keskiviikko 28. toukokuuta 2014

PIONEJA

Huomenta,

Kiitos kommentoinneistanne. Ja kiitos Kukkulan Anjalle informaatiosta. Paljon tuo pioni Mlokoa muistuttaakin.

Kuvasin vähän muitakin nyt kukkivia pioneja.

Tämäkin kukkii nyt ekaa kertaa. Tämä on Paeonia wittmanniana. Aikalailla Mlokon näköä tässäkin.

 Tässä Paeonia veitchii, ruusupioniksi kutsutaan Suomessa

 ja Paeonia Anomala, Kuolanpioni. Tämän pionin kanssa sekoillaan. Hyvin usein törmää paikassa tai toisessa ihan eri näköistä pionia sanottavan Kuolan pioniksi. Meillä on tästä kaksi erilaista kantaa. Toinen on nuorena punalehtinen, täytyy kuvata sekin, kunhan tarkenen mennä ulos ;) Mutta lehdet ovat aina tällaiset kapealiuskaiset.

 Ja tässä P. Mlokosewitschii tänä aamuna, kun kukat eivät ole vielä auenneet päivää katselemaan.
 Ja vielä ilmaisen tässä taas vastarannankiisken näkökannan. Kasveja ei olisi ikikuuna päivänä pitänyt alkaa kutsua millään muulla kuin alkuperäisellä tieteellisellä nimellä. suomalaiset (myös muunmaaliset) nimet ovat vain sekottamassa. Varsinkin, kun niitä vaihdellaan yhtämittaa ja lisäksi on kansannimityksiä ja itsekunkin omia nimiä. Olisi tosi selkeää, kun olisi vain yksi nimi.

Atsaleojen kukinnan aloitti Rhododendron canadense, tämä on kuvattu silloin kun oli kesä, muutama päivä sitten :)

noiiiin....tarkenemisiin .... terv. Tylsä

12 kommenttia:

 1. Ihanat pionit ! Itse sain mlokon joskus hengiltä, mikä on harmillista, on se vaan niin kaunis. Pionien nimien kanssa saa kyllä olla kieli keskellä suuta! Taimimyymälässä rupesi kovasti naurattamaan pionin myyntilapun kohdalla = Jalkavaimo nousee kylvystä :D

  VastaaPoista
 2. Ihania pioneja! Onko kevät teillä aikaisessa, myöhässä vai suhteellisen normaalissa aikataulussa? En nimittäin tiennyt, että on olemassa noin monia pioneja, jotka ovat loppukevään/alkukesän kukkijoita. Aloittelija kun olen.

  VastaaPoista
 3. Ihania Pionia.
  Tarkenemisiin ♥ ♥

  VastaaPoista
 4. Nättejä kukkia, olkoon niihen nimi mikäsittenliekkään. Ei nimi kuiteskaan niiden kauneutta mihenkään poista. Tykkään kukista, kaikista, mut ite oon varsin huono kasvattamaan mitään ja nimet on ihan hepreaa, tunnen vaan muutamia tunnetuimpia, niinkun nyt pionin. Pionin yleisnimeltään, en sen kaikkiaeri lajikkeita :)

  VastaaPoista
 5. Ihanat pionit. Niitä ei ole koskaan liikaa puutarhassa.

  Hyvää helatorstaita.

  VastaaPoista
 6. Pionit ovat upeita! Ostin reilut viikko sitten ensimmäisen Kaukasialaiseni Pöntiseltä, kun halvalla sain, saa nähdä, montako vuotta menee ensimmäiseen kukintaan, kun on vielä niin pieni.

  VastaaPoista
 7. Oioioioi, mitä pioneita. Niitäkin voisi kyllä ihmisellä olla yksi tässä, yksi tuossa, ja tuossa... tuossa voisi olla viisi.

  VastaaPoista
 8. (Juu, juu! Näen, että taas olen unohtanut painaa lähetänappia!)
  Nyt on pioninen aikja ja sinulla om hienoja sortteja! Tuo kaukasianpioni, P. mlokosewitschii puuttuu mun "kokoelmista" - aika noloa...Kyllä mun on pakko kaivaa lompakko tyhjäksi jag vaan pää kylmänä ostaa jo valmis taimi 300-400 ruotsin kruunua...hehhee! Luojan kiitos om hernekeittoja purkissa 5 kruunulla -...;-)))!

  /Anja

  VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)