sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

VIELÄ KESÄISEMPÄÄ

Mukavaa kun sataa. Vaikka ei ole ollut kunnolla lämmintäkään, paitsi pari edellistä päivää, niin kuivaa on ollut. Sateet ovat olleet niin pieniä.
Tervetuloa lukijakseni Maria :) , olen sinustakin iloinen :D
Vähän kommentoin kommentteihinne. Ei ei, en ole ajatellut osallistua kaunein piha ohjelmaan. Enkä kyllä usko, että oltaisiin ohjelmaan päästykään, ei ainakaan loppukilpailuun. Suomalaisten maku on hillittyä, harmonista, siistiä, tilavaa, avaraa ja yksinkertainen on kaunista-tyyliä. Tämä ei ole mitään noista vaan todella päinvastaista. Muutaman yhteydenoton viime kesänä sain koskien tuota kisaa, mutta kieltäydyin. Tätä pihaahan ei ole edes tehty millään ajatuksella. Tämä on pikkuhiljaa syntynyt elämisen sivussa. Elämän tapa on sen synnyttänyt. On tykätty kasveista ja niin on vain kasvi toisen viereen laitetttu sen enempiä ajattelematta ja suunnittelematta. On varjon kasveja paahteessa ja päinvastoin. Joskus niitä olen joutunut tosin siirtelemään. Hulluuden tuotteena on sitten tullut hommattua hetken päähänpistoista pihalle patsaita ym. rekvisiittaa, ja nuo hullut kiesitkin. Moni ajatteli silloin toistakymmentä vuotta sitten, ettei patsaat ym. suomalaiseen pihaan sovi. En tiedä sopivatko, mutta kun haluttiin, niin laitettiin :D Monet kerrat olen kertonut eri paikkojen syntymisestä, miten ne ovat tänne pihalle tulleet sen enempiä suunnittelematta. Kun kaivaa, niin siihen tulee kuoppa ja kun sen täyttää, niin siihen tulee jotain muuta. Tämmöistä tämä on ...puutarha- ja pihaeloa. Tuo voittoraha tulisi kyllä enemmän kuin tarpeeseen. Väkisin tämän ylläpitäminen nielee kaikki talven aikana tienatut rahat :D

Voi tuota Jadea. Ihastelen sitä joka päivä, se on kauniista kaunein. Ja kukkii toooosi pitkään. Olisi ihanaa, jos Jade-tyttönen saisi Red Jaden :) Seuraavassa kuvassakin näkyy vielä kukkivaa Jadea.


Koristeomenapuiden kukinnan jälkeen Rhodot aloittavat. Ihan sinisiä ei kovin montaa ole, tässä yksi.

                 en vielä ole enemmälti rhodoja kuvannut, ehkä jonain päivänä. Ai niin, tämän kuvan                      otin tuon grillikatoksen seinällä rehottavan alppikärhön takia ;)
 Muutama kukkakuva. Dicentra formosa 'king of hearts'

              Junnaninesikko
 Joskus kuva Satusillan täältäkin päästä päin, siellä kukkii höyhenpensas...
...tällaisin kukin
   Ja jälleen kukkii Tikankontti Himalaycum x Henryii
            Kevätruusuleinikin valkoinen sukulainen :)

    Espanjan sinililja, sininen ja valkoinen. Vaaleanpunainenkin on, mutta se on jäänyt kuvaamatta
    valkoisesta oli huono kuva, niin tein vähän värisäätöjä ;)

18 kommenttia:

 1. Niin tutulle kuulostavat ajatuksesi tuossa yllä, olen itse pitänyt tiukan linjan pihani kanssa, Voin pyytää sisään, mutta pihaani ei kuvaa kukaan muu kuin minä, Kerran itsepäinen toimittaja halusi puhua sienistä ja inisi, jos ottaisi muutaman kuvan. Sain hänet viimein uskomaan, että nyt puhutaan sienistä. Viime syksynä yllätinkin kustantajani tuomalla pihallemme ja annoin kuvata. Ei tainnut tietää, että sai erikoisen kohtelun, kutsui pihaani runoksi. En vain ole tuollaisen huomion tarpeessa, tämä on minun henkireikäni.

  VastaaPoista
 2. Ihana puutarha, kasvit ja puutarhaelämänfilosofia. Olisin mielelläni katsonut sellaista jaksoa, jossa vieraillaan teidän puutarhassa. Kyllähän ne kaikki pihat varmasti oli ihan erilaisia keskenään ja eri tavoin syntyneet, ihan varmaan mukana oli yhtä monta spontaania pihaa kuin teidänkin. Mutta yhtä kaikki, joskus puutarhaansa on kivointa jakaa, joskus kivointa pitää omana paikkanaan, ja kumpikin on yhtä hyvä niin.

