sunnuntai 8. helmikuuta 2015

PUUTARHAISTA HAASTETTA ON PUKANNUT

Kiitos armaat lukijani, että olette taas jaksaneet ilahduttaa kommenteillanne. Kyllä minä teitä runsaasti kiitän, kivoja olette kirjoitelleet.

Nyt sitten Kesäkukka  blogissaan haastoi minut vastaamaan viiteen puUtarhaiseen kysymykseeN. Vaikeata on, mutta yritän parhaani.

1. Kysymys: Jos saisit kasvattaa vain viittä perennaa, mitkä ne olisi? 

Voi huh, vaikea valita. Kuvittelen, että mulla olisi se pikkuruinen postimerkin kokoinen piha, mistä joskus olen haaveillut. Siinä varmaan kasvaisi kuitenkin erilaisia pioneja ja iiriksiä. Metsikökasvejakin haluaisin ja niitä olisi Trilliumit ja ehkäpä Sinikämmenet. Loppukesäksi sitten erilaisia punahattuja.
Vasta tajusin, että eihän näistä kuvia vaadittukaan, mutta nää oli onneksi helposti jo melkein valmiina. Nyt jatkan ilman kuvia.

2. Entä mikä on yksivuotisten kasvien top viisi sinun mielestäsi?
Tämä on vaikea siksi, että yksivuotiset eivät oikein viihdy. siksi että maassa niille ei ole tilaa, ja ruukuissa ne eivät voi hyvin :( Mutta sanon nyt joitakin, mitkä jotenkuten ovat olleet kauniita.
-Nukenkaulus, Huovinkukka, Diana, Keijunmekko (vaikka ei olekaan yksivuotinen) Lumihiutale ja Siniviuhko

 3. Mitkä kasvit ovat päällimmäisenä hankintalistalla tänä vuonna ja miksi?
Varsinaisesti hankintalistalla ei ole mitään, olen vähän impulsiivinen, otan niitä uusia, mitä eteen tulee. Mutta ainakin sepoleinikin ottaisian, se vaan on niin nätti (kuvissa) Digitaliksia, sormustinkukkia erilaisia, esim D. lanata. Viime kesänä sainkin yhtä, jonka nimi on nyt lumen alla, mutta jokin ihanuus oli. Niitä saisi olla paljon, niissä on niin niin upeita :)
Sitten vielä noita erilaisia Meconopsiksia, valeunikoita, niissäkin löytyy vaikka mitä.

4. Mitä luulet, miksi juduit puutarhakärpäsen puremaksi?
Vahingossa varmaan, pikkuhiljaa. Olen tykännyt kasveista jo pienestä asti. Aluksi luonnonkasveista. Sitten vain on alkanut haluta itselle kaikenlaisia kaunistuksia, kun on ollut tilaa istutella. Ennenkuin itsellä oli kummoistakaan kukkatarhaa, kiertelimme kasvitieteellisissä  eri maissa ja niissä syntyi himoja saada itsellekin jotain.

5. Oletko saanut puutarhainnostustasi tarttumaan lähipiirin ihmisiin.
Olen, moniin moniin. Kovasti pyydetään piha- ja istutussuunnitelmia yms. mutta en ole koskaan suostunut, koska en osaa. Omaakaan pihaa ja istutuksia ei ole millään tavalla ajatuksella tehty tai suunniteltu. Kun yhtä paikkaa tekee, syntyy siinä samalla toinen ihan pakolla itsestään.

Nämä oli niin hyvät kysymykset, että enpä keksikään uusia, vaan laitan samat eteenpäi. Ja mitäpä jos, Kesäkukka vastaisit itsekin näihin, vaikka takaisinhaastaminen ei olekaan oikein sallittua näissä haasteissa. Haastan vastaamaan näihin kysymyksiin innolla suunnitelmia tekevän. Annin Hämäläisen puutarhastaSailan SaaripalstaltaTarja A:n Kesän taikaa-blogista, sekä Teijan Salaisesta puutarhasta

Täsät tuli siis tällä kertaa puutarhahaaste. Vastatkaa edellä oleviin viiteen kysymykseen ja laatikaa uudet viisi kysymystä tilalle ja lähettäkää ne viidelle eteenpäin. Tämä on kulkenut jo melko paljon blogeissa, kysymyksiä on ollut monelta eri aiheelta, kivaahan tää on :D

Mukavaa ensi viikkoa!

11 kommenttia:

 1. Kivoja nämä meemit! Kiinnitin huomiota tuohon ennen omaa kukkatarhaa -kohtaan: mielenkiintoista, että olet saanut inspiraatiota eri maiden kasvitieteellisistä puutarhoista. Itse tutustun tällä hetkellä erilaisiin puutarhoihin (ihan kaikki käy) ja jotenkin imen niistä vaikutteita. Kaipa haaveilen salaa omasta puutarhastani... joskus... jossakin... Tai sitten vain nautin siitä, mitä muut ovat saaneet aikaan.

  VastaaPoista
 2. Kiitos haasteesta!
  Ihanat kukkakuvat, voi hyvät hyssykät. Kyllä iirikset ja pionit ovat upeita, ja tuo kolmilehti!

  VastaaPoista
 3. Kiitos Mörökölli, kun otit haasteen vastaan. Oli oikein mukavaa lukea näitä vastauksia ! =) Noi sun kuvat ovat upeita taas kerran. Enpä arvannut, että saan kysymykset bumerangina takaisin, mutta vastailen kyllä mielelläni !

  VastaaPoista
 4. Mukava lukea haastevastauksiasi. Ja ennenkaikkea ihailla upeita valokuvia kukistasi!

  VastaaPoista
 5. Iiriksiä olisi minunkin puutarhassani, jos semmoinen olisi.

  VastaaPoista
 6. Kiva, että laitoit kuvia mukaan. Niin ovat kauniita, että voisi katsella enemmänkin.

  VastaaPoista
 7. Minunkin on aivan pkko saada pionipenkki ensi kesänä

  VastaaPoista
 8. Onneksi laitoit kuviakin. On ne vaan niin kauniita! Hyvät vastaukset. Arvostan sitä, että teillä syntyy kukkapenkkejä tehdessä. Jotenkin teidän tyyli antaa uskoa siihen, että omallakin (ei niin suunnitelmallisella) otteella voi pikkuhiljaa jotain tapahtuakin.

  VastaaPoista
 9. ♥Ihania kukkia! Puutarhaa onkin kiva suunnitella nyt kun "lumi peittää maan" :)

  VastaaPoista
 10. Olipa taas pirteitä vastauksia! ja kuvia, voi pojat! ..iirikset, kolmilehti, pioni, sinikämmen (onko siis oikeasti vaaleanpunainen, mulla on vain sininen ja valkoinen) ja sitten ne aikaisemmin kuvaamasi valeunikot..olet erinomainen kuvaaja ja kasvattaja!

  VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)