lauantai 5. huhtikuuta 2014

PUUTARHALEHTIKATSAUS

Hei taas....nyt alkaa olla jo melkoisen puutarhaisia nämä postaukset. Nyt on mieli niin niin pihalla ;)

Näytänpä kuvia yhdestä artikkelista viimeisestä Gardens ilustrated -lehdestä. Tilasin tämän lehden kokeeksi, kun halvalla sain. Kotimaisia lehtiä ostan irtonumeroina, sen mukaan missä on kiinnostavampia juttuja, kuvia tms. Yleensä valitsen sen, jossa on vähiten hyötypuutarhaa. Pitäisiköhän olla kokonaan sellainenkin lehti, jossa ei olisi yhtään hyötypuutarhajuttuja, vai onko toisia sellaisia olemassakaan, joita ei kiinnosta, pohtii hän...

No niin. Tässä G.I.-lehdessä oli suuri esikkokatselmus ;) Primula auriculaa....en tiennyt, että niitäkin on näin hirveän paljon, varmasti vielä paljon enemmän. Itsellä on vain 3-4 erilaista auriculaa.
Laitan ekana tämän, joka on mielestäni upein koskaan näkemäni kukan väri. Olen hulluna kaikkiin kelta-oranssi-ruskea vivahteisiin, olen saattanut kertoa sen jo parikymmentä kertaa. Mutta näin vain on. Näitä värejä löytyy myös joistain Iris geramicoista ainakin. Itsellä on yksi pihaesikkokin tuota sävyä, yksinkertainen tosin. Mitäs muita tämän värisiä perennoja tiedätte???

Tuolla oikeassa alakulmassakin loistaa ihana...
Sellainen juttu....rattoisaa lauantai-iltaa teille kaikille.... Nyt saunaan, sitten katsomaan American Idolseja :)

Huomenna jo aamusella tulee seuraava visakysymys ;)5 kommenttia:

 1. Auricula-esikoihin voisi helposti hurahtaa, ja tehdä brittien tapaan aurikulateattereita :) Joskus kattelen auricula-taimistojen sivuja, toinen toistaan ihanampia ovat. Tykkään vihreäreunaisista ja niistä mitkä ovat fancy-nimikkeen alla. Esim täällä: http://www.angusplants.co.uk/. Piankohan meillä puutarhailijoilla on omat auricula-teatterit :)

  VastaaPoista
 2. Tähän aikaan vuodesta sitä varmaan alkaa pohtimaan jo kaikkea puutarhajuttuja ainakin sellaiset joilla puutarha on .... itselläni ei ole tämmöisenä kerrostaloihmisenä !

  VastaaPoista
 3. Upeita esikoita, minä ottaisin tuon vanhan roosan värisen. Keväällä on paljon keltaisia sävyjä liikkeellä :)

  VastaaPoista
 4. Hei, sinä olet lukijana Riemuloikka-blogissani.
  Tuo blogi kuitenkin loppuu, joten olet halutessasi tervetullut aivan uuteen blogiini :)
  http://sulkatassu.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. Voi kun on ihania... marhanliljoissa on hienoja ruskean sävyjä!

  VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)