perjantai 31. tammikuuta 2014

KYLVÖS

Jälleen kiittelen uusia mukaan kirjautuneita, oikein kiva, tervetuloa!!!

Edellisen postauksen kuva-arvoitus :) Otin sarjana RAW-asetuksella. Kamera laittoi kaikki sarjan kuvat yhdeksi. Hyviä arvailuja olitte laittaneet. Niin minäkin olisin arvannut. Tämä oli ihan ennen kokematon kokemus mulle ;)

Sitten puutarha-asiaa. Aamulla näin keittiön työpöydällä tyhjän Runebergintortturasian (olipa kiva sana, heh). Nuukana ihmisenä en sitä voinut roskikseen laittaa, niin tein siihen kylvöksen. Yhtenä päivänä tässä männä viikolla otin Sinivaleunikosta siemeniä, niin kylvin ne nyt tähän. Ei niistä mitään tule, mutta ei tarviikaan.  Pääasiahan onkin kylväminen. Sen osaan, en sen enempää siemenkasvatuksesta. Niitä on kylvettynä tuonne ulos oman äitinsä viereen, jossa on suurempi mahdollisuus tulla taimelle ;)


Näistä niitä keräsin ;)


Oikein kivaa tätä päivää, kylväkää toki tekin jotain :)


15 kommenttia:

 1. Tuo on tepsivä keino idättää kissataloudessakin ♥ Pääsee idut nousemaan kenenkään niitä syömättä =D

  VastaaPoista
 2. Toinen hyvä kylvöpaikka on viinirypälelaatikot...:)

  VastaaPoista
 3. Kylvömys aika se alkaa häämöttää.mukava päivää:)

  VastaaPoista
 4. Hei, tuohan on hyvä ajatus, kierrätystä parhaimmillaan. Lisäksi saat ehkä Fredrika Runebergin siunauksen kylvöksille, eikö hän ollut aikamoinen kasvivelho.

  VastaaPoista
 5. Voi, että olet saanut sinivaleunikon noin isoksi, olet todellinen viherpeukalo. Minullakin oli e.m kukka, mutta kakden kesän jälkeen se kuolla kupsahti ja sen jälkeen en ole kokeillut. Onnea kylvöksellesi.

  VastaaPoista
 6. Minä kerään myös kaikki minikasvihuoneet talteen :) Onpa sinulla komea sinivaleunikkopehko. Tärkempää on kylväminen kuin taimettuminen :)

  VastaaPoista
 7. Voi, olen jo ahminut monta rasiallista noita torttuja ja kaikki rasiat heittänyt roskiin. Enpä ole osannut 'katsoa' rasiaa uusiokäyttöä ajatellen.

  VastaaPoista
 8. ♥Ihania kukkia tulossa sinulla! Täällä vesikrassit pienillä aluilla :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 9. Komia on sinivaleunikosi ja mukava nähdä kun uudet taimet alkaa "piikittämään" .
  Mukavata viikonloppua Sinule ☺

  VastaaPoista
 10. Kunpa minäkin saisin noin upeita sinivaleunikoita. Eihän sitä tiedä, vaikka tuosta tortturasiasta kasvaisi uusia torttuja.

  VastaaPoista
 11. Juu, tortut kasvamaan :D Kyllähän oliskin hienoja nuo sinivaleunikot!
  Kylvin minäkin jo herneitä. Taitaa vaan olla tässä liian viileätä ja hapantua nuokin herneet.

  VastaaPoista
 12. Ootpa reipas, kun aloittelet jo. Minä tein niin paljon kylvöksiä viime vuonna, että taitaa homma jäädä tänä vuonna lähes kokonaan. Upeat unikot!

  VastaaPoista
 13. Minulla tulee jo kolmas kevät, kun en kylvä mitään, sitä ennen hulluna siemeniin, multaan, idätykseen ja sen semmoiseen. Tilanteet muuttuu, mutta totuttelemista minulla on ollut. Ehkä kesällä laitan suuriin ulkoistutuspatoihin kukkasia ja yrttejä, muttei ole mahdollisuutta itse kylvää ja taimettaa mitään. Ymmärrän niin mahottoman paljon multasormien aivoituksia.
  Ai niin, on tulossa Runebergin päivä, jospas tekisin torttuja, kun on omasta takaa vadelmahilloakin.

  VastaaPoista
 14. Mun paprikat puskee ulos laskiaispullalaatikosta ja chilit ovat odottelemassa itämistään Runebergintorttulootassa. Käteviä minikasvihuoneita:) Komeat valeunikot!

  VastaaPoista
 15. No hiphei! Minäkin keräsin Runebergintorttulootia, kun näyttivät sopivan niin hyvin kylvölaatikoiksi. En ole vielä aloittanut kylvöpuuhia, mutta mielessä jo siintää ajatus.

  VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)