perjantai 17. heinäkuuta 2015

VESIELÄMÄÄ JA YLLÄREITÄ

Hei taas,
Kesä on kiireistä aikaa. Paljon sosiaalista eloa ym. touhua. Muutaman päivän olemme viettäneet vallan retkeillen, siis laiskoteltu, niistä saatan kirjoitella joskus, kun en tuoreeltaan ehtinyt.

Lummelammikon elämä on alkanut näkyä päällekin päin. Elämäähän lammikossa on hurjasti. On vesiliskoja, iso- ja pikkumalluaisia, suursukeltajia, iilimatoja ja pienempiä hyönteisiä vaikka miten paljon. Sammakot ovat jo lähteneet liikkeelle. Tämän lammikon saa ihan tuo eliöstö pitää puhtaana. Kirkasta vesi onkin. Viime aikoina olen nähnyt useitakin juttuja uimalammikosta, joka puhdistuisi ihan luonnon toimesta. Itsellämme on tuosta muutaman vuosikymmenen takaa kokemusta, kun altaamme oli vielä luonnontilassa, kuten lummelammikko nyt. Pakko tuo uimista varten tehty lampi oli muuttaa altaaksi juuri tuon eliöstön vuoksi. Malluaiset menivät uikkareitten sisään ja purivat, kun eivät päässet pois. Eikä iilimatojenkaan joukossa kovin mukavaa ole uida.En missään tapauksessa menisi nyt lummelammikkoon uimaan tai talsimaan siihen liejuuntuneeseen pohjaan, jossa vesiliskot, korentojen toukat ym asustelevat, se on niille rauhoitettu alue.


                  Lumpeiden kukinta on alkanut

               Joku on löytänyt laiturin lumpeenlehdestä

                 Ukonkorento on juuri kuoriutunut. Toukkanahka on jäljellä
     
                     Siivet ovat vielä kiinni toisissaan, ei ole vielä käynyt ensi lennollaan

             Iltasella
     
                         Kun ei osaa pitää kirjaa hankinnoistaan, niin tulee ylläreitä. *En yhtään muista tällaista hankkineeni, mutta näitä on ny jonkun verran. Hollanniniris, Iris hollandica 'Tiger's eye' Hieno!
    Tällaistakaan en muista. Itseni korkuinen on ja melkoisen tumma, tummempi kuin kuvassa.  Tod. näk. Liliun martagon 'Black Russian' Siis musta ryssä.

Heh, mitähän varten tällaisenkin olen kuvannut, noiden kukkivien ruusujen takiako? Tää on otettu silloin, kun ruusut aloittelivat. Melkoisen runsas kukinta on tänä kesänä ollutkin, mutta sateet ikävä kyllä rumistavat kukkