tiistai 12. toukokuuta 2015

KÄRSIVÄLLISYYTTÄ, PIIIITKÄ PUUTARHA-AIHEINEN POSTAUS

Hellurei,
Sadepäivän ratoksi tulinkin päivittämään blogiani. Kuvia on tullut otettua melkoisen paljon, kun kerran lupasin itselleni kuvata tänä kesänä kaikki kasvit. Arvatkaapa vain montako on jo painunut piiloon ja on jäänyt kuvaamatta. Niinhän tässä taas käy :)

Kiitos uusille kirjautuneille lukijoille. Tervetuloa, olen taas iloinen. Kiitos myös kommenteista,joita olette jaksaneet kirjoitella. 

Joihinkin kommentteihin on ollut tarkoitus jotain vastata, mutta niin on jäänyt. kirjoitelen nyt vähän niistä aiheista. 
Joku kertoili makrokuvistaan ja kaipasi makro-objektiivia. Kerron omista systeemeistäni. Mulla on halvat konstit, koska mulla ei ole varaa sijoittaa kuvaamiseen paljoa, ja toiseksi, en tee huippukuvilla mitään. Huippukuvaajia on jo niin  paljon, että en missään tapauksessa pysty yltämään heidän rinnalleen. Itselleni saan onnistumisen iloa näistä hieman vaatimattomammistakin kuvista.
Niin ne mun makrot. Mulla ei varsinaista likeltäkuvaamismakro-objektiivia ole ollenkaan. Käytän 55-300 millistä joihinkin kuviin, joitakin otan yhdellä halvallasaamallani objektiivilla loittorenkaitten kanssa ja tavalliseen kittiin mulla on lähilinssejä. Noilla systeemeillä voin vaikuttaa erilaisten taustojen syntyyn, joten käytän systeemiä sen mukaan, millaista taustaa haluan tavoitella. 

Noin....ja sitten vesiaiheeseen. Kyllä tuo patsas edellä postaamassani vesiaiheessa on oma tekoinen. Se on ensimmäinen tekemäni isompi työ. En silloin vielä tiennyt savista juuri mitään ja tein sen punasavesta, joka plötsähti sitä mukaa, kun sillä rakensi. Niinpä tuo tyttö on aika plötsähtänyt. Selkä painui kumaraan poltossa. En tuolla työllä juurikaan kehuskele, mutta se saa palvella tuossa virassa edelleen. On palvellut pian 20 vuotta. Ensin sillä oli isompi vesimonttu täytettävänään,sellainen kivillä koristeltu, mutta kyllästyin muutama vuosi sitten siihen jokakeväiseen uudelleenrakentamiseen ja tein sitten tuollaisen pienen vesiaiheen. Jos on isompi allas, sen puhtaanapitämisessä on oma hommansa. Joka kevät poistin kivet ja pesin ne harjalla ja asettelin uudelleen. 
Tuollaisen pikkuisen vesiaiheen lirittimeen sopii hyvin myös pallo, jonka läpi vesi kulkee. Pallon voi laittaa suoraan ämpärin verkon päälle, niin vesi lirittää pallon päältä takaisin ämpäriin. VANHASSA SAUNASSA on joskus ollut myynnissäkin noita palloja, tällä hetkellä ei ole yhtään. Yhdestä pallosta oli kuvakin, niitä on ollut korento- ja kukka-aiheilla.Ja nyt kukallisiin kuviin :)

Kukkia tässäkin, vaikka ei mitenkään niin näyttäviä. Kasvi on Lumiratamo, Plantago nivalis


 Lumikit ovat kukkineet jo jonkun aikaa. Kun on näin kylmää, niin kukinta kestää ;) Sanquinaria canadensis

  Tarhakylmänkukka

 Kevätruusuleinikki, Adonis vernalis
  Pilvisenä hetkenä hän pitää kukat supussa.

