perjantai 19. joulukuuta 2014

JOULUKUUN YHDEKSÄSTOISTA

Huh, jo yhdeksästoista, niinhän se joulu taas joutuu....
Eilen tein piparkakkutaikinan, loppujen lopuksi ihan päissäni. Ihan just kohta tulee pari lapsenlasta mulle leipomisavuksi.
Katsoin takinanohjetta netistä, valitsin Myllyn paras-ohjeen. Siinä oli jauhomäärät näin. 8dl vehnäjauhoja ja 4dl ruisjauhoja. Noiden jauhojen takia otin tämän ohjeen. Mutta eihän mulla ollutkaan ruista, riihiruista oli, mutta ajattelin, että ei se riihi varmaankaan maistu hyvälle pipareissa.
Tein sitten suurin piirtein ohjeen mukaan, paitsi, että en mitannut mitään, ja vehnäjauhojen tilalle laitoin luomuspelttiä ja ruisjauhojen kaurahiutaleita (luomu) Yksi lapsenlapsista on allerginen vehnälle, mutta spelttiä kestää, siksi käytän sitä. Sokerin jätin kokonaan pois, ja kun maistelin taikinaa, en voi käsittää miksi siihen pitää sokeria laittaa ollenkaan ja vieläpä hirveän isoa määrää. Laitoin vain siirapin, enkä sitäkään nii paljon, kuin ohjeessa oli. Ainakin taikina on ihan kyllin makeaa. Munankin jätin pois, toisen tyttären perhe ei käytä eläinkuntaa ravinnokseen ja itsekin pidän itseäni lähes munattomana, ainakin kotona.Touhukasta tätä päivää :)


5 kommenttia:

  1. Tuoksu jo tuntuu kun leivot herkkuja.Hyvää päivää ja iloa.

    VastaaPoista
  2. Oooh teet vielä itse taikinankin. <3 Tulee kunnon herkkua. Iloista viikonloppua. <3

    VastaaPoista
  3. Näyttää olevan ohje tarpeen, ainakin siinä mielessä, että osaat tehä erilaisen taikinan.Maistuvaa iltaa ja pipareita!

    VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)