perjantai 23. tammikuuta 2015

KÄPPÄILYÄ JA KYLVÄMISTÄ

Iltapäivää!

Viime vuonnahan päätin, että turhia kuviahan en tänä vuonna räpsi. Niin kuvat jäivätkin vähemmäksi kuin edellisinä vuosina. Nyt sitten olisin kaivannut esikon kuvaa, ja etsiesäni, ei löytynyt kuin muutama kuva esikoista. Täytyyköhän tänä vuonna korjata tilanne ja räpsiä taas kuvia kaksin kourin.

Käppäilin ulkona en voinut olla keräämättä siemeniä. Nehän ovat nyt juuri hyviä, kylmäkäsittelyn saaneita.

Otin siemeniä valkoisesta sinivaleunikosta. Niitähän on jokaisessa siemenkodassa ainakin miljoona. Ja ainakin kaks miljoonaa kylvin jo syksyllä mahaan. heh, ja kaikki kun nuo onnistuvat niin jo on unikkoja. Mutta siitähän sitten riittääkin vaikka arpajaisvoitoksi muutama sata tainta :)Näissä niitä siemeniä on. 
Tämä rehju kuuluu Primula Waltoniille. Siitä juuri en löytänyt kuvaa, mutta googlaamalla löytyy. Niitäkin kylvi, Runebergintortturasiaan, kuten vimme talvenakin ;)

Muina vuosina olen kylvänyt punahattujakin. Nyt en ainakaa vielä viitsinyt ottaa siemeniä. Ne kyllä yleensä onnistuvat aika mukavasti.

Piti kokeilla kuvansiirtoa suoraan kamerasta, mutta enhän tietenkään osannut ;) Joten kylvösten kuva jää nyt laittamatta. 

Hyvää iltaa!14 kommenttia:

 1. Eipä olisi heti tullut mieleenkään, että nyt voisi keräillä siemeniä pihalta. Mutta tosiaan, sopivasti kylmäkäsittelyn saaneita ne ovat. Siementen istutushommiin taidan minäkin ryhtyä heti hiihtolomareissun jälkeen.

  VastaaPoista
 2. Oo, miten hieno tuo valkoinen sinivaleunikko ! Hankin sellaisen viime vuonna, saapi nähdä selviääkö se hengissä tämän talven yli.

  VastaaPoista
 3. Ooh, jään odottelemaan unikkoarvontaa;) Pelkät siemenetkin olisi aikas huikea pääpalkinto, vink, vink;D

  VastaaPoista
 4. MInäkin odottelen uutta arvontaa:) Siemeniä ei koskaan ole liikaa:D

  VastaaPoista
 5. Kaunis valkoinen valeunikko.
  Vaikka kuinka räpsisi kuvia, tuntuu niitä aina olevan liian vähän. Parempi ottaa liikaa kuin liian vähän.

  VastaaPoista
 6. Hyvänen aika. Lähtevätkö alvella kerätyt kasvamaan.
  Ihanaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
 7. Siis sinulla sinivaleunikkoja ja vielä valkoisiakin! Kerro, kerro, millä taialla saat ne kasvamaan ja viihtymään :-D Täällä yksi arvontoja innokkaasti odottava!

  VastaaPoista
 8. Minä tiputin sinivaleunikon siemenet jo syksyllä maahan.
  Kauniita nuo simenkodat.
  mukavaa viikonloppua sinne teille.

  VastaaPoista
 9. Sitä arvontaa kieli pitkällä odotellessa!

  VastaaPoista
 10. Jumalaisen kaunis valkoinen valeunikko.

  VastaaPoista
 11. Todella kaunis tämä valkoinen muunnos valeunikosta. Useasti olen yrittänyt sinivaleunikkoa saada asumaan meidän puutarhaamme, tuloksetta. Syksyllä kylvin taas tilaamiani siemeniä ja kevään tullessa odotan, onko yhtäkään tainta nousemassa. Eipä noussut myöskään kermesmarjojen taimia siemenistä, joten joku taika on jäänyt tekemättä.
  Arpaonnen toivon potkaisevan vaikkapa vain parilla siemenellä näitä ihanuuksiasi!

  VastaaPoista
 12. Kaunis valeunikko ☺
  Mukavaa viikonloppua ☺

  VastaaPoista
 13. Voi kun olisi ihana!!! Tosin sinivaleunikko ei oikein menestynyt täällä, mutta lupaan yrittää paremmin, jos sattuu tärppäämään!

  VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)