keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

KIRJAUUTUUS

Heippatirallaa,

Tulin vain kertomaan, että sain pari viikkoa sitten aivan ihastuttavaa postia. Kyllä jalka nousi kepeästi monta päivää tämän postin saamisen jälkeen. Melkein tanssiksi pistin....

Tämä kirja on sellainen, mitä en ole osannut odottaakaan. Kun selailin sitä, se oli todella yllättävä. sieltä löytyi mahdoton määrä tietoa sekä tavallisemmista (mikä on tavallinen??) että harvinaisemmista ja erikoisemmista sipuli- ja juurakkokasveista. Ehdottomasti hankkimisen arvoinen kirja jokaiselle pihan laittajalle ja muillekin, koska siellä esitellään myös huonekasvina pidettäviä kasveja.

Pieni katsaus sisältöön. Kirjassa on upeita, suuria kuvia...
 Ja tässä kansi. suuret kiitokset tekijälle. Hienoa työtä!!!

 Tässä sitten yksi sipulikasvi omasta pihasta, Kevätkirjotähti, Scilla luciliae. Kuitenkin tykkään enemmän tuosta vanhasta nimestä Chionodoxa, se on paljon mukavampi sana muodostaa suussa :D
Vastailkaa edelliseen visakysymykseen huomiseen asti, pyrin laittamaan viimeisen kysymyksen huomenna :)
Hauskaa, simaisaa ja vapukasta vappua...

6 kommenttia:

 1. Tuo kirja on varsmasti tosi hyödyllinen. Itse rakastan kaikkia sipulikasveja, että pitäisi varmaan haalia tuo käsiin.

  VastaaPoista
 2. Varmaan hyödyllinen kirja.Iloista Vappua:)

  VastaaPoista
 3. Useamman päivän pelkästään tyylikkään kanteen keskittyneen ihailun jälkeen olen vihdoin päässyt tutustumaan Sailan kirjan tekstiin. Erinomainen opus, jota suosittelen kaikille puutarhakirjojen ystäville. Ja jos et vielä ole puutarhakirjan ystävä, tällä kirjalla voisi vaikka aloittaa.
  Hyvää vappua kaikille!

  VastaaPoista
 4. Kiva että tykkäät! Kirjaan ei valitettavasti ehtinyt mukaan sinun lähettämiesi sipulien kukkia, niitä odottelen vielä ehkä vuoden tai pari, tuskin heti istutuskeväänä kukkivat. Mutta maassa ovat olleet jo monta viikkoa, en vain malttanut pitää niitä enää sisällä! Täällä ei kovia yöpakkasia yleensä ole, asteen pakkanen niitä tuskin lannistaa.

  VastaaPoista
 5. Pakko itsekin ostaa tuo kirja. Joudun vain hetken odottelemaan muiden menojen vuoksi.

  VastaaPoista
 6. Näyttää juuri sellaiselta kirjalta, jota tarvitsen!

  VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)