  VastaaPoista
 3. Enpä osaa muuta sanoa kuin, että Sinun puutarhasi on kyllä todella kaunis ♫~☺

  VastaaPoista
 4. Puutarhanne on todella upea! Jokaisen mutkan ja puskan jälkeen tulee jotain uutta ja ihanaa vastaan... Muistelen lämmöllä viime kesää <3 Heinäkuussa taidan olla jälleen niillä nurkilla mökkeilemässä :)
  - Ihanaa kesän jatkoa!

  VastaaPoista
 5. Mahtava määrä kukkivaa löytyykin sinun mailtasi :-) Pidän runsaasta (puutarha)tyylistäsi - puutarhasi on selvästi tehty elämistä ja nauttimista varten :-)

  VastaaPoista
 6. Teidän tyylinne onkin saanut aikaan todella kauniin puutarhan. Olen itse aika suurpiirteinen ja joissain asioissa ryhdyn hommiin siten, että suunnitelma muuttuu lennosta, jos sitä on kunnolla ollutkaan. Minullakin on siis toiveita saada aikaan omassa pihassa silti jotain. Joku läheiseni on jossain vaiheessa vähän kysellyt suunnitelman perään. Olin vähän kummissani, että mikä suunnitelma ja miksi. Teidän puutarhanne antaa siis toiveita siitä, että ilman selvää etukäteissuunnitelmaakin saa aikaiseksi kauniin ja suunnitellun näköisen puutarhan.

  VastaaPoista
 7. Onneksi saan täälläkin ihastella näitä upeita kukkia! Kiitos siitä!

  VastaaPoista
 8. Kaunis tuo sininen rodo.
  Ihanaa kukintoa siellä.

  VastaaPoista
 9. Muistelen useasti sinun puutarhaasi miten kaunis paratiisi iloa tuottava kiitos siitä ja nyt ihailen blogin kautta

  VastaaPoista
 10. Sattumanvaraisesti tai suunnittelematta niin puutarhanne on loistokkaan upea!

  VastaaPoista
 11. Näyttää niin elämänmakuiselta nämä kuvat! Kiva, kun kasvit vaan löytää paikkansa enempi intuition, tai alitajuisen viisauden kautta ;)

  VastaaPoista
 12. No niin... Kirjoitin jo aiemmin kommentin, mutta onnistuin sen sitten kadottamaan, joten uusi yritys. ;)

  Teidän pihanne on taatusti yksi Suomen kauneimmista, ellei peräti kaunein. Luulen, että jälkimmäistä. Jos jossain on kauniimpi piha, niin mielikuvitukseni ei riitä kuvittelemaan, millainen se piha voisi enää ollakaan.

  Luulen, että olet ihan oikessa siinä kun sanoit, että tuskin olisitte mainitussa ohjelmassa kuitenkaan kovin pitkälle pötkineet. Teidän pihanne olisi ollut taatusti sille miestuomarille aivan liikaa sulatettavaksi. =D Makuja on monenlaisia, mutta henkilökohtaisesti liputan aina kukkarunsauden puolesta! Ja komppaaan vaalean vihreää siinä, että on lohdullista tietää, ettei teillä ole ollut mitään varsinaista suunnitelmaa koskaan. Ei nimittäin täälläkään, joten toivoa on... =)

  VastaaPoista
 13. Kyllä se puutarha täälläkin syntyy niin, että ensin tulee taimi ja sitten keksitään paikka sille ;-P
  Ja aina se paikka on löytynyt! Kaunista on puutarhassanne <3

  VastaaPoista
 14. Noista kilpailuista en oikein pidä. Usein nuo pihat ovat tehty myös 'rahalla' ja koneitakin tarvitaan, jotta saadaan tasaista jälkeä. Ja suunnittelijoitakin varmasti takana on. Usein sitä leimaa myös kaupallisuus.
  Kateudestahan tämä mielipide, kun itsellä ei tällaiseen ole varaa. Mutta ihastelen jokaista puutarhaa, missä olen kulkenut, koska siellä on aina rakkaus siihen esillä. Ja rakastava käsi sitä hallitsee.

  VastaaPoista
 15. Vehreää ja kaunista. Mikä parasta, juuri teidänlaisenne.
  Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
 16. Aivan unelman näköinen puutarha teillä! <3<3<3 Tulin kurkkaamaan blogiasi ja tänne jään :)
  Tarkoittaakohan vastarannankiiski samaa kuin luonnostaan upean puutarhasilmän omaava henkilö?
  Jos, niin sittenhän minullakin on toivoa saada tänne meille jotain ihanan näköistä aikaiseksi :)
  Terveisin Viherrilli

  VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)