torstai 29. tammikuuta 2015

WANHOJA AUTOJA

 Hei taas!
Kuka tykkää vanhoista autoista. Luulenpa, että enemmistö. Monella on nostalgisia muistoja lapsuudesta ja nuoruudesta. 
Mulle tuli mieleen tällainen muisto. Olin kovasti kipeä 10-vuotaana. Piti mennä pyrkimään oppikouluun, mutta en päässyt, koska olin sairas. Pääni oli hirmuisen kipeä. Vanhempani kävivät töissä ja olin yksin kotona. Naapurin täti kävi katsomassa minua ja kääänsi päätäni tyynyllä, kun itse en pystynyt. Aikuiset supisivat hiljaa. Näin, että heillä oli huolta. 
Toisella naapurilla oli hieno Oldsmobile. Minut kannettiin sen takapenkille makuulle ja vietiin kunnanlääkärille. Hän sanoi, että minulla voisi olla aivokalvontulehdus. Lähdimme kotiin lääkkeet mukanamme. Ei sairaalaan. Jatkoin sairastamista kotona ja ihmeellisesti lääkkeet paransivat minut. Penisilliini oli silloin vielä melko uusi tulokas. Varmaan se oli penisilliiniä, joka minut paransi. Aivokalvontulehdus on hyvin vakava sairaus, kuten tiedätte. voi jättää jälkensä....onkohan käynyt noin ;)

Kerroin täällä kuvin MUOTINÄYTÖKSESTÄ. Siellä oli esillä myös vanhoja autoja, Mieluisimmat kuvasin. Noista Taunuksista mulla on myös muistoja. Mutta tuo Mosse on paras. Tätä mallia on kutsuttu piikkinokaksi :)


Hyvänen aika, Taunuksen kuva oli tippunut pois. Korjaan tilanteen.


Rattoisaa tätäkin päivää!

11 kommenttia:

 1. Muistosi oli kiva lukea.Ihanaa että lääke tepsi silloin.Auto on niin kauniin värinen ja nostalginen.Hvää loppu päivää sinulle.

  VastaaPoista
 2. Onneksi paranit hyvillä lääkkeillä.

  VastaaPoista
 3. Onneksi paranit <3 Aivokalvontulehdus on hyvin pelottava ja aina kun lapset valittavat jónkinlaista niskakipua pakotan laittamaan leuan rintaan. Ihania autoja, kyllä ennen vanhaan osattiin tehdä kaunista. <3

  VastaaPoista
 4. Onneksi sait lääkkeet ja tauti tuli selätettyä ♥
  Kyllä, nuo vanhat autot ovat todella upeita!!!

  VastaaPoista
 5. Ihania autoja :)
  Hienoa, että paranit. Aivokalvontulehdus on aina pysäyttävä sairaus.

  VastaaPoista
 6. Hyvä että sait lääkettä ja tulit kuntoon.

  Meillä ollaan hurahdettu vanhoihin mobiileihin. Kesäautona meillä on vuoden 1962 Pösö 404 farkku. Sillä on mukava hitaasti kiiruhtaa kesäkeleissä:)

  VastaaPoista
 7. Penisilliini on aikoinaan ollut mullistava lääke.

  Entisajan autot eivät muistuttaneet toisiaan ja kromia löytyi kiillotettavaksi :-)

  VastaaPoista
 8. Ajatella miten itsestäänselvyys antibiootti on nykyään ja ennen sillä on pelastettu ihmishenkiä. Ja toi Taunus on musta ihana! Noita näki vielä mun lapsuudessa :D

  VastaaPoista
 9. Raju on muistosi naapurin Oldsmobilen kyydistä kipeänä. Onneksi hoitotäti arvasi tilanteen vakavuuden ja toimitti sinut lääkärin luo.
  Minun muistoni vanhan auton kyydistä kohdentuu ripillepääsypäivääni. Meidän perheellä ei ollut autoa, mutta naapuri lähti Angliallaan kuskaamaan rippilasta vanhempineen naapurikunnan kirkkoon. Myöhemmin isä osti Volgan, jolla vei esim. minut Savonlinnan Tanhuvaaraan opiskelemaan. Haki myös opiskelun päättyessä takaisin.

  VastaaPoista
 10. Hienoja autoja!

  AIvokalvontulehdus on vakava sairaus, muistelen, että sitä on vielä 1980-luvulla ollut mm. varusmiesten keskuudessa varuskunnissa. Itse muistelen saaneeni siihen rokotuksen.

  VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)