maanantai 18. toukokuuta 2015

KEVÄTKASVEJA

Heippa armaat lukijat,
Kuten näkyy, keväällä ei ehdi joka päivä edes konetta aukaista. Joskun kännyn kautta äkkiä kurkaan :) Kiitos taas monista kommenteista :)
Kerron hieman tuosta Merimiehensydämestä, kun se tuntui olevan outo. Minä ostin sen alun viitisen vuotta sitten eräältä kasviharrastajalta. Nyt vasta kukkii ekan kerran. Se tekee keväällä komean siniharmahtavan lehdistön ja nuo kukinnot. Mutta sen jälkeen se katoaa näkymättömiin, ei jää koko kesän iloksi, kuten muut pikkusydämet. Kävin lauantaina Hooforssissa ja siellä näin eräässä ämmällä alkavassa kauppapuuutarhassa pikkuruisia taimia, 9.60 oli hinta. Meillähän on myös kesäisin tuo pieni taimiston tapainen, ehkä sinnekin joskus saan alkua, kunhan vielä vähän leviää.

Kotona olen yrittänyt kuvata aina silloin tällöin kasveja, jotka kukoistavat tällä hetkellä. Persianpikarililja on nyt auennut. Pitää mennä maahan pitkäkseen ja katsella ylöspäin, niin näkee kukat ;) Tavattoman kauniita ovat.
 Nämä lisääntyvät mukavasti, ei haittaa, tykkään. Palloesikko.

 Eka ulkona kukkiva magnolia. Wada's Memory . Muutamia nuppuja on vielä aukeamassa. Puskan on nyt n. 150cm korkea.

 Kielokki, uvularia Grandiflora jo aloitti pitkäaikaisen kukkimisen.
 Huonekasveista ei tule juurikaan kirjoiteltua, vaikka niitä on melkoisesti. Kiinanruusut kukkivat lähes aina. Tämä on niin hehkuvan punainen, että siitä ei kunnon kuvaa saakaan tällä valolla.Keltainen on minun suosikki :)

Ravitsen niitä Greencaren lannoitteilla. Nyt on käytössä poretabletit, joka on kyllä erinomaisen kätevä tapa lannoittaa. Yksi tbl /2l vettä. Yks juttu vaan. Tuo yksi purkki ei riitä kuin pariin kastelukertaan meillä ;) Kerralla menee liki kymmenen litraa vettä, kun kaikki kasvit käy läpi :)

17 kommenttia:

 1. Upeat kuvat! Todella kaunis kukka tuolla persianpikarililjalla ja magnolian kukasta tykkään myös.

  VastaaPoista
 2. Herkkuja on siinä monenlaista! Harmittaa kun messuilta en tuota kielokkia ostanut, hypistelin ja jätin silleen! Oletko saanut tuon persialaisen talvetettua? Ihanat kiinanruusut, kesällä boukainvilleen odotteleen myös kukkia, täytynee siihen vaihtaa ulkona multakin kun on jo aika iso, puuta siitä meinaan, kerran etelässä näin sen puuksi kasvatetun, no sillain se on turvallisempikin.

  VastaaPoista
 3. Ihanaa kukkaloistoa siellä. Me saatiin vasta nyt haravoitua ja sinivuokossa on kaksi nuppua.

  VastaaPoista
 4. En ole koskaan kuullutkaan tuosta Merimiehensydämestä, mutta uteliaisuus kyllä nyt heräsi. Samaten kielokki on ihan uus tuttavuus.
  Kiinanruusut on ihania. Mulla on vain yhtä lajiketta, kerrottua punaista. Sitä onkin sitten kolme puskaa. Pistokkaita oon laittanut aina kun olen leikannut niitä. Helposti juurtuvat. Kaunis tuo sinun keltainen!

  VastaaPoista
 5. Merimiehensydän ja kielokki ovat minullekin uusia tuttavuuksia. Tämä onkin blogielämän parhaita puolia; löytää ainakin itselle uusia tuttavuuksia, joita voi kokeilla omassa puutarhassaan.
  On sinulla sitten viherkasveja, jos kasteluun menee 10 litraa vettä. Kunnioitettava.

  VastaaPoista
 6. Oi ja voi, mitä ihastuttavia kukkivia kevätkasveja, persianpikarililja, palloesikot, kielokki ja vielä magnoliakin. Minullakin on kaksi persianpikarililjaa mutta niissä ei näytä olevan edes nuppuja saati että avaisivat kukkiaan. Palloesikoista viimeiset pari siirsin juuri toiseen, ehkä parempaan paikkaan, kun nuutuivat ja kuolivat yksi toisensa jälkeen. Sanot, että sinulla palloesikot jopa lisääntyvät.

  VastaaPoista
 7. Onpas ihastuttava tuo persianpikarililja - ja magnoliat ei varmasti jätä ketään kylmäksi! Palloesikoita hankin tänä keväänä ensimmäistä kertaa, toivottavasti viihtyvät. Kielokkia mulla on, tosin osan revin pois, kun ne vaikuttivat vähän yli-innokkailta leviämään.

  VastaaPoista
 8. Tosi kaunis tuo Persianpikarililja.
  Sinulla on kaunis piha. ♥

  VastaaPoista
 9. Olipa kaunista kukkaloistoa sinulla.

  VastaaPoista
 10. Viismummoista kiittää tiedoista. Ihana katsella sivujasi, löysin netistä myös samurain sydämen ja soturin sydämen. Dicentroissa on monta muutakin ihanaa kukkaa joita ei täällä etelä-savossa ole näkynyt.

  VastaaPoista
 11. Omistat todella kukkapeukalon viherpeukalon lisäksi. On niin kaunista katseltavaa nämä kukkasesi. Magnolia valloitti sydämeni.

  VastaaPoista
 12. Ihanaa kukintaa! Mangolia on kaunis!

  VastaaPoista
 13. Ihana kukkapostaus! En uskaltanut ostaa Türistä magnoliaa kun luulin ettei selviä meidän kylmästä talvesta. Nytpähän tiedän ja vuoden päästä harkitsen uudelleen.
  Merimiehen sydän on tuntematon. samoin monet kukistasi. Kaunista kaikki tyyni.

  VastaaPoista
 14. Ihanaa kukka loistoa sinulla :)

  VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)