Söpötär, Merimiehensydän, Dicentra cucullaria
 Ja lammenrannan rentukka
 Tulput lisääntyvät, niin on tehneet nämä raitatulppaanitkin. Raidat lehdistä ovat haalistuneet.
 Kerrottukukkainen jouluruusuhybridi kukii just nyt enimmillään
 Parvitulppaani, Tulipa tarda

Persianpikarinlilja, Fritillaria Persica aloitti avaamaan kukkia eilen.
 Esikkojen kukintaa riittää koko kesän. tässä 'Schneekissen'

 Narsissit kukkivat ihan tarpeeksi hyvin, vaikka niiden lehdet leikkaa poikki kukinnan jälkeen. On pakko, lehdet peittävät muuten koko maan.
 Viime kesänä kaipailin jyrsijötä tuon tulppaanien lisääntymisen takia. Kaksi kaksijalkaista jyrsijää ilmoittautuikin hävittämään niitä ja annoin heille kummalllekin puoli ämpärillistä sippuleita. Tuntuu, ettei ne vähentyneet yhtään. Mukavaa viikkoa, nyt just näyttäisi hieman kirkastuvankin. Pidän silti sisäpäivän :D


16 kommenttia:

 1. Onpa kiva vesiaihe ja vielä itse tehty ♥ Paljon kaunista kukintaa on jo puutarhassasi.

  VastaaPoista
 2. Onpa siellä kukkia, joista en ole ennen nähnyt, enkä kuullut :) Upeita!
  Eikä tulput täällä lisäänny, ainakaan itestään.

  VastaaPoista
 3. Sinulla on ihan järkevät perustelut kuvaamiseen ja laitehypetykseen. Vähemmälläkin pärjää, miten vain haluaa asettaa itselleen tavoitteita.
  Minulla oli vesiallas monta vuotta, kunnes tymppäännyin sen jatkuvaan siivoamiseen. Silloin lähellä oli iso koivu, joka roskasi vettä aivan tajuttomasti. Allas sai lähteä, tosin vain kellariin. Koivun kaatamisen jälkeen tuli pienempi vesiaihe ja sitten se isompi allas palasi kellarista takaisin likimain lähtöpaikkaansa. Nyt on jälleen alkanut kaihertaa ajatus pienemmästä vesiaiheesta. Juurikin vaikka pallosta, josta vesi kulkee ämpäriin ja takaisin.
  Täällä tulee parhaillaan vettä taivaalta, joten sisäpäivä menossa.

  VastaaPoista
 4. Sinulla siellä jo niin ihana kevät.

  VastaaPoista
 5. Viismummoista tässä moikka. Mistä olet löytänyt tuon merimiehen sydämen? Minäkin tahtoisin hankkia tuollaisen, en ole ikinä kuullutkaan tuollaisesta.

  VastaaPoista
 6. Siis mitä, mitä? Onko tuollaisia kasvi-ihanuuksia olemassa kuin lumikki ja merimiehen sydän? Tähtoo kanssa! Mutta mistä ihmeestä?

  VastaaPoista
 7. Onpa sinulla runsdaasti kaikkia kevätkukkijoita! Joistakin noista minä en ole koskaan kuullutkaan, oppia ikä kaikki, eikun googlettamaan oitis ;) Kiva postaus :))

  VastaaPoista
 8. Voi että miten paljon kaikkea ihanaa! Lumikki on erityisen ihastuttava! Ja mikä lajien runsaus. =)

  VastaaPoista
 9. Tosi kauniita kukkia! Hyvin halvemmallakin kuvauskalustolla toimeen tulee. Ei minullakaan mitään makro-objektiivia ole...

  VastaaPoista
 10. Sadetta lienee tulossa enemmänkin. Ihanat kuvat tarjoilit lukijalle, monta minun suosikkia.

  VastaaPoista
 11. Niin paljon kaikkia ihanuuksia!

  VastaaPoista
 12. Upeita kukkasia ja hyvät kuvat! Minun kylmäkukat vasta kurkkaavat ihan pikkuisen :)
  Jouluruusut <3

  VastaaPoista
 13. Jopa on kaikkia herkkuja vallankin nuo Lumikit! Ihanuuksia koko puutarha täynnä!

  VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)