lauantai 24. tammikuuta 2015

SINISTÄ NYT SITTEN

Loistava idea....kertakaikkiaan kannatettava. Nimittäin se, että arpoisinkin siemeniä, enkä taimia. Näinhän pääsen helpommalla, kun voittaja kasvattaa taimet itse. Ja näin hän saa kokea myös kylvämisen ja kasvattamisen ilon ;) Minäpä yritän ensi viikon aikana etsiskellä siemeniä, joista voin tehdä paketin.... Juuu näin teen. Sitten myyn kaikki ne miljoonat taimet, mitä minulle tulee myös syksyllä maahan kylvämistäni siemenistä, yhdellä eurolla kappale ja taaaaaaas minusta tulee miljonääri , heh, ja helposti :D Kuinka yksinkertaista se onkaan .....

Joku ihmetteli sinivaleunikkojen viihtymistä. Ei mulla kylläkään ole mitään ihme niksiä niiden kasvamiseen. Olen vain istuttanut taimen maahan ja siinä se. Ympärille olen syksyisin ripotellut siemenet.  Tosin nuo valkoiset olivat mulla vuositolkulla yhdessä paikassa ja olivat aina vain samanlaisia pikku taimia. Kun sitten siirsin ne toiseen paikkaan, niin alkoivat vasta kasvaa. Mulla on niitä hyvin kuivassa koko päivän paahteessa sekä paikassa, johon aurinko ei paista juuri ollenkaan, ja myös sellaisessa paikassa, mihin aurinko osuu osan päivästä. Maa on suurinpiirtein samanlaista joka paikassa. Pikkuinen Meconopsis delavayi oli viime kesänä hieman huono, nyt odottelen toiveikkaana, että tulisi keväällä vahvana esiin. Viime kesänä mulle tuli myös Meconopsis napaulensis, siinäkin on odotettavaa. 

Saila kertoi, että keltainen ei ole tulossa muotiin. Se onkin mukavaa, minä saan edelleen tykätä keltaisista, oransseista ja ruskeista ihan rauhassa. Minusta nuo värit sopivat kaikkein parhaiten lehdistöjen vihreään, jos noin yhteen sopimista ajattelee. Minä tosin en ajattele. Kaikki saavat olla missä tahansa. Mutta sinisestä en kovin paljoa perusta. Joskus viime talvena taisin postaillakin keltaisesta.
 Laitetaas nyt sitten noiden sinivaleunikkojen kuvia tämänpäiväisiksi kuviksi. Tuolla vipattavassa vasemmassa sivupalkissakin näkyi olevan yksi. 

Tämä on Meconopsis X sheldonii Lingholm, joka on erityisen voimakkaan sininen ja suurikukkainen. 

Samoin tämä

ja tämä

ja tässä voi nähdä sen kokoa...

 Nämä ovat olleet meillä kauan. Olen ne joskus vuonna kivi ja tikku kylvänyt siemenisät. Näiden kukat ovat aikalailla samanmuotoiset kuin tuon valkoisenkin.


Rikastumisesta vielä.....Kun nyt kuitenkin menee vielä aikaa, ennenkuin noita taimia saan miljoonan myytyä, ja postiteltua niin täytyy miettiä muutakin. Eilen uutisissa puhuttiin, että blogillakin voi ansaita ja olen siitä aikaisemminkin lukenut. Minäkin menin helppoon tuossa joulukuussa ja kuvittelin, että noilla mainoksilla saisi  muutaman euron. Mutta kyllä se jää muutamaan senttiin :D Täytyisiköhän alkaa toivoa yhteistyötä joiltain firmoilta. Mulle nyt ei sovi oikein muu kuin puutarha-aiheet. Mites olisi Avantit, ruohonleikkurit, siemen- ja taimimyymälät mmmm.... mitähän vielä kekkaisin , heh....pohdiskelee hän ;) Jos vaikka saisi niistä hieman toimeentulotukea. Kissat vievät kaiken, minkä tuosta osa-aikaisesta palkkatyöstäni saan, eikä riitäkään. 
Lonkkaani ei ole vara kuvauttaa. Maksaisi 700-800. Jameksen epitutkimukset ovat tähän mennessä maksaneet 1500€ .... Mutta kyllä lemmikit tutkitaankin hyvin. Jo ensimmäisellä kerralla tutkittiin kaikki mahdollinen, jotta saatiin kaikki vakavammat jutut suljettua pois. Lasku 970. Sen jälkeen on ollut muutama käynti vielä lisätutkimuksissa ja verikoekontrolleissa niin että summaa on kertynyt tuo 1500. Mun lonkka on vaivannut lokakusta lähtien, eikä siihen ole todellakaan paljoa panostettu. Nyt kun panostetiin niin pakko on harkita, että kissat saa pidettyä hyvinvivina. Tärkeimmät ensin, eikö vain :)

Ohoh. Tulipas pitkä tarina. Kukas jaksoi lukea??? Ei varmaan monikaan :) Minustahan on tullut lörppö.

