lauantai 17. tammikuuta 2015

HÖPINÄÄ KUVAGALLERIOISTA JA KUVISTA

Ehtoota,
Palasin vielä kirjoittelemaan kuvien tallentamisesta nettiin. Onko teillä kokemuksia erilaisista kuvapankeista tai tallennuskohteista muista kuin blogit. Mihin viette kuvianne? Kuten aikaisemmin kerroin lopetin tuon gallerian, koska se on maksullinen, eikä minulla ole tarpeeksi käyttöä sille. Sinne on kyllä helppo laittaa kuvat suoraan ja niitä voi siellä käsitelläkin. Voi olla että vielä palaan sinne, mutta nyt ovat rahat tiukalla, ei edes niin vähään riitä. Kissat ovat kalliita vievät kaiken, minkä saan ;)
Tarvitsisin jostain syystä paikan puutarhakuville, koska minulla täytyy olla ilmoitettavana osoite, missä niitä voi nähdä.
Kokeilin Picasaa....no peijakas, sehän täräytti automaattisesti kaikki kammottavat räpsyt mitä ikinä olen ottanut kännyllä tai kameralla. Miten löysikin kännynkin kuvat, joita en ole tyhjentänyt edes koneelle. Noooo, picasa lähti sen siliän tien nopeasti pois.
No nyt latasin Flickr'in. Se toimisi muuten mukavasti, sinne voi laittaa kuvan suoraan, eikä sitä tarvitse pienentää tai käsitellä. Mutta en löytänyt itse tästä ohjelmasta mitään käsittelymahdollisuutta. Joskus kuvasta haluaa rajata jotain pois tai vaalentaa tai tummentaa, vaikka sen lataisikin suoraan. En haluaisi käydä kuvia photoshopin kautta.
No siinä taas olisi hyvä tuo Photobucket. Siellä voisi käsitellä kuvia vähän tai enemmän jos haluaa. Mutta siitä en muuten tykkää. Räpsyy mainoksia hirveesti eikä muutenkaan kiva. Enkä halua, että kuvani kuitenkaan näkyisivät koko mailmalle. Se vika tuossa Flickrissäkin on.
No niinkuin aiemmin kerroin, ajattelin tehdä Vanhaan Saunaan sivut. Nyt olen tehnyt kaksi. Hirvee homma pienentää ja pakata ja silti tiedostot ovat pakollakin niin suuria, että tila varmaan täyttyy ennen pitkää. Eikähän niitä jaksa satatolkulla käsitellä muutamia vain olen laittanut.

Kyllä olen hankala, mutta senhän kaikki jo tietävätkin. Anyway...kevät on tulossa väistämättä ja nyt kukkii pelakuut :D Iloista viikonvaihdetta!
pssst...laitoin vasempaan sivupalkkiin linkit sivuille, jos huvittaa katsoa. Mutta enemmänhän kuvia on kuitenkin ollut täällä.

9 kommenttia:

 1. Laitan kuvia tuonne google+ juttuun, ne samat siis, jotka lataan blogiin myös. Se on tavallaan kun "sivublogi". Minulla se on julkinen, mutta saa sen salaiseksikin kai. Voi liittyä yhteisöihin ja seuraajiakin voi saada. Enempi oikeastaan kun bloggerissa kun ulkomaanelävätkin tulee mukaan. Sinne en kirjoita mitään juttuja, pelkkiä kuvia vaan lataan. Siellä ei voi kuitenkaan käsitellä kuvia mitenkään.

  VastaaPoista
 2. Flickrissäkin on kyllä ne yksinkertaiset käsittelytoiminnat. Kun avaa kuvan isoksi niin sinne oikeaan alareunaan tulee ne kuvakkeet, joista voi valita edit.

  VastaaPoista
 3. En osaa neuova,Tuo kukka on kyllä kaunis.Mukavaa sunnuntaita.

  VastaaPoista
 4. Ei ole isompaa kokemusta kuvagallerioista. Omat kuvat menee picasaan ja klikkailen heti pois ne otokset, jotka joutaa. Kovin tarkaa erottelua en tee, sillä joskus tarvitsee just sitä "huonoa" kuvaa. Picasan muokkausohjelmakin on toistaiseksi piisannut minulle.

  VastaaPoista
 5. Ai että nauroin taas tuolle "kyllä olen hankala, mutta kaikkihan sen tietävät". Olet I H A N A <3

  VastaaPoista
 6. Enpä osaa neuvoa, omatkin kuvat ovat "vaikka missä" :) Hienoja, aurinkoisia kuvia sulla tuolla olikin. Mistä sinä aina taiot tuon auringon?

  VastaaPoista
 7. Käytän vain ulkoisia tallentamisvaihtoehtoja kuvien tallentamiseen (ulkoinen kovalevy, tikku):)

  VastaaPoista
 8. Minullakin ovat kuvat tallessa koneen kiintolevyillä, kameran muistikorteilla, muistitikulla (etäkodin läppärissä) ja tärkeimmät on poltettu cd-kiekoille. Tässä isossa 'myllyssä' on aika paljon tilaa ja tiettävästi ulkoinen kiintolevy, kun tietoja siirrellään joskus kahden koneen välillä (mä en siitä ymmärrä, nuorempi polvi osaa :).
  Picasa on minullakin ja muutamia muita ilmaisia ohjelmia, jotka olen ladannut koneelle, PhotoScape ym.

  VastaaPoista
 9. En oikein osaa neuvoa, tikulla on vähän ja levyllä jotakin, mutta kuvat kannattaisi laittaa johonkin paremmin, picasaa kokeillin, mutta.. ja muistikortilla on myös mutta ne ovat hankalia, muutenkin mulla menee kuvien kanssa aina puoli vuotta ennen kuin löydän juttuun niitä:)

  VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)