sunnuntai 30. marraskuuta 2014

PIKKUJOULU

Voi ei ...unohdin vallan koko adventin. Ei hiukkaakkaan tullut mieleen tänään, vaikka pari päivää sitten juuri muistin teille toivotella. Enkä ole nyt päässyt käymään edes koneella, jotta olisin toisten toivotteluista muistanut. Kyllä olen vanha höppänä, ei siitä mihinkään pääse.

Muistin sentään, että nyt viikonvaihteessa pidetään pikkujoulua....muistin siis, että muualla pidetään, itsellä en muistanut pitää. Ja mummin pikkuisia oli mummilla hoidossa. Vasta kun lähtivät pois, muistin koko pikkujoulun. Olisin sentään voinut edes riisipuuron keittää, mutta ei.... Mitään namuntapaistahan heille ei saa antaa, kuten ei omillekaan lapsilleni saanut antaa ennen kouluikää. Olen tiukka muari tässä suhteeessa.

Muistimme sentään koristella ulos kuusen. Siinä oli pikkuisen ulkohommaa, kun nyt on vaikea keksiä ulkona viihdykettä. Kävimme vielä metsikössäkin katselemassa näkyisikö tonttujen jälkiä ja näkyihän niitä.

Tällainen kuusesta tuli tänä "talvena" Lunta vain puuttui. En kuitenkaan viitsinyt lisätä lumisadetta, kun toivon vielä saavani ihan oikeita lumisadekuvia ;)


Isot kiitokset uusille kirjautuneille lukijoille. Tervetuloa!! Toivottavasti jaksatte viihtyä ja palailla blogiini :)
Rattoisaa adventti-iltaa :)

6 kommenttia:

 1. Teillähän oli oikein lastenmielistä joulunalusohjelmaa!
  Minnekkäs sitä pitäisi ottaa yhteyttä että saataisi sitä lunta vihdoin!

  VastaaPoista
 2. juuri kuusen somistus on parhainta pikkujoulun viettoa lapsukaisten kanssa! mukavaa ensimmäistä adventti-iltaa Sinulle myös. ulkona hyinen kylmyys pureutuu luihin ja ytimiin, kynttilät antavat mukavaa lämpöä sisälle tulijalle

  VastaaPoista
 3. Miten kaunista valojen välkettä. Onko tämän ulkokuusen koristelu perinne?
  Tuotko sisällekin kuusen?
  Suloinen on muuten kanssa tuo linnunpönttö, joka näkyy taaemmassa kuusessa :) Asustaakohan siellä talvella pikkutonttuja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tullut koristeltua kuusi ulos lähinnä tuon kuusimyynnin takia joidenkin vuosien ajan. Ukkokölli haluaa sisällekin kuusen, itse en niin välittäisi. Nooo, onhan Se ihan soma 😊

   Poista
 4. Ihana tuli ja kyllä tuo hyvää mieltä. Mekin laitoimme tänään ulos jouluvalot ja heti on kauniimpaa ja valoisampaa. <3 Tunnelmallista iltaa. :)

  VastaaPoista
 5. Voi, tuollaiset minäkin haluan! Mietin pääni puhki, mihin ripustaisin ulkovalot ja laitoin ne lopulta leikkimökin harjalle. En uskaltanut laittaa niitä pihan pieneen kuuseen, kun viime keväänä oksia oli ruskettunut valojen alta. Ei tullut mieleen, että voisi hankkia ihan joulukuusen!

  VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)