maanantai 31. maaliskuuta 2014

YLLÄREITÄ

Kiitos kommenteista ja vastauksissta ;) Saraheinä, tosi on mitä kommentissasi sanoit. Tähän kisaankin on vaikea valita nuo kuvattavat, koska sen täytyy kuitenkin selvästi erota muista, ja että sille on vain yksi oikea vastaus. En voi esim. laittaa sipulikukkien piippoja, vaikka niissä pientä eroa onkin, mutta erot ovat kuitenkin liian pieniä ja sipulikukkien valikoima on niin valtaisa. Ja tämä kisa nyt on helpompi heille, jotka puutarhoissa touhuavat. Pyrin kuitenkin laittamaan sellaisia yleisempiä kasveja, jotta useammalla on mahdollisuus tietää. 

Ihania yllätyksiä tänään pihalla. Häkellyin, kun näin yksinäisen lumikellon. Katsoin vähän tarkemmin ja se olikin erilainen. Mietin, että mistähän lie tullut. sitten muistin, että 2005 tai 2006 ostin joitain kerrattukukkaisia. Olen kaikki nämä vuodet marmattanut, että lumikellot eivät meillä kasva. Turhaa marmatin...nyt jo kukki, kun silloin istutin :)
 


Toinenkin kiva löytyi. Sain muutama vuosi sitten kerratun punaisen sinivuokonalun yhdeltä harrastajalta. Se on kituuttanut hyvin vaivalloisena nämä vuodet. Juuristo oli kärsinyt jaettaessa. Mutta nyt siinä on ainakin kymmenen nuppua :D

Tällä kertaa ei muuta...tai no, laitanpa yhden savolaisvitsin, kun kukista kerran on puhe.

-Savolaisemäntä pyysi isäntää hakemaan kukkakaupasta varaamansa kannan. Isäntä lähti auliisti asialle ja kukkakauppaan päästyään sanoi: Minä tulin hakemaan sitä eukon tilloomaa kannoo. Kukkakauppias: Ei miellä ole kanoja, tämä on kukkakauppa.
Isäntä: Vuan kun minä tarkotinnii sitä kukkoo.

Noin, nyt pitää nauraa. Haaskoo iltoo :)
12 kommenttia:

 1. Voi, miten kaunis lumikello!
  Niin ja sitten ne naurut päälle.

  VastaaPoista
 2. :D
  Ihanat yllätykset sun pihassa :)

  VastaaPoista
 3. Ihana lumikello palkitsi vihdoin odotuksen.

  VastaaPoista
 4. Ihanat lumikellot! Hauska vitsi :)

  VastaaPoista
 5. Punaiset sinivuokot on jostain syystä aikaisempia kuin siniset sisaruksensa. Tai voihan se johtua paikastakin... H. transsilvanica 'Rosea' oli jo kovasti nuppu ojossa, mutta tuli nämä pakkaset. Nakkelin vähän turvetta päälle ja toivon parasta... haluaisin siemenestä koittaa lisätä tuota ainokaista.

  Lumikelloilla on täällä ensikukinta. Kolmena vuotena olen tilannut kotimaiseta sipulifirmalta lumikelloja, eikä niitä istutuksen jälkeen ole näkynyt. Viime syksynä sain toiselta harrastajalta tuoreina sipulit, ja johan kukkii! Tosin ihan yksinkertainen versio, tuollainen kerrattu olis kyllä makee!

  VastaaPoista
 6. Mukavia yllätyksiä. Lumikello ei pitänyt kiirettä, mutta päätti kuitenkin viihtyä. Minun piti aika kauan miettiä vitsin pointti, eli nauroin vasta sitten kun muut olivat jo lopettaneet :)

  VastaaPoista
 7. Ihana lumikello ja kerrotut punaiset sinivuokot ovat vamasti tosi kauniit! Ei kisan tarvitsekaan olla helppo :) Ja kaikillahan ei kuitenkaan kaikkea omassa pihassa ole.

  VastaaPoista
 8. Lumikellot tosiaan voivat kauan uinua, harvinaisen kauan kyllä sinun pihassasi. Minulla ei kyllä mennyt ihan noin kauan, mutta ei ensimmäisenä vuonna istutuksesta vielä tapahtunut juuri mitään lehtien kasvattelua kummempaa.

  VastaaPoista
 9. Hih, hih, mää ymmärsin vasta kolmannella lukemisella, vaikka veljen vaimo on tuoltapäin kotoisin ja puhuu juuri noin, että pitäis mun sujuvammin ymmärtää;)
  Tuo perennavisa on kiva, ja totta on se, että ne kasvit voi tunnistaa vain, jos on mahdollisuus touhuta kasvien kanssa ja ne myös tuollaisina pikkuisina. Mutta eihän kaikki jutut ja visat millään voi olla yleissopivia kaikille. Edellinen on tietysti ihan selvästi se sinivaleunikko, vaikka vastasinkin kylmänkukka, mietin kyllä, että siinä on jotain unikkomaista, ei vaan tullut mieleen tuo sinivaleunikko. Hankin sen viime keväänä taimena ja se jopa kukki kesällä. Nyt piti kiireesti käydä tarkistamassa tilanne pihalla, byäää, vielä ei ainakaan näy elonmerkkiä! Meniköhän taas hankittavien listalle?

  VastaaPoista
 10. Minulla esim on taas se että on vain pieni piha ei ole kovin montaa kasvilajia tai että niiden kanssa olisi pelannut tai siis niin monen eri lajin kanssa. Vaikka puutarhassa touhuilenkin, se on erilaista juurikin kasvien vähyydestä johtuen mm.

  VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)