maanantai 10. maaliskuuta 2014

PIHAPUUHASTELUA

Heipparallaa!
Eilen  olikin komea ulkoilupäivä, vaikkakin tuulinen. Mulla oli hönöpäivä, koska olin edellisen yön töissä, ja sen jälkeiset seuraukset eivät tunnu mukavilta. Silloin onkin helpompi olla ulkona,  kuleksia ympäriinsä zombin näköisenä.
Ensimmäiset kasvisiirrotkin tuli tehtyä. Huomasin, että kolme syksyllä istuttamaani tarhakylmänkukkapehkoa oli noussut maasta liian pintaan. Otin yhden ylös ja huomasin, että alla oli kuoppa täynnä vettä. Siitähän kylmänkukat eivät tykkää. Otin siis kaikki kolme ja vein kuivaan paikkaan seinustalle. Lapio upposi ihan hyvin maahan. Tuo vesi minua eniten on huolettanutkin tänä talvena. Ja olen pelännyt, mitä tuo talvimärkyys saa aikaan. Kuitenkin jopa laventelit näyttäisivät olevan hengissä, vaikka mitään suojaakaan ei ole ollut. Ja mikä vielä yllätti! Ulkona oleva wisteria on suurentanut silmujaan, -siis hengissä selvinnyt siitä suojatomasta kovan pakkasen kaudestakin :D Se olikin sitten päivän ilonaihe.
Toinen ilonaihe oli, että yksi pyrstötiainen kävi muutaman kerran pihalla. Höpöttelin sen kanssa pitkät tovit ja pyysin odottamaan kun haen kameran. Ei se vietävä odottanut. Katosi joka kerta kameraa hakiessani. Tyydyin sitten kuvaamaan näitä helpompia kohteita.
 Ei uskoisi, että Ompun henki oli joitakin viikkoja sitten hiuskarvan varassa. Se riekkuu pihahommissa mukana iloisena, kuten aina ennenkin. Kyllä ne kalliit ell-maksut maksaa silloin mielellään, jos sillä saa lellikin kuntoon :D Pikkuista vaille 700 maksoi yhteensä mummelin kuntoon saaminen.Antoisaa alkanutta viikkoa teille kaikille :)

Ja hei...vielä on aikaa osallistua Vanhan Saunan arvontaan

24 kommenttia:

 1. Mukavaa maanantaita ja uutta viikkoa.Pianhan ne piha hommat alkaa todenteolla. Märkää taitaa olla joka puolella.Linnutkin jo kivasti sirkuttaa. Mukavaa viikkoa myös kisuliinille ja into piha puuhiin.

  VastaaPoista
 2. Ei se pakkanen ehkä olekaan niin paha kasveille, vaan kauan kestävä pakkasjakso. Näin pättelen niin monesta minullakin tämän talven yli loistavasti selvinneestä vähän talvenarasta kasvista. Kasveillakin on kumminkin joku sisäinen kello, joka kertoo, että jotakin kasvua pitäisi jo alkaa pukata, ja jos talvi on sellainen neljä kuukautta kestävä kuin viime vuonna, niin ne eivät kestäkään sitä, vaikka olisikin lunta.
  Ai niin, unohdin kokonaan katsoa kylmänkukan eilen! On niin paljon etsittävää ja löydettävää. Mahtava kevät!
  Ihanaa kuulla ja nähdä Omppu noin reippaana ja hyvinvoivana!

  VastaaPoista
 3. Kyllä se niin on, että sitä ulkomaanreissua siirretään ihan suosiolla, jotta saadaan lemmikin eläinlääkärikulut maksettua;)
  Oikein hyvää alkanutta viikkoa niin kissoille, ihmisille kuin kasveillekin!

  VastaaPoista
 4. Siellä on niin reippaan näköistä porukkaa puutarhahommissa =) On se hyvä että Omppukin parani, ei tullut surullista kevättä. On ne vaan niin kauniita kissoja molemmat ♥

  VastaaPoista
 5. En ihmettele, ettei pyrstötiainen malttanut odottaa kameran hakuasi.Ne ovat niin vilkkaita vilpeltäjiä, että sinä olet niille liian hidas. Onpa kiva kuulla Ompun paremmasta voinnista! Hyvää vointia jatkossakin sille ja emännälle!

  VastaaPoista
 6. Kyllä on kaunis Omppu ♥
  Ihanat kuvat.

  VastaaPoista
 7. Ihania kuvia!!! Oikein mukavaa viikkoa ja toivotaan, että aurinko näyttäytyy meille päivittäin :)

  VastaaPoista
 8. Onpa mukava nähdä Omppu noin iloisen näkösenä ;-)! Sinitiaiset meilläkin hyörii ja pyörii. /Anja

  VastaaPoista
 9. Mukava kuulla, ettö Omppu on parantunut :) Pyrstötiaiset ovat niin vikkeliä, että ovatkin varmasti vaikeita kuvattavia. Hyvät kuvat terhakkaasta sinitiaisesta!

  VastaaPoista
 10. Kiva, kun sain sinusta lukijan. Ja täällähän on ihanainen kisuliini. Sekä nuo tinttiset, joista on kauniit kuvat.

  VastaaPoista
 11. Kiva, että Omppu on entisensä☺
  Mukavaa viikon alkua ♥

  VastaaPoista
 12. Hakusanalla Hepatica transsilvanica löysin tähän blogiisi! Hieno puutarha, hienot kissat! Minulla on unkarinsinivuokko 'Rosea' nupulla penkissä ja talossa häärää seitsemän kissaa (kuusi pitkävillaa).

  Lueskelenpas lisää postauksiasi, toivottelen hyvää kevään jatkoa!

  VastaaPoista
 13. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 14. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 15. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 16. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 17. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 18. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 19. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 20. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 21. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 22. Nyt nolottaa... yritin poistua back-namiskalla useita kertoja, mutta jostain syytä Google-tilini halusi joka yrityksellä postata vaatimattoman kommenttini uudestaan ja uudestaan. Ei ollut tarkoitus spammata sun blogia. Anteeksi * punoittava hymiö *

  VastaaPoista
 23. Ei juma, mehän tunnetaan... sun pallokaloja on täällä ja olenpa käynytkin teillä! Maailma on pieni...

  VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)