torstai 16. huhtikuuta 2015

HAASTEESTA KUKKIEN KAUTTA TOUKKIIN

Hei taas,

Jälleen minua on muistettu haasteella. BIRGIT BIKKEN PILTTUUSTA antoi viisi kysymystä vastattavaksi. Kiitos Bikke :) Minähän vastailen :)

1:Puutarhasi tämän kesän projektit?
v: Saada tuo takapihan hyötymaa kuntoon. Viime kesänä se oli ihan mulliin mallin viemäritöiden takia. Sitä edeltävinä vuosina se on ollut ryteikkö. Saa nähdä mikä tulee. Lisäksi on toinenkin paikka odottamassa valmistumista. Se on vähän kauempana "ihan pihasta" , joten puutarhakierros pitenee. Lisäksi on vielä kolmas paikka, auringon kasveja varten. Ja sitten yksi neljäs, ain niin ja vielä viideskin on.  Ja sitten tuonne kukkulan päälle jotain ja ja ja , en ehkä muista kaikkia :)
2: Saatko miehistä apua vain silmiäsi räpäyttämällä?
v: No se ei mun silmänräpsytyksiä huomaa, kyllä mun on ihan ääneen lausuttava. Mutta kyllä se sitten...
3: Pöllitkö kasveja?
v: Olen joskus pöllinyt, nyttemmin en enää. Pahin pöllimiseni tapahtui Saksassa, kun näin niin mahottoman kauniita kukkia moottoritien varrella. Suuria, keltaisia. Ja kuten jo aiemmin olen kertonut keltakukkahulluudestani, niin pakkohan niitä oli saada katsoa lähempää. Oli hirveän vaivan takana päästä siihen paikkaan. Jouduimme ajamaan monia kymmeniä kilometrejä, ennenkuin motarilta pääsi pois. Ja sitten piti etsiä se paikka. Tämä tapahtui ennen kännyköiden ja navigaattoreiden aikaa. No kaivoinpa siitä pari kasvia sitten mukaan, yrittäen vilkuilla, että kukaan ei huomaisi..... Ja voi juutas mikä se kasvi oli!!!! Se oli Iltahelokki, varsinainen maanvaiva. Siementaimia tunkee miljoonia joka kevät. Toivottavasti nyt tuon takapihan mylläyksen jälkeen ovat kadonneet. Sellainen tapaus :)
4: Oletko puutarhurina : Hajota ja hallitse vaiko istuta ja turvaa tyyppi?
v: Istuta ja turvaa ihan selvästi.
5: Rakkain kasvisi ja sen tarina?
v: Hahhah, toi iltahelokki tietenkin. Tarina on yllä. 

Voi voi, mistä nyt tas viisi keksin, joille lähettää. Olkaa ihanat niin kivoja ja ottakaa nää kysymykset tästä, ja vastatkaa. Kertokaa myös mulle, että otitte, niin tulen lukemaan vastauksenne. Jookos, pliis <3

Ja sitten. Tänään olikin aika karsea ilma. Mutta sehän kuuluu tähän vuodenaikaan. Oikeistaan aika vappuista ;) Ihan kiva, että tätä säätä on nyt, jospa myöhemmin olisi lämmintä. 
Mitään kukkia ei ole juurikaan auennut lisää. Tämä huikean kirkkaanpunainen Corydalis solida hybridi on alkanut kukkia kiurunkannuksista ensimmäisenä. 


 Punaiset koiranhampaat ovat nupuilla. Keltaiset eivät vielä.

Nyt on tosi mukava lueskella Saila Roution sipulikukkakirjaa. Nyt kun monet siellä esitellyt kasvit juuri alkavat kukkia. Hieno kirja. Kannattaa hankkia :)

Ja sanotaan, että joka päivä sitä sivistyy. Minäkin sivistyin tänään ja tällä tavalla. Otin muutamia kuvia vesiötököistä. En ollut tänään yhtään kuvaustuulella, joten en siihen kovin panostanut. En jaksanut makroja tai mitään vaihdella.
Niin siis minä sivistyin niin, että teidän mikä tää toukka on. Se on Loimuhiidekäs. Ne asuvat ojissa tms. tuollaisissa korrenpätkissä.


Ja tässä loimuhiidekäs tapaa ukonkorennon toukan ;)

Saattaa olla, että joskus otan niistä hyviäkin kuvia, tai sitten en. Eikä mun uusi kamerakaan vielä ole tullut, pah. En enää malttais. 

Lämpöistä oloa kaikille, laittakaahan villa ylle :)

11 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia ehdottomasti ja hyviä vastauksia tässä ja edellisessä. Naurattaa tuo miehesi kommentti hukkaamistaidosta.

  VastaaPoista
 2. Mutta nuohan ovat hyviä kuvia! Harvoin noita pääsee kuvaamaan.
  Kivat kysymykset ja vastaukset:)

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoisia nuo vesiötökät. Sudenkorennon toukkia olen joskus nähnyt itsekin.

  VastaaPoista
 4. Hienoja kuvia hienoista ötököistä. Ottaisin muuten haasteen itselleni, mutta minulla on vielä itsellänikin yksi vastaamatta:) Haasteet on kivoja, mutta ottaa aina aikansa että niihin saa vastattua.

  VastaaPoista
 5. Kyllä sulla on toi kuvaamisentaito hyppysissä!

  VastaaPoista
 6. Hienoa että sivistit minuakin Loimuhiidekkäästä, jonka olemassa oloakaan en ennen tätä tiennyt :-)

  VastaaPoista
 7. Puutarhaihminen olet täysillä, mutta näyttää valokuvaaminenkin onnistuvan.
  Toukkamaailmasta en itse osaa tunnistaa mitään.

  VastaaPoista
 8. Hienoja kuvia, eihän tuon parempia ennää saakhaan :)

  VastaaPoista
 9. Kiitos, että jaoit sivistystäsi meille muillekin. En nimittäin ole edes tavannut moista Loimuhiidekästä, joten ihan uusi tuttavuus.

  VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)