keskiviikko 5. marraskuuta 2014

NOSTALGINEN KAMERAKATSELMUS

Oletteko säästäneet vanhoja kameroitanne. Minä onneton en ole älynnyt. Jatkuvasti törmään asioihin,joiden menetystä saan sureksia. On mulla sentään tällainen 60-luvun alun kamera tallessa. Siihen aikaan sai kokis pullon korkeista merkkejä, joilla sai lunastaa itselleeen kameran. Nämä ovat jääneet muistoihin elämään coca-cola kameran nimellä. Tämä on samanlainen, mutta kamerakaupasta ostettu. Tämä oli senverran edistyneempi, että tuo salamakuutio, joka laitettiin tuohon kameran päälle, pyörähti automaattisesti seuraavaa kuvaa varten. Ennen tätä kameraa minulla oli harjoittelukamerana kamera, johon laitettiin filmirulla puupuolalla. Ja kun ostin tämän kokiskameran, niin annoin sen pois. Ja voi ettäs olen sitä katunut. Ei lapsena voi tajuta, että puolen vuosisadan päästä sitä tarvitsisi.

 Sisään laitettiin rapid-filmi

Ja salamana toimi salamakuutio, jollaista ei ikävä kyllä ole tallessa.

Tämä ei ole ollut meillä käytössä. Mutta tämä on luullakseni 50-luvulta. Se on kirpparilöytö ja täysin käyttämätön. Isälläni oli tällainen lähes samalainen, ja onneksi se on vielä tallessa. Nyt se on siskollani. Ehkä joskus kinuan sen häneltä itselleni :)

 Siinä käytettiin puolalla olevaa filmirullaa. En tiedä saako tuollaisia enää mistään. Ehkä ei VIELÄ, mutta uskon, että joskus saa. Haluaisin kuvata tällä kameralla :) Samoin olisi kiva kokeilla tuota Agfa Iso-Rapidiakin. Sillä otettuja kuvia on kyllä kosolti olemassa :)
 Tämähän on minulle jo ihan liian nykyaikaa. Tämä on tyttäreni kamera 80-luvun lopulta. Nyt se on vielä liian uusi, mutta kyllä sekin tuosta vielä vanhenee. Näissä käytettiin kinofilmiä.

Pari muutakin kameraa on vielä tallessa, mutta 70-luvulla omistamaani Petriä kaipaan, sekin toimi jo kinofilmillä.  Yksi on joutunut varkaiden mukaan, mutta sekin on jo nykyaikaa. Varastettiin v. 2000.
Oletteko te toiset tallettaneet vanhoja kameroita, entä oletteko nyttemmin kokeilleet kuvata?

Mukavaa loppuviikkoa :)

16 kommenttia:

 1. Kun muutettiin muutama vuosi vanhempiani, niin niidne nurkista löytyi kaikkia hienoja vanhoja kameroita. Aika aarteita.

  VastaaPoista
 2. Ihania nuo vanhat kamerat! Ainahan sitä tulee kaikki vanha hävitettyä, ikävä kyllä... tai on meillä melkonen varasto vanhoja kännyköitä, niitä me sit vuosien päästä huvittuneena katsellaan :))

  VastaaPoista
 3. Minulla on tuommoinen 50-luvun näköinen Mamiya, toimii vielä paitsi salama, ei vaan ole paperikuvia tullut otettua enää vuosiin... tarviskin joskus kokeilla.

