lauantai 23. toukokuuta 2015

....JA JATKUU....

Hyvää lauantaiaamua,
Aamujen aamua, sanoi Tarvajärvi :)

Pihahommia riittää. Teen niistä pienen murto-osan päivässä ja suuret murto-osat jää tekemättä. Mukavaa, olisi tylsää, jos kaiken ehtisi tekemään.

Palvotut ja parjatut sipulikukat. Tässä kukinnan loputtua ne muuttuvat aina parjatuiksi :) Tuolla aikaisemmin postasin posliinihyasinteista, miten olin poistanut sipuleita. Mielestäni jokaikisen. Nyt poistin sitten yhdestä istutuspaikasta krookuksia. Viimeksi tein sen samaan paikkaan toissa keväänä. Poistin jokaikisen sipulin ja paljon maata. Laitoin paksun sanomalehtikerroksen  ja sen päälle multaa ja istutin kasvit uudelleen. Nyt taas paikka oli täynnä ah niin ihastuttavia krookuksia. Jälleen poistin niitä muutaman ämpärillisen. Niitä oli tullut tosi syvältäkin, sanomalehtikerroksen läpi. Niin, että istutussyvyydellä ei ole mitään väliä, kun niitä syksyllä ostaa ja istuttelee. Tällaista mukulatuppuraa on maa. Siinä ei pysty kasvamaan mikään muu ja krookusten kukinnan jälkeen paikka on ruma. Mun pitäisi kuoria tällä tavalla koko hehtaari, koska skillat, kiurunkannukset, metsätulppaanit, lummetulppaanit, tardat, narsissit ym. täyttävät samalla tavalla koko maan. Jää kuitenkin siihen, että joka kevät kuorin jonkun alueen ja kuitenkin niitä on siinä seuraavana keväänä suurin piirtein yhtä paljon ;) Miten te olette pärjänneet sipulikukkien kanssa? Vai onko teillä myyriä apulaisinanne ;) Olen monasti joutunut kieltäytymään tarjotuista pihasuunnitteluista, sanoen, että en pysty tekemään mitään suunnitelmia, mutta yhden neuvon voin antaa. Älä laita sipulikukkia perennapenkkeihin, vaan joutomaalle. Enpä kuitenkaan usko, että kukaan on tätä noudattanut.
Nämä eivät ole vielä täytäneet maata, mutta pikkuisia siementaimia on kyllä näkyvissä. Saa nähdä miten käy ;)
Sinikämmen on alkanut kukkia. 

 Sitten hieman magnolioista. Nyt kukkii Wada's Memoryn lisäksi Leonard Messel. Se aisui aikaisemmin Pikku-Madeiralla, mutta nyt on ollut vuoden ulkona ja kukii nyt hyvin. Anja, joka ei ollut uskaltanut ostaa Magnoliaa, niin osta vaan. Eikä niitä Virosta tarvitse ostaa, halvemmaksi tulee ostaa täältä kotomaasta. Menestyviä ovat ainakin nämä edellämainitut ja M. stellata ja M. sieboldii. Mustilan 'Vanha rouvahan* on aivan ihastuttava. Se tuli meille männä viikolla. Nuo tiedän, mutta voi olla muitakin.
Helleborus argutifolius, Korsikanjouluruusu kukkiikin vihrein kukin.

 Hahaa...mitä tekee Omppu?? Ryökäles. Pönttö on kylläkin asumaton, eikä ihme.

 Sirpotuomipihlaja kukkii nyt juuri

 Esikotkin ovat aloittaneet aika mukavastiTyöniloista viikonvaihdetta kaikille puutarhahöppänöille. Muut levätköön laakereillaan :D

20 kommenttia:

 1. Hah-hah... Naurattaa niin tuo kommenttisi, koska se on niin totta; kukinnan loputtua sipulikukat muuttuvat parjatuiksi. Niin tapahtuu täälläkin joka vuosi jossain vaiheessa. Aina vannon, että "tänä syksynä ei sitten mitään sipuleita istuteta enää..." Aina syksyyn mennessä unohdan senkin lupaukseni tyystin! =D Teillä on todella kaunis, keväinen piha! Tai no, teidän pihanne on varmasti aina kaunis vuodenajasta riippumatta. =)

  VastaaPoista
 2. Omppu vaan tarkastaa, ettei taloon ole tullut homevaurioita talven aikana =)

  VastaaPoista
 3. Kunpa joku keksisi samanlaisen motivaation esimerkiksi kotitöiden tekemiseen, mitä useimmilta puutarhahöperöiltä löytyy pihan suhteen. Joskus on vähän väsähtänyt olo, mutta kyllä se äkkiä katoaa pihalle mennessä.
  Menit sitten esittelemään ihanaa magnoliaa. Heti alkoi mielessä kaihertaa, mihin sellaisen omassa puutarhassa voisi kaivaa. Ei tälle kasvihimolle ole minkäänlaista loppua. Hyvä niin.
  Ehkä Ompulla on vuokrankorotusaikeet mielessä.

