maanantai 24. maaliskuuta 2014

PETOPUNKEISTA

Hellurei...

Kiitos kaikille kommenteista. Vastasinkin tuonne supikoira-postauksen kommenttien loppuun jotain.

Mutta nyt taas muualle, hieman iloisempaa....

Magnolia Susan aukoo nuppujaan nyt vaudilla. 24 nuppua, laskin ma. Ja lehtien alapinnalla näkyy punertavia punkkeja. Monet ihastelevat ja huokailevat, että olispa tuollainen Mini-Madeira. Mutta tosiasiassa siinä on muutakin kuin ihanuutta. Ei mennyt kauaakaan, kun siellä oli kuinkahan monta kymmentä eri tihulaislajia. Villakirvoja + muita kirvoja ja punkkeja. Niitä ei taida saada millään pois. Olemme laittaneet juurille provado-puikkoja, suihkutelleet provadolla ja jollain muulla kaikkiin tehoavilla, mutta on mahdottomuus, että myrkky saavuttaisi kaikki koloset. Jatkuvasti on myös sormin torjunta ja lehtien pyyhintä käynnissä. Olen ajatellut petopunkkeja. Niitä olisi hommattava nyt, kun ei olla vielä tänä vuonna käytetty myrkkyjä. Paljonkohan ne vaativat lämpöä pysymään hengissä talven yli? Pakkasen puolelle tuolla ei mene. Ja niitä petopunkkejakin täytyisi olla monta eri sorttia, jokaiselle tihulaispunkilleko omansa??? Kirjoitin tämän tuonne facen ihanpihalla-sivulle.

Vihdoin kameliakin on avannut useamman kukan.

Hiekkakummulla kasvava levisiakin tekee nuppuja ;)

Aurinkoa luvassa...pirteätä alkanutta viikkoa ;)


7 kommenttia:

 1. Haluaisin niin mielellään kommentoida Susannan , mutta kieli ei oikein suju mielestäni suomeksi. Tällaisia asioita kun en ole koskaan suomenkielellä selittänyt. /Anja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anja, voit toki kirjottaa ruattiksiskin, ymmärrän kyllä, vaikka en hyvää puhettaa sakaan tuotettua ;)

   Poista
 2. Olen käyttänyt Esbaun Spruzit'ia. Se on tarkoitettu sekä sisällä oleville viherkasveille että kaikille kasveille ulkona ja kasvihuoneessa ja sopii myös koristepuille, hedelmäpuille ja vihanneksille.

  VastaaPoista
 3. Voihan punkki... mä oon ihan tumpelo, jos ötökät kasvien kimppuun käy!
  Onneksi täällä pääsen ihailemaan sun todella kauniita kukkia :)

  VastaaPoista
 4. Jokaisessa paratiisisssa asuu käärme... tai punkkeja. Linnut putsaavat pihalla armottoman määrän öttiäisiä jälkikasvunsa evääksi, mutta suljettuun tilaan ne eivät pääse.

  Uskalsin sitten tulla uudestaankin, tunnistin Sinut tuolta Saunan puolelta keramiikkatöistä. Muistan kyllä henkeäsalpaavan puutarhasi, mutta ei sattunut niitä tunnistettavimpia kuvia viimeisiin postauksiin. Toivotan kovasti armollista kevättä kasveille. Täällä pohjoisessa näyttää tilanne lempeän talven jäljiltä toiveikkaalle. Mutta tappoviikot on edesssä... ei kasvit talveen täällä kuole, vaan kevään paahteeseen ja tuuleen.

  Valoa ja iloa viikkoosi!

  VastaaPoista
 5. Minä en valitettavasti osaa auttaa petopunkki-asiassa. Harmillisia, että tuholaiset pilaavat hienot kasvit. Toivottavasti löydät ratkaisun.

  VastaaPoista
 6. Niinpä, pihalla ei mitään myrkkyjä kannata käyttääkää, koska silloin linnut alkavat karttaa pihapuutarhaa. Huomasin, että ens tiistaina olisi kirjastolla luento petopunkeista...no totta hiivatissa olen iltavuorossa töissä;)

  VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)