torstai 9. huhtikuuta 2015

LIEBSTER AWARD-HAASTE

Pääsiäisen ratoksi rapsahti kiva Liebster Award -haaste KONNADONNALTA. Kiitos, Konnadonna:)

Tällä kertaa haasteella tehdään tunnetuksi blogeja, joilla on alle tuhat lukijaa. Ensin vastataan haastajan keksimiin 11 kysymykseen, sitten keksitään 11 uutta kysymystä ja haastetaan (5-) 11 uutta bloggaajaa mukaan.


Konnadonnan tekemät kysymykset
1. Onko puutarhasi mielestäsi mieluummin hillityn harmoninen, vai runsaan rehevä?2. Löytyykö pihaltasi kasvien lisäksi muuta katseltavaa, esim. patsaita?3. Mihin kasviin tai kasviryhmään olet viimeksi hurahtanut?4. Lempipaikkasi puutarhassasi?5. Lähteekö "mopo käsistä"?6. Osallistutko Avoimiin Puutarhoihin?7. Erikoisin kasvikokeilusi?8. Seuraatko puutarhan muotivillityksiä?9. Mielestäsi paras puutarhaohjelma telkkarissa kautta aikojen?10. Pystytkö istumaan paikallasi, jos silmäsi huomaavat rikkaruohon kukkapenkistä?11. Puheletko kasveillesi, vai hoiteletko niitä vaieten?
Vastaukseni:1    1.  Ei missään tapauksessa harmoninen, ainakaan sitä ei ole harmoniseksi tarkoituksella tehty. Joskus olen kuullut jonkun sanovan, että olisi harmoninen. En tiedä oikein mitä tuohon vastaisin. Mun mielestäni usein harmoninen=tylsä. Ei vaan, näkee kyllä tosi kauniita istutusalueita, jotka ovat hyvin harmonisia, kasveilla on ikäänkuin maalattu jokin alue tai koko piha. Mutta mulle tuppaa tulemaan ennemmin rehevää ja värikästä, niin sisällä kuin ulkonakin.


2. On niitä, aika paljon. Rekvisiittaa, sanon minä. Patsaita ja sitten noita keramiikkajuttuja ym.
 


3. Huh, tämä on vaikea. En oikein tiedä. En osaa sanoa mitään kasvia, joka erityisesti hurahduttaisi. Tai ehkä nuo metsikkökasvit. Arisaemoja tekisi lisää mieleni metsikköön.

4. Lempipaikkojakaan mulla ei taida olla. Koko tää tila on ihan lempipaikkaa :)

5. Ei enää kovin herkästi. Kymmenisen vuotta sitten kyllä.
6. Olemme osallistuneet muutaman kerran. En ole vielä varma, osallistummeko tulevana kesänä. On kyllä ihan kiva tapahtuma, ja antaa lisää motivaatioita pihan hoidolle. Käytännön syyt oat rajoitteena: Parkkitilan vähäisyys, ei mahdu kuin muutamia kymmeniä autoja kerralla. Lisäksi autoja on pitkin tienviertä. Pikkuisen on kyllä tullut lisää viime kesästä. Myös apuvoimia pitäisi aina saada.

7.  No sanoisinko vaikka inkivääri, jonka jätin pihalle suojan alle. Just se talvi oli sitten lumeton, ja kasvi menehtyi :(

8. Pyrin välttämään muoteja joka asiassa. Mutta väkisinkin muotia pihalla on. Johtuu varmaan siitä, että ne asiat ovat tulleet muotiin, joita olen jo 20 vuotta sitten hommannut. Kaikki vanha ja kulunut oli tärkeää meille jo 70-80-luvuilla, jolloin muut heittivät sitä kaatsille. Nyt ne ovat niin in, niin in.

9. No voi, Puutarhaunelmia kotimaisista ja Gardeners world muista. 

10. No en pysty istumaan paikoillani kovin pitkään. Ei se johdu pelkästään rikkaruohosta, niitä kyllä on ja olen kai niille sokea. Mutta jotain kohennettavaa näen heti kun istun ;)

11. En puhele, mutta olen kova hoilottamaan ja viheltämään. Hirveä tauti. Musikaaliset kasvit varmaan voivat huonosti sen takia.

Olen nyt pää jäässä. En osaa keksiä uusia kysymyksiä, oli myös vaikea löytää blogeja, joissa tämä ei ole jossain muodossa jo ollut.  Laitankin samat kysymykset eteenpäin ,

      TILLARIINALLE, SARAHEINÄLLEMARIALLECHERILLE JA KIVISEN VILMALLE


....ja fontit menivät taas ihan miten sattuu, jos kopsaa niin menee, mutta kun ei jaksa kokonaan kirjottaa ;)

Pirteätä päivää!

8 kommenttia:

 1. Kiva postaus! Inkivääri, kuulostaa tosi mielenkiintoiselta!

  VastaaPoista
 2. Kiitos haasteesta! Nämä samat kysymykset ovat oikein hyvät :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos haasteesta! Pitäisiköhän laittaa inkivääri kokeiluun, olen aina haaveillut, että se kasvaisi omassa puutarhassa.

  VastaaPoista
 4. Mukava postaus.Hyvää kevään tuloa sinulle.

  VastaaPoista
 5. ♥sulla on mahtavan kaunis puutarha!

  VastaaPoista
 6. Jälleen mukavaa luettavaa ja katseltavaa.

  VastaaPoista
 7. Onpa Sinulla niin kaunis piha, ihania kärhöjä ja patsaita ja tuo iki-ihana James, mies paikallaan! Patsaista tykkäisin ja Sinulla ne ovat aivan ihania, meillekin haluaisin ainakin yhden...jonnekin salapaikkaan miehelle yllätykseksi :D Kylpyaltaan linnuille hankin - tehdä en osaa. Kivoja vastauksia! ...vai inkivääriä olet kasvattanut...oikeaa vai aprillia?

  VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)