sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

HAASTEESEEN VASTAILUA TÄNÄ SATEISENA ILTANA

Kiitoksi kommenteista ja tervetuloa blogiani seuraamaan GIGA, toivon, että viihdyt ;)

Sain menneellä viikolla haasteen VALOKILTA. Pitää vastata näihin hänen tekemiinsä 11 kysymykseen. Minusta tuntuu, että hän on todella miettinyt kysymyksiä, niihin vastaaminenkin pistää vähän miettimään.

1. Mistä ajattelet löytäväsi onnellisuuden?

2. Voisitko ajatella luopuvasi omaisuudestasi, tai asemastasi voidaksesi elää terveenä?

3. Elätkö unelmaasi, vai ulkoisten odotusten luomaa kuvajaista?

4. Mikä on tässä hetkessä parasta?

5. Miten puhut itsellesi? Kehutko ja kannustat, vai moititko ja arvostelet?

6. Jos joku kohtelee sinua huonosti, mitä ajattelet hänestä?

7. Miten suojelet mielestäsi luontoa?

8. Jos ajattelisit eläväsi uudelleen, minkälaiseen maailmaan haluaisit syntyä?

9. Mitä olet tehnyt tai ajattelet voivasi tehdä, että "tulevan elämäsi" maailma olisi kuvaamasi kaltainen?

10.  Katsotko joka päivä TV:n uutiset?

11. Uskotko, että joudumme teoistamme vastuuseen, eikä se riitä että pelkästään katuu
jos on toiminut väärin?

Vastaukseni:
1. Luulen, että olen löytänyt niin onnellisen onnellisuuden, mitä mulle on mahdollista. Olen ollut suht. terve samoin läheiseni, vaikka vielä on yksi terveyshaitta vaikuttamassa täydelliseen onnellisuuteen. Se on tuo lapsenlapsen attiahsutokor (lue takaperin), mistä hän joutuu kärsimään ja se tuo tuskaa ja vaikuttaa onnellisuuteeni. Kai se tärkein onnen tuoja on se, että on itsellä tuolla pääkopan sisällä asiat järjestyksessä edes jotenkuten :D
2. Voisin kyllä, mikään omaisuus ei ole niin tärkeää, että en vaihtaisi sitä terveyteen, myös läheiseni terveyteen.
3. Ei mulle oikein ulkoiset kuvajaiset vaikuta. Elän unelmaani.
4. Se kai tuli tässä edellä jo esille...tämä vaan, tämä elämä tällaisena...
5. Kyllä kehun ja kannustan....pakko...muuten en saisi mitään aikaan. Mutta kyllä arvostelenkin...pakko...ei saa luulla liikoja ;)
6. Täytyy sanoa, että minua ei juuri ole kohdeltu huonosti, tai sitten olen niin yksinkertainen, etten tajua :D Kansakoulun opettaja kohteli huonosti, en tiedä mitä siitä ajattelisin. Eivät voi opettajat uskoa, miten iso vaikutus heillä voi olla, ja että oppilaat voivat muistaa ne koko ikänsä.
7. Kyllä mielestäni suojelen. Lajittelen esim. jätteet hyvinkin tarkkaan. En edes purkkaa heitä maahan. Pikkulintuja kuolee maahanheitettyihin purukumeihin. Joten muistakaas nyt kaikki. Oikeistaan joka asiassa huomioin luonnon. Autoa ikävä kyllä käytän :( Mutta toisaalta....kyllähän tää puutarhan laittaminen ei aina ole kovin luontoystävällistä. Kaiken maailman kuoppia kaivettuna lammikoita varten. En kyllä enää niin tekisikään, ei ole viisasta, nyt kun sen on kokenut.
8. Hohhoh, mitenköhän olisi. Sellaiseen, missä ei ole petoja ollenkaan. Kukaan ei käyttäisi toista lajia ravinnokseen, ei ihmiset eikä eläimet. Liikapopulisaatio hoituisi tällöin syntyvyyden säännöstelyllä. Tää maailmahan on ihan p.....eestä, kun ajattelee kaikkea tuskaa, mitä täällä on. Siis onko tässä sitten mitään suojeltavaa, pohtii seuraavaksi hän ;)
9.No tuo tuleva elämä on niin kuvitteellinen, että ei tässä ole mitään tehtävissä. Itse yritän elää vähemmän petona, kun en käytä lihaa ja pyrin muutenkin käyttämään eläinkuntaa mahdollisimman vähän.
10. En.
11. No, jos tuolla viitataan johonkin kuoleman jälkeiseeen vastuuseen, niin en usko hiukkaakaan, kun en usko, että kuoleman jälkeen on mitään. Mutta täällä elämässä uskon kyllä, että väärin toimimisesta varmaankin joutuu vastuuseen. Pahat valheet, rötökset ym. kyllä tulevat ennenpitkää ilmi. Ja onhan sekin nähty, että vääränlaisesta elämästä seuraa sairauksia, voihan niistäkin ajatella että siitäs sai, itsehän tilasi :D

No niin siinä minun näkökantojani. Nämä oli kyllä hyviä kysymyksiä. Voisin lähettää samat vaikkapa SARAHEINÄLLEPIRKKOINKERILLE ja ENKULIN KÄSITYÖT-BLOGILLE sekä vielä TUULIKILLE

Eilen lenteli sitruunaperhonenkin, Tänään varmaankaan ei, mutta kyllä tänäänkin linnut ovat konsertoineet, ne ovat ihan pirteitä tänä sadepäivänäkin ;)
Kivaa loppuiltaa :)

10 kommenttia:

 1. Voi miten syvällisiä kysymyksiä ja ihania vastauksia. Olet kyllä niin välittävä ja ihana näissä vastauksissa, niitä oli ilo lukea! Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Syvälliset kysymykset ja syvälliset vastaukset! Hyvää alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 3. Tarkkaan mietittyjä ja syvällisiä kysymykset olivatkin, pisti itsekin miettimään omia vastauksia niihin.. Hyvää loppuiltaa ja huomenna alkavaa huhtikuun viimeistä viikkoa!

  VastaaPoista
 4. ♥♥♥Vaikuttava postaus! Hyvää alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 5. Ihania vastauksia. Hyvää alkanutta viikkoa:)

  VastaaPoista
 6. Hyvin selvitit kysymykset. Itsetuntosi on hyvä ja olet luontoa suojeleva. puutarhaihminen.

  VastaaPoista
 7. Kysymykset olivat ajatuksen kanssa laadittu ja samoin myös vastauksesi.

  VastaaPoista
 8. Ethän loukkaannu, vaikka en haasteeseen vastaakkaan, ethän?
  Näitä kysymyksiä ei niin vain ohiteta, vaan pistävät miettimään.

  VastaaPoista
 9. Olipa mielenkiintoisia kysymyksiä. Lukiessa jäi väistämättä miettimään, mitä itse ajattelee ja miten niihin vastaisi.

  Ykkösen vastauksesi oli aika pysäyttävä. Kiinnostaisi myös kuulla, mitä ongelmia olet kohdannut lammikkokuoppien kaivamisessa? Sitä helposti haaveilee vesiaiheesta (omassa väliaikaisessa puutarhassanikin sellainen on), mutta harvemmin miettii haittapuolia.

  VastaaPoista
 10. Kivoja vastauksia. Kiitos haasteita. Yritän vastailla.

  VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)