keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

KEVÄÄN KUKKIA JA UUSI VISAKYSYMYS 5

Heippa kaikki.  Päivät mennä hurahtavat hirveällä kyydillä. Ei pysy perässä ei sitten millään....

Eilen napsin muutaman kuvan pihan keväisistä kukista...

Corydalis sekoituksessa tullut kiurunkannuskin on alkanut kukkia. Tämä on kaikkien aikaisin, kaikki muuta eivät ole edes näkyvissä vielä.


Kevätkellot ovat lisääntyneet. Nyt on vallan kaksi kappaletta.Viime keväänä oli vain yksi ja siitä kaksi kukkaa  (muistaakseni)


                                           Ja vielä joka kevään pakollinen kuvattava -                                                                                   sinivuokko.


Sinivuokon kukkavarsi on ihanan karvainen. Karvainen on tämäkin alku, tooosi suloinen. Tiedätkö mikä? Siinä siis uusi kysymys. En ollut muistanut laittaa deadlinea tuohon edelliseen, sen piti olla tämä ilta, mutta vastatkaa nyt vielä huomiseen. Saahan oikeasta vastauksesta kuitenkin aina ainakin yhden pisteen. Mutta tämän uuden kysymyksen vastausaika voisi päättyä lauantai-iltana klo.22


Sairauskertomusta: Mulle on tullut kumma kaivertava vihlomus leukaan, siis leukaan. Se alkaa aina ulkona ollessani varsinkin tuulella. Uskon sen olevan jotain hermokaiverrusta ja se on tosi inhottavaa. Huomenaamusella soitan ekana hammaslääkärille, jotta tarkistaa hampaiden juuret. Kehtaako noin pientä vaivaa varten varata aikaa, kun kuitenkin leuka vielä liikkuu??? Kaiverrusta esiintyi jo talvella, mutta piiloutui aina joksikin ajaksi, mutta nyt se on tullut jatkuvaksi vaivaksi ja pitää ihan vihaksi.

Mutta tervettä ja mukavaa oloa teille toisille :)


17 kommenttia:

 1. Mosippa eli kangasvuokko. Luulisin.

  VastaaPoista
 2. Vastaanpi minäkin kangasvuokko...

  VastaaPoista
 3. Arvaus tarhakylmänkukka. Hassua miten vaikeita nämä voivat ollakaan, kun kuvassa on vasta maasta työntyvät versot !

  VastaaPoista
 4. Voi hitsi, toivottavasti paranet vihlonnasta pian!
  Ja voi hitsi, mulla on mennyt tämä kevätvisa ihan sivu suun. Käyn nyt kumminkin huvikseni katsomassa mitä arvaisin... sulla on kyllä niin tsiljoona ja yksi erikoista lajia pihalla, että en yhtään tiedä onnistunko!
  Ihanat kevätkuvat, sinivuokot niin suloisia <3
  Arvaan, että tämä on kylmänkukka.

  VastaaPoista
 5. Mielestäni kylmätarhankukka meni jo, joten silloin arvoin kahden välillä ja ajankohdasta nyt päättelen, että tämä voisi sitten olla sinivaleunikko. Puhdas veikkaus, ei tieto.
  Minulla on ollut samanlaista oireilua tänä talvena. Lisäksi on tullut tuulisella säällä kutisevaa, vesikellomaista ihottumaa reisiin sisälle tultua. Olen puhunut näistä lääkärin kanssa ja hän esitti syyksi kylmäallergiaa, tiedä häntä, mutta akuutissa siitä sitten puhuttiin ja neuvottiin ottamaan ennen ulos menoa antihistamiinia. Siitä on ollut vähän apua ja lisäksi pitää vaan muistaa suojata. Huivia siis kasvoille, jos viimassa ulkoilee. Tietty sulla voi olla eri syy, esim. ne hampaat. Aina kannattaa selvittää, mistä voi olla kyse.
  Mukavaa loppu viikkoa:)

  VastaaPoista
 6. Upean erikoisia kasveja sinulla pihalla, en kyllä tunnista tuota.

  Toivottavasti saat vihlonnan pian kuntoon!

  VastaaPoista
 7. Pulsatillan ihanan karvainen nuppusykerö sieltä nousee! Eilen kävin just kahtelemassa josko noissa olis elämää. Yhdessä lajikkeessa oli nuput näkösällä - noi on sinivuokkojen lisäksi yksiä kevään suloisimpia penkkipunnertajia!

  VastaaPoista
 8. PeeÄääs: käy ihmeessä hammaslääkärillä. Vaiva kuulostaa kolmoishermosäryltä, jonka syynä voi olla esim. kierossa oleva purenta. Hammasärky on muuten kolmoishermosärkyä, kun sen hermon ala- ja keskiosa kulkee ylä- ja alahampaiden juuressa.

  Ja jep - pahenee vedosta, tuulesta tai kosketuksesta hermoalueelle, tulee yleensä kohtauksittain (ei jatkuva särky)

  VastaaPoista
 9. Kateellisena ilmoitan, että mulla ei kuki vielä mikään, ei sitten yhtään mikään. Ihan pikkuriikkisiä alkuja tosin olen havainnut, kun nenän työntää oikein lähelle kukkapenkkiä....takapihan kukkapenkit on vielä melko jäässä, kun yöt ovat olleet niin kylmiä vielä. Hatuttaa, ketuttaa..mutta kaitpa se taas siitä.
  Inhottavaa tommonen ...kun ei tiedä mikä on....juttu, mutta kannattaa varmaan käydä hammaslääkärillä, ei niin pientä asiaa olekaan jota ei pitäisi selvittää. Sitä vartenhan ne lääkärit ovat. Tsemppiä, toivotaan, että vaiva korjaantuu pian. Mukavaa kevään jatkoa.

  VastaaPoista
 10. Enpä mene arvuuttelemaan, kun tieto puuttuu.
  Pienetkin säryt ja kuumotukset vaivaavat ja jäytävät jossain takaraivossa, kunnes syy niihin selviää. Mene ihmeessä lääkäriin selvittämään kolotuksen syy.

  VastaaPoista
 11. Tarhakylmänkukkaa veikkaan, vaikka se on jo kerran mielestäni ollut...en nyt muutakaan keksi :).

  VastaaPoista
 12. Toivottavasti saat apua kipuiluun. Hammasvaivat ovat ilkeitä.

  Kevät jo alkanut kukkia siellä. Meillä vasta lumikellot nupulla.

  VastaaPoista
 13. Ahhh... siivosin urakalla kukkapenkkejä ja löysin iloisia penkkipunnertajia hurjan määrän! Miksiköhän ulkona siivoaminen on hurjan paljon hauskempaa kuin sisällä siivoaminen? Mun corydalikset on vasta pinnistämässä maan pinnalle, kukkia saa vielä odottaa. Vain lumikellot ja näsiät kukkivat.

  VastaaPoista
 14. Moi!
  Voi kun kuulostaa hankalalta kun tulee kipuja yllättäviin paikkoihin. Eiköhän se siitä suttaannu kun käyt terveyskeskusella.

  Olis se kiva kun sais tietää ne oikeat vastaukset niihin kasvikysymyksiin.

  Anja

  VastaaPoista
 15. Ihanan untuvaiset alut... tarhakylmänkukaksi veikkaan.

  VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)