Mutta vielä yksi tärkeä juttu.  Olen saanut taas muutaman uuden lukijan. Tervetuloa ja kiitos liittymisestä. Tää Möröllin blogi on tällaista Mörököllin kieltä, näitä lauserakenteita saattaa olla joskus hankala seurata, mutta toivottavasti pysytte rattailla. Olen teistä hyvin, hyvin iloinen :D  

Oikein leppoisaa lauantai-iltaa kaikille, jotka täällä käytte :)


22 kommenttia:

 1. Tutulta vaikuttaa... On täälläkin mennyt elämän varrella enemmän kahisevaa koirien terveysmenoihin, mutta mitäpä sitä itsellä niin väliä juu... ;) Just selailin vanhoja puutarhalehtiä ja törmäsin juttuun teidän pihasta. Olin toki lukenut sen aiemminkin, mutta luinpahan nyt taas. :) Onpa ylemmällä sinivaleunikolla huippukaunis sävy ja kukan koossakin piisaa. =)

  VastaaPoista
 2. Oi miten iso kukka. Wau voisiko olla etten ole tuollaista nähnyt edes. :) Ihanaa viikonloppua Mörökölli ja onnea uusista lukijosta, ei ole ihme että niitä pukkaa, kun olet sinä niin mahottoman ihana. <3

  VastaaPoista
 3. Helposti meni loppuun saakka koko teksti, älä huoli:)
  Voitin sulta kerran sitä keltavaleunikkoa arvonnassa, mutta surukseni seuraavana talvena ne meni:( Paikka ei ilmeisesti ollut tarpeeksi suojainen ja se talvi oli vähän vaikea kyllä monille muillekin kasveille. Sen sijaan keltasormustinkukka on viihtynyt hyvin ja samoin peipit ja Espanjan unikot.
  Nuo sinivaleunikot ovat aivan hurmaavia! Mulla ei ole mitään värisilmää, vaan kaiken väriset kukat saavat kyllä olla ihan kimpassa, eikös ne niin ole luonnossakin? Mun piti tehdä paraatipenkistä ihan valkoinen, mutta on sinne eksynyt ne Espanjan unikot ja keltainen pioni ja jotain valkoisia, joissa on punaista mukana. Vaikeaa keskittyä yhteen väriin, kun löytää jotain kivaa, jolle juuri se kasvupaikka on se oikea.
  Kyllähän se elukoihin sitoutuminen on juuri sitä, että niistä pitää huolta, vaikka mikä olisi.

  No, kukas tässä nyt lörpöttää? Toivottavasti sinä jaksoit lukea:) Mukavaa lauantai-iltaa!
  Ja kisuille rapsutukset

  VastaaPoista
 4. Mukavaa viikonlopun jatkoa ja onnea uuteen miljoonabisnekseen ;-)

  VastaaPoista
 5. Ihanaa, arvontaa odottelee hän;)

  VastaaPoista
 6. Kauniin sininen ja iso kukkainen. Mukavaa viikonloppua:)

  VastaaPoista
 7. Tuollaisen sinivaleunikon haluankin punaisten unikkojen seuraksi, on kertakaikkisen ihana.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 8. Mikäs tuota oli lukiessa😊 En inäkään ole niitä ansiotuloja huomannut. Tulis kyllä tarpeeseen täälläkin. Kaikki rahat menee puutarhaan.. Tsemppiä kisututkimuksiin ja lonkan kanssa. Ihanat unikot! Huolisin kyllä. Mulla kesti vain kaksi kesää, sitten hävisi toisena talvena.

  VastaaPoista
 9. Pitää paikkansa että eläinlääkärikäynti tuntuu kukkarossa ja lemmikin hoidosta ei tingitä, säästetään sitten muusta. Arvontaa odotellessa hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 10. Olen aina haaveillut tuosta mystisen sinisestä sinivaleunikosta, ehkä jonain päivänä saan ihailla sitä puutarhassani. En usko, että blogin mainostuloilla paljon pääsee rikastumaan, mutta ehkä blogilla voisi ansaita muulla tavoin. Onko lonkkanivelen kuvaus julkisella sektorillakin noin kallista? Eläinlääkärit ovat kyllä kalliita, mutta ei voi jättää käymättäkään. Voin kyllä auttaa sinua rikastumaan ostamalla noita lupaamiasi taimia :)

  VastaaPoista
 11. Voi kunpa minäkin sausin tuon sinisen kaunottaren kasvamaan joskus tulevaisuuden kaukaisissa haaveissa puutarhassani.

  VastaaPoista
 12. Oi kun olisikin tuo sinivaleunikko mullakin kasvamassa...ihana<3
  Kuules, etkö pääse kunnallisella puolella lonkkaasi tutkituttamaan? Silloin maksat vain käyntimaksun polilla, muutaman kympin. Ei kannata yksityiselle miljooniaan kantaa, rikastuvat siellä muutenkin!
  Mutta toivottavasti saat siihen avun<3

  VastaaPoista
 13. Eipä ole sairastaminen halpaa ei. Minä en edes haaveile että voisin mennä yksityiselle lääkärille. Onneksi kunnallisella puolella nuo kuvaukset sun muut tulee samaan käyntimaksuhintaan.
  En ole eläissäni nähnyt noin sinisiä kukkia. Mahtaa olla hienon näköisiä kukkapenkissä ♥

  VastaaPoista
 14. ♥huippu ihana sinivaleunikko! Tahtois! Toivottavasti pääset pian kuvauksiin.

