tiistai 9. joulukuuta 2014

JOULUKUUN YHDEKSÄS

Huomenta :) Jostain syystä tämän päivän nimipäivänviettäjät ovat painuneet mieleeni. On Annojen ja muiden sellaisten nimppari. Olen joskus kertonut täällä jo kauan sitten edesmenneestä Annasta, anoppini tädistä, joka on osannut ja ymmärtänyt jättää kaiken vanhan jälkeenjääville ihmisille. Ja näin meillekin on kertynyt paljon tosi ihania vanhoja juttuja.
Vaikka noista vanhoista esineistä ja asioista tykkää aina kovasti, niin näin joulun alla se korostuu, ainakin mulla. Miten on teillä toisilla?

Sytytinkin eilen kynttilät tähän vanhaan kynttilänjalkaan. Siihen on kaiverrettu nimikirjaimet ja päivämäärä 10.11.1931. Se on kauniiksi tummunutta hopeaa, enkä aio sitä ikinä kiillottaa. 
No entäs sitten nuo kynttilät. Nekin ovat vanhat, en edes osaa arvailla miten vanhat, Saattaa olla 50-60 luvulta, jolloin Anna-täti oli kirjakaupassa töissä. Ne olivat alkuperäisessä pahvirasiassaan silkkipaperiin käärittyinä. Näitä en polta enempää kuin juuri kuvanoton ajan. 
Mutta katsokaapa tarkkaan tuota muotoa. Minusta eräs "kynttilätaiteilija" valmistaa juuri samanmallisia omana designinaan. Nooo, ehkäpä niissä sitten on jokin pikku koukero eri tavalla :)Onnea tämän päivän nimipäiväsankareille, heitä on melkoisen paljon, en äkkiä muista kuinka monta blogini lukijaa, mutta heitäkin on. Onnellista päivää kaikille muunnimisillekin :)

15 kommenttia:

 1. Annan päivästä onkin paljon sanontoja.
  Annana oluet pannaan, juhlana joukolla juodaan (Töysä)
  On yötä yökötellä Annan päivän aikana, siilon russakatkin saa rommiryypyn.
  Joulun edellä päivä sanottiin olevan pesissään eli lyhyimmillään Annasta Tuomaaseen (21.12.) saakka. Jos aurinko tuolloin vaikka yhtenä päivänä näkyi, tiesi se viikon poutaa heinäkuussa.
  Joululeivonnatkin pitäisi kuulemma aloittaa Annan-päivänä. Tärkeä päivä siis tiedossa. =) Onnea vaan kaikille Annoille.

  VastaaPoista
 2. kaunis kynttilänjalka ja kynttilät

  VastaaPoista
 3. Voi miten upea yhdistelmä tuo vanha peili ja kynttilänjalka. Kynttilät ovat myös tavattoman kauniit. Tuollaisia ei aivan heti tule vastaan. Onnea kaikille Annoille.  VastaaPoista
 4. Kaunis kynttilänjalka ja myös peili :)

  VastaaPoista
 5. Aika erikoiset kynttilät, värikin, ymmärrän ettet raaski polttaa enempää. Vanhat tavarat joissa on muistoja, viehättävät!
  Meillä on lähes samanlainen peritty peili, vain tuo yläosan irroitettava osa on erilainen.Tässä omassa peilissäni on vielä erikoisuutena taakse maalattuna osoite, jonne isovanhempani olisivat saattaneet joutua evakkoreissuun.

  VastaaPoista
 6. Hienot kynttilät ja -jalka. Ihania tuollaset muisto-esineet.
  Kyllä näyttää ihan siltä, että päivä on pesässään nyt koko päivän. Voi että pitäs "jo" aloittaa leipomistakin :)

  VastaaPoista
 7. ♥Kauniit asetelmat kauniine tavaroineen! Mukavaa illan jatkoa!

  VastaaPoista
 8. Kauniita! Meillä on aika vähän vanhaa tavaraa. Toki on muutamia ihan arkikäytössä olevia, kuten pari pöytää. Minä vaihdan sisustusta tai esillä olevia tavaroita hyvin vähän, joulukoristeetkin laitan lähinnä lasten takia.. Enemmän pitäisi roinaa karsia.

  VastaaPoista
 9. Kiitos :) Etunimeni toinen osa on Anne, joten nimpparisankari olen. Kauniit kynttilät ja kynttilänjalka!

  VastaaPoista
 10. Upea on kynttilänjalka ja kynttilät. Kyllä on onnellista, että jotkut ovat säilyttäneet kaikki kauniit tavarat jälkipolvien ihasteltaviksi. Hyvää päivää ja viikon jatkoa sinullekin!

  VastaaPoista
 11. Kiva postaus! Vanhoissa esineissä on mukana aina jokin tarina ja se on hienoa!

  Mukavaa joulun odottelua!

  VastaaPoista
 12. Anna, Anneli, Annikki näille nimille me ystäväni kanssa joimme joulutorilla tamperelaisittain klökit. Anneli on ystäväni nimi, minun toinen nimi on Annikki ja Anna tyttönen asuu Espoossa eli kyllä kannatti juoda Moron mainostamaa hyvää klökiä.
  Kynttilät ovat tosi kauniit

  VastaaPoista
 13. Upeat kynttilät (ei noita tosiaan raskisi polttaa), upea kynttilänjalka ja paikka missä nämä komeudet ovat esillä!

  VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)