjänä ja uusiokäytän ne jo ekologisuudenkin vuoksi. Minulla on myös useita polttamattomia kauniita kynttilöitä, joita on kertynyt vuosien varrella, kun en ole raaskinut niitä poltella, vaan ne toimivat pelkkinä koristeina pöydillä ja asetelmissa.
  Hyvää tapaninpäivän iltaa sinulle.

  VastaaPoista
 3. Tuttua, taitavat ihmiset syödä nykyään paljon vähemmän tai sitten sitä tulee aina hankittua ihan liikaa. No, eipähän tarvitse mennä vähään aikaan kauppaan.
  Tulee noita joulupapereita kierrätettyä edelleenkin. Olisiko perua sieltä lapsuudesta, jolloin kauniit joulupaperit olivat harvinaisia.
  Mukavaa Tapaninpäivää!

  VastaaPoista
 4. Tuommoinen komea apuri on aina tarpeen:) Ja mitä vähemmän hössötystä sun muuta niin sen parempi. Juu. Näin on.

  VastaaPoista
 5. Ihana pakotoija :))
  Ihan ostin lahjapaperit tyyliin "kolme yhden hinnalla"... ei siis mitään ihmeellistä ;) Ja ruoka, sitä on aina liikaa... vaikkei nytkään muka mitään ihmeellistä pitänyt jääkaapissa olla! Tänään maistui paistinperunat kinkkukuutioiden kera todella hyvältä :))

  Mukavia päiviä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten musta tuntui, että jokin mättää... no ne ainaiset kirjoitusvirheet (pakotoija = paketoija) ;)

   Poista
 6. Siinähän tulikin monta säästövinkkiä :). Meilläkin kotona kierrätettiin joulupaperit, piti olla tarkkana, ettei paperissa lue valmiiksi väärä nimi :) löysin muutama vuosi sitten roskiksesta laatikollisen vanhoja käytettyjä joulupapereita, mikä nostalgian aalto kun katselin niiden kuvioita. Lapsena onnistui joskus kinuamaan kynttilänpätkän lumilinnaleikkeihin, kynttilöitäkään ei tuhlattu.

  VastaaPoista
 7. Ihana postaus...oikein taloudellisen emännän neuvoja...tuli muuten lapuudenystävän koti mieleen...:))
  Meilläkin syötiin vanhoilla Sorsakosken luupäisillä...:))

  VastaaPoista
 8. Ihana "apulainen" tuolla ylimmäisissä kuvissa ;) Ruokia täälläkin jäi pakastimet täyteen, kun vaan tekis mieli syödä enää paisteja ja laatikoita. Ainakin hernekeittoa ja kinkkukiusausta on jo tilauksessa.

  VastaaPoista
 9. Ihana paketointi apulainen :) Käytän nykyään aika paljon lahjakasseja, ne kun pysyvät hyvinä useamman käyttökerran ajan.

  VastaaPoista
 10. Lahjapusseja minäkin suosin. Joskus on oma pussi palautunut takaisin...ja uudelleen vaan kiertoon:)
  Söpö apulainen!

  VastaaPoista
 11. Ihana apulainen Sinulla onkin pakettien tekoon, varmasti kiva homma.
  Taitaa olla yleistä, että noita jouluruokia tulee aina liikaa ja niitä riittää pitkästi joulun jälkeenkin. Minä olen myös nuuka polttaan kynttilöitä, en niinkään kynttilän kulutuksen takia, vaan siksi kun kynttilöistä tulee aina vähän savua, poltan mieluimmin tuikkuja sisällä, parvekkeella saa kyllä kynttilät roihuta..

  VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)