  VastaaPoista
 4. Minun eka kamerani on 80-luvulta, ja sitä ei tullut säästettyä, eikä harmita. Se meni rikki ja alkoi ottaa epätarkkoja kuvia ja lensi kaaressa roskiin. Tämä tapahtui vasta 90-luvun lopulla. Asuin silloin Englannissa ja ostin kirpparilta kolmella punnalla 60-luvun Agfa-kameran, onneksi olin harjoitellut käsisäätöjä äitini isolla järjestelmäkameralla. Se Agfa oli loistava ja se on mulla edelleen, mutta siirryin filmiajasta digiaikaan noin 10 vuotta sitten. Filmille ei tule kuvattua enää yhtään, kun tarvitsen kuvat digimuodossa töitäni varten.
  Ihanat nostalgiset kamerat sinulla! Mitään ei ikinä näköjään saisi heittää pois ;-)

  VastaaPoista
 5. Enpä ole säästellyt kameroitani, mutta isäni on, paljekameroista alkaen :-)

  VastaaPoista
 6. Ei ole minullakaan tallessa vanhoja kameroita. Oikeastaan olen omistanutkin vain yhden, ennen vuotta 2000 hankkimaani eka digikameraa, jolloin aloin vasta kiinnostua kuvaamisesta. Harjoitteluastetta jatkuu yhä.

  VastaaPoista
 7. Taitaisipa joku vanha kamera löytyä kaapin kätköistä.
  Mukavaa päivä Sinulle ☺☺

  VastaaPoista
 8. Joo, mulla olis näin äkkiä ajateltuna 3 vanhaa kameraa, yksi sellainen jossa käytettiin filmikasettia, niitä ei varmaan enää ole saatavissa. Pitäisikin etsiä ja kuvata niitä :) ei niillä enää kai voi kuvata.

  VastaaPoista
 9. Isällä oli Kodakin laatikkokamera, kun olin lapsi. Muistan leikkineeni sillä, siinä vaiheessa, kun se ei enää toiminut. Harmi, kun en älynnyt säästää sitä. Meillä oli kuvauskäytössä halpoja pokkareita, kunnes ostin vähän paremman Ricoh- pokkarin. Digikameralla aloin ottaa kuvia kymmenen vuotta sitten. Aluksi piti olla sekä digi, että filmikamera mukana, kun digillä otettuja kuvia oli niin kovin vaikea teettää albumiin laitettaviksi kuviksi...

  VastaaPoista
 10. Ensimäinen kamerani oli Felica, 60-luvulla hankin sen konttaamalla :)
  Ihan ensimmäisellä palkallani siis juurikasta harventaen. Kameraa ei enää ole, jota olen kovasti harmitellut.

  VastaaPoista
 11. Eipä minulla kovin vanhoja kameroita ole, tuskin vielä antiikin puolla ovat. Empä ole yrittänyt kuvata niillä sen koommin

  VastaaPoista
 12. Ensimmäisen oman kamerani taisin lahjoittaa jollekin sisaruksistani, eikä sitä enää ole. Muita kyllä löytyy. Täytyykin kaivaa jonain päivänä ja ikuistaa ihan omaan kuvaan. Muistan hyvin tuon neliömäisen salamavalon. Muistelen omassa kamerassani sen kääntyneen automaattisesti, mutta joskus se ei välähtänytkään. Auta armias, jos piti saada enemmän kuin neljä valaistua kuvaa, eikä ollutkaan kuin yksi kuutio (tai siis neliö), josta osa jäi syttymättä.

  VastaaPoista
 13. Näytti tuo yksi kamera tutulta, ei tosin samaa merkkiä, mutta rippilahjaksi aikoinaan sain minäkin ensimmäisen kameran isältäni. Se oli Suurta Se! Sitemmin olen kyllä säästänyt vanhat kamerani, tosin vain kolmea neljää. Säästössä on myös vanhat kännykät ja jopa toimivat tietokoneetkin. Liekö enää edes toimivat...

  VastaaPoista
 14. Vintille niintä vanhoja kameroita on lertynyt meillekin. Tekniikka menee eteenpäin.
  Mukavaa viikonloppua sinne teille ♥ ♥

  VastaaPoista
 15. Ei taida olla juuri omia kameroita, mutta isän peruja on kymmenkunta ja ylikin. Tuppas ostelemaan aina uutta ja sitten loppuaikana osti divareista. Ja ne on minulla jossain laatikossa. On myös pitänyt laittaa ne riviin ja ottaa kuvat, vaan on jäänyt.
  Sun juttus laittoi nostalgian esiin.

  VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)