torstai 16. lokakuuta 2014

SYKSYISIÄ KUVIA JA INSPIS-HAASTE

Heipä hei. Pirjo mökkipuutarhasta laittoi jonkun aikaa sitten mulle haasteen, jossa piti kertoa, mistä inspiroidun. Kiitos, Pirjo, muistamisesta ja anteeksi, etten ole aiemmin ehtinyt vastata.
Mikä minua inspiroi??? Tämä osoittautuikin vaikeaksi pohdittavaksi. Joskus tuntuu, että en inspiroidu mistään ja joskus tuntuu, että inpiroidun kaikesta. Katselen toki paljon lehtiä ja kaikenlaisia kuvia netistä ja muualta. Yleensä inspiroidun sattumalta. mikä milloinkin eteen tulee. Onko se jokin oksa tai paperinpala tai mikä tahansa. Tai se voi olla myös sää tai valo. Taidan olla pikkiriikkisen outo, mutta yleensä vältän tekemästä juuri sitä, mitä jo on tehty, vaikka se mielestäni olisi miten kiva tahansa. En esim. millään ilveellä suostu laittamaan vanhaan kenkärisaan minkäänlaista kasvia, vaikka olen nähnyt paljon kuvia kivoista kasvikengistä :) En myöskään betonisia raparperin lehtiä, vaikka ne kivoilta toisten pihalla näyttääkin. Pirjolla oli viimeisenä myös kysymys; mistä inspiroiduit viimeksi?? No viimeksi sain inspistä pienistä sammalpallosista, joita Ukkokölli toi kotiin maatumaan käytyään puhdistamassa jonkun ihmisen katon sammaleista. Voi, että minä olin niistä kiitollinen ja kehuskelin ukkelia niin fiksuski, kun tiesi, mitä täällä tarvitaan. Nyt sammalpallosia on aseteltuna pitkin sinne tänne, mm huussin betoniportaat reunustin noilla palleroilla. Edellisessä postauksessa oleviin syysjuttuihin olen myös laittanut mullan päälle niitä palleroita.
Löysin sentään yhden kuvan , missä niitä näkyy ;)

Sitten piikkuisen syksyisiä kuvia jälleen kerran. Vielä on hieman väriä riittänyt, vaikka puut tiputtelevatkin lehtiä vimmatulla kiireellä.
 Matti Myöhäisiä kukkijoita


Myös tämä Eryngium Yuccifolium eli Jukkapiikkiputki aloittelee vasta kukkimista.


Tämä sensijaan on kukkinut koko loppukesän. Tälle en ole vielä nimeä löytänyt. Pitäisi muistaa etsiä. On jokin mehikasvi, enkä ole talvenkestävyydestäkään varma. Otan siitä osan talteen...heti huomispäivänä, kun muistan.


Sama kuin edellä, paljon on kukkaversoja vielä täynnä nuppuja.


Tästä olin melko varma, että ei ehdi tänä syksynä kukkia, kun alkukesä oli niin kolea. Ehti kuitenkin, syyspakkasistahan tämä ei ole moksiskaan ;) Jokin krysanteemi.


Lumpeet ovat jatkaneet kukkimista ihan tähän päivään asti, harvalukuisesti tosin.
 Pikkuisen tulella leikkimistä iltahämärissä :) Eilen sateli lunta ja räntää oikein kunnon pyrynä. Maassa ei kuitenkaan jaksanut elää.

 Näillä on lystiä, kun joku jaksaa heidän kanssaan ulkona touhuta.

Noo, eihän tässä montaa kuvaa tullutkaan. Heippa seuraavaan kertaa. Ihanaa oloa ja iloa teille!


9 kommenttia:

 1. Todella kauniit kuvat ja tunnelmat. Tuo nimeä vailla oleva kasvi on upea. Toivottavasti löydät sille nimen?

  VastaaPoista
 2. Siellä on kaunista näin syksylläkin :))

  VastaaPoista
 3. Puutarhanne on kaunis myös syysvärityksessään! Sammalpallerot kuulostavat hauskoilta :)

  VastaaPoista
 4. kaunista,kaunista...piti keksimäni jokin muukin adjektiivi,ei vaan tule muuta mieleen kuin kaunista :)
  ja sammaleet,voih miten ihania !

  VastaaPoista
 5. Ihanan fiksu Ukkokölli, kun tuo sammalpallosia!
  Hauskaa, että et suostu tekemään kukkakenkiä tai raparperinlehtilaattoja :-D Ymmärrän sen toisaalta hyvin! Tuntuu kivemmalta keksiä oma juttu. Ihana kissakuva <3

  VastaaPoista
 6. Upeita kuvia ja aivan huikaisevan kaunis lumpeenkukka ☺

  VastaaPoista
 7. Hieno idea nuo sammalpallerot. Taisin inspiroitua:D

  VastaaPoista
 8. Mukavia kuvia. Puutarhasi on todella kaunis, vaihteleva ja värikäs.

  VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)