torstai 5. maaliskuuta 2015

MADEIRALLA

Käväisin. Siiis pikku-. Enhän toki isolle Madeiralle pääse ainakaan vielä kymmeneen vuoteen, sillä varmaan ainakin niin kauan kissut elävät. Mutta sitten kun kissuista aika jättää, niin minunkin selkä alkaa olla jo niin jäykkä, että kipua ei ole ja pääsen Madeiran kukkuloille kiipeilemään  :D Joten kaikenlaista kivaa on odotettavissa. Enhän toki kissusten elämän päättymistä odota, en missään tapauksessa, se on taas jo maailman suurin murhe ja siitä sairastuu jo sitten toisella tavalla. Ei enää selän jäykistyminen lohduta.

Mutta enivei, käväisin tänään Pikku-Madeiralla. en siellä kovin montaa kertaa ole talven aikana käynyt. Muutaman kerran vettä ruikkaamassa. Siellä on melkoisen paljon talvehtijoita. Viimeksi kun kävin, niin yksi Marketta oli kasvanut upeaksi pensaaksi. Nyt kun kävin, niin huomasin jokin Ukkokölli oli leikannut puskan alas, eikä ollut ottanut edes kukkia maljakkoon. Sellaisia se tekee. Toivottavasti Marketta rehottaa pian entistä ehompana.
Tämä ruusu taitaa olla talvikukkija. Loppukesällä se alkaa kukkia ja jatkaa koko talven. Alunperin se on ollut vaaleanpunainen, mutta jostain syystä se tykkää kukkia Madeiralla vihreänä ;)
 Kamelioissa on paljon nuppuja. Suurin on tässä vaiheessa.
 Mutta jotta kaikki ei näyttäisi olevan liian hyvin, niin Magnoliat on peitetty virkatuilla verkoilla. Joku siellä talvikaudet niitä virkkailee. Tämä on vitsaus, josta syystä sanonkin, että nuo lasihuoneet ovat hullun hommaa. Totta ihmeessä siellä viihtyvät kaikenlaiset kutojat, jos siellä kasvitkin viihtyy. Varmaan pitäisi olla koneellllinen ilmanvaihto. Kaksi räppänää ja avoin ovi verstaaseen ei riitä. Persikkapuuhan siirrettiin viime kesänä ulos kasvamaan, saa nähdä keväämmällä, mitä hänelle kuuluu. Mutta talvihan on ollut melko leuto, luulisi, että kuuluisi hyvää. Kiiveissä oli pulskat silmut, hieman jo lehdet näkyvissä.
 Pelakuut ovat kukkineet harvakseltaan koko talven. Saavat vielä odotella keväthoitoja. Hoidan ne sitten vasta, kun ulkona tarkenee. Sitten leikkelen kuivat pois ja annan vaffan peruslannoituksen ruusulannoitteella.Hyvää ei kuulu tällekään. Tämä on tähkä- eli joutsenkaula-agaave.  Madeiralta (isolta) tuotu pikkuruisena alkuna. Luulen, että pakkasilla hänellä oli liian kylmä. Tämä on harmi, se oli jo niin suuri ja komea kasvi. 

Tällaisia Madeiranmatkakuulumisia tällä kertaa )
Tänään muuten näkyi ihme....aurinko. Piti oikein kunnioittaa sitä kumartamalla syvään. Töissä ikkunan ääressä kumartelin :)

Mukavaa loppuviikkoa :)

14 kommenttia:

 1. Ihana tuo tuollainen oma Madeira, ja parannuksena siihen isoon Madeiraan tuolla tallustelee myös ne omat rakkaat kissat :-)

  VastaaPoista
 2. Olisipa jo kesä niin saisi nauttia kukista :)

  VastaaPoista
 3. Moisen pikku-Madeiran huolisin oitis. Ilmankos ne kutojatkin siellä viihtyvät. Kukapa ei kauneuden parissa tykkäisi olla.
  Niin, se aurinko vilahti täälläkin, räntäsateen lomassa.

  VastaaPoista
 4. Pikku-Madeirasi olisi kovin vetävä matkakohde, niin paljon kaikkea ihanaa kun siellä on. Minäkin näin tänään auringon ihanaisen.

  VastaaPoista
 5. Sinähän pääsetkin toosii usein sinne Madeiralle:D

  VastaaPoista
 6. Kiitos matkakuulumisista!
  Kevät suorastaan kohisten etenee. Talvi oli leuto, tänään tarkastelin arimpien puuvartisten tilaa puutarhassa ja suurin osa vielä tässä vaiheessa hengissä.

  VastaaPoista
 7. Kutojat ovat tosi ärsyttäviä, miksiköhän ne, kärpäset, hyttyset, punkit, käärmeet.....on luotu, en minä ainakaan niitä tarvi mihinkään! Kutojataisto on loputonta niin sisällä kuin ulkonakin. Ihana paikka tuo Sinun Pikku-Madeirasi, sinne on ihana varmaan poiketa hengittelemään hyviä tuoksuja! Kissatkin varmaan nauttivat paikasta ja onhan isollakin Madeitalla paljon kissoja joten tottakai Pikku-Madeiralla kissat ovat olennainen osa. Ihana kamelia ja suloisen herkkä pelakuu...minkä niminen se on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SAila, tuon ylemmän nupulla olevan nimi on kadonnut. On kyllä tosi nätti, punainen keskusta kukissa. Ja tuo alempi on Aquarella.

   Poista
 8. Omassa pihapiirissä oleva 'kasvitieteellinen puutarha' on ihanaa ylellisyyttä!

  VastaaPoista
 9. Vihannespunkeista tuli maanvaiva myös lasitetulla parvekkeella, viheliäisiä otuksia! Ihanaa, kun ruusu ja kameliat!

  VastaaPoista
 10. onneksi meillä on näitä varaventtiileja!

  VastaaPoista
 11. ♥oi,ihana paikka! Mulla kävi pelargoneille nöpelösti...harmi.. Sellasta se on kasvien kanssa. Ihanaa Naistenpäivää!

  VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)