  VastaaPoista
 15. Upeat kuvat, läähätän täällä! Minä kyllä tilaisin taimia sinulta :-) Asuessani Punkaharjulla ja Savonlinnassa yritin tuloksetta noita kasvattaa...

  VastaaPoista
 16. Sinivaleunikot ovat niin hurmaavan intensiivisen sinisiä. Ostin viime keväänä monta uutta Vakka-taimesta, toivotaan heille pitkää ikää, tai että olisivat edes nyt ensin keväällä hengissä ;)
  Mies oli lonkkaleikkauksesa kolme kuukautta sitten. Olisi päässyt päässyt parissa viikossa yksityiselle, työnantajan vakuutus olisi korvannut runsaan puolet, mutta itselle olisi jäänyt maksettavaa vielä 5000.
  Koska tilanne ei ollut niin akuutti, hän odotti puoli vuotta ja pääsi julkiselle puolelle leikkaukseen. Kustannukset kaikkine esitutkimuksineen, kuvauksineen, kipulääkkeineen n. 250!
  Mun polvileikkaus olisi maksanut yksityisellä jotain 13000-14000, nyt tuli maksamaan lääkkeineen päivineen n. 150! Jopa hammaslääkärissä käynti oli ilmainen.

  VastaaPoista
 17. Eipä tehnyt lukeminen tiukkaakaan, koska kirjoitat hyvin ja mielenkiintoisista asioista.
  Julkisella puolella kustannukset ovat kyllä ihan kohtuullisia ja pienituloisenkin maksettavissa. Olen ollut neljän vuoden aikana kahdessa leikkauksessa, joista toinen oli todella iso. Kummassakaan ei ollut kyse hengestä, terveydestä kylläkin. Se isompi leikkaus maksoi sairaalapäivineen alle 200 €. Jonoja on ehkä enemmän, mutta ei mitenkään kestämättömästi. Hoitotakuu puree niihin aika hyvin.
  Minä istutin viime keväänä ensimmäisen sinivaleunikkoni, jonka ostin taimena. Tuleva kevät tuokin jännitystä elämään, kun nähdään, miten sinivaleunikkoni selvisi tästä talvesta.
  Oikeastaan tuntuu vähän hölmöltä, että trendivärit ulotetaan kasveihinkin. Tietenkin jokainen saa istuttaa pihalleen mielivärejään, mutta usein luonto tekee kuitenkin omat valintansa. Keltainen ei ehkä kuulu lempiväreihini, mutta kukkiin se sopii mainiosti.

  VastaaPoista
 18. Kyllä ovat ihania nuo sinivaleunikot! Enpä ole edes yrittänyt niitä koskaan kasvattaa, pitäisiköhän :) ?
  Voi kauheeta noita hoitojen hintoja. Onneksi ei ole eläimiä ja toivottavasti itsekin pysyis niin terveenä ettei tarvisi leikellä tms.

  VastaaPoista
 19. Sinivaleunikko on kyllä kaunis, minulla se ei vain kasvanut vaikka tein kaiken mitä puutarhamyymälässä neuvottiin. Ostin happamat mullat ym. mutta niin vain kuoli, hoidinkohan liikaa.
  Kyllä meilläkin kissa maksoi paljon, mutta ei noin kalliita hoitoja onneksi ollut..

  VastaaPoista
 20. Onneksi minusta keltainen on kaunis väri pihalla. Se näkyy kauas, kun jotkut toiset värit näkyvät vain läheltä. Mutta kaikki värit ovat minusta kauniita puutarhassa, myös sininen. Toivottavasti saa lonkkasi kuntoon. Lonkkakipu on ikävä vaiva.

  VastaaPoista
 21. Pidän kukista ja puutarhoista ja siksi poukkoilen täällä blogeissa. Kunnon tarhuria minusta ei silti tule, mutta sairastamisesta, kuntoutuksesta ja rahasta voisin kirjoittaa kirjan. Olin 41v, kun neurologi kirjoitti eläkepaperit. Onneksi Valtiokonttori maksaa mahtavaa eläkettä! Sairauteni ei ole ollut elämälle este, mutta ehkä vähän hidaste.
  Kaikista krempoista huolimatta nautitaan talvesta, kesästä, kukista, toisistamme, yms.

  VastaaPoista
 22. Ihania ovat siniset kukkaset myös. Jess, laita vaan siemeniä myyntiin, ostajia kyllä löytyy, täällä ilmoittautuu het yksi!
  Lemmikkien eteen tekee mielellään kaikkensa vaikka se maltaita maksaisi. Helposti jää omat krempat hoitamatta. Mutta mitäpä ei kaverinsa hyvinvoinnin eteen tekisi, kokemuksesta tiedän.
  Pian alkaa kevät koittaa ja päästään upottamaan sormet multaan ja jännittämään, nouseeko siemenet taimelle! Kivat sulle!

  VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)