  VastaaPoista
 4. Hihhii, talonvahti töissään:)
  Ei ole meillä mitkään sipulit ryöstäytyneet, tai no ehkä keltaiset narsissit. Nekin jättävät ilkeän paikan kukittuaan. Mutta mulla on siinä sormustinkukkaa, se kyllä peittää kaiken. Sulla on "liian" hyvä maa, niin ne leviää. Minä taas yritän kasvatella epätoivoisesti kaikkia lisää. pitää kyllä nyt kaivaa lilansiniset krookukset ylös ja levitellä ne parempaan paikkaan.

  VastaaPoista
 5. Oijoi,onneksi omastan pienen pihan joten jotenkuten pysyy "aisoissa".Ihanahan se iso piha on....sinulla kukkii jo niin suloisesti.Iloa puuhiisi.

  VastaaPoista
 6. Tohtisinpa kokeilla tuota magnolian kasvatusta? Pihamme on vain niin tuulinen ja avoin, ettei sopivaa kasvupaikkaa tahdo löytyä. Ihanasti kukkivat esikkot ja suloinen sinikämmen.

  VastaaPoista
 7. Ihanaa kukkaloistoa ja voi tuota mökin tarkistajaa. Tuohon pönttöön ei kenelläkään ole tulemista.

  VastaaPoista
 8. Minä kuulun nykyään niihin, jotka laakereillaan lepäävät. Iloa tuottaa kuitenkin katsella teidän puutarhaihmeiden töitten tuloksia.
  Totta vie, olen puutarhasi ihailija.

  VastaaPoista
 9. Onpas Sinun puutarhasi niin komia, jottei sanotuksi saa ♪☺

  VastaaPoista
 10. Onpas Sinun puutarhasi niin komia, jottei sanotuksi saa ♪☺

  VastaaPoista
 11. Ei mee tasan Masan kans. Mä yritän lisätä sipulikukkia ja sä poistaa.

  VastaaPoista
 12. Kaunista taas. Teidän puistossanne on aika monta murto-osaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti vielä lisätä, että meillä sipulikukat eivät tuolla tavoin käyttäydy. Luulin pari vuotta, että minulla on myös sellaisia tulppaaneja jotka lisääntyvät kuin rikkaruohot, mutta taisi viime kesäkuun sateet verottaa tätäkin kantaa. Teillä on vain niin hyvät olosuhteet sipulikasveille, että teillä on oma runsas tuotanto pystyssä.

   Poista
 13. Mikä-mikämaassako sinä siellä asustelet, kun sipulikukat tuolla tavalla rönsyilee? Olisin kovin positiivisesti kade, jos nuo ei niin sua ärsyttäis. Vaikeaa on uskoa, mutta onhan se totta, kun blogissa niin lukee. Voimia ja pitkää pinnaa!

  VastaaPoista
 14. Ihana puutarha sinulla, ♥
  Heleää Helluntaita sinne teille

  VastaaPoista
 15. Voi miten ihania nuo pari viimeistä kukkakuvaa. Kyllä vaan kevään kukat on ne kaikkein ihanimmat. Ja terkkuja OMpulle :))
  -Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa

  VastaaPoista
 16. Kyllä sulla on jo niin huikean kukkivaa näin toukokuussakin! Ihanat kuvat!

  VastaaPoista
 17. mul ei ole vaaraa sipulikukkien liiallisesta leviämisestä, siitä pitää jäykkä savimaa huolen! sillat saavat vallata pensaiden alustat ja nurmikot, siellä niistä ei ole mitään haittaa myöhemmin kesällä. ihastelin eilen Ugissa tuota magnoliaa, taisi olla juur tuo Mustialan, sellainen tekisi mieleni hankkia rauniopuutarhaani, mut myyjä sanoi sen kasvavan melko isoksi, joten jätin viel harkintaan hankinnan.
  puutarhasi on ihan uskomattoman kaunis!

  VastaaPoista
 18. Nyt loppuivat minun keltaisten narsissien kukinta. Monta vuotta kukkineet, nyt eivät. Joten kaivoin kaikki sipulit pois ja muokkasin maan. Taidan istuttaa vähän kesäkukkaa siihen. Ihmettelen vain mitä teen nyt sipuleilla. Jos laittaisi kompostimultaan ne kesäksi kasvamaan ja istuttaisi uudelleen ne jonnekin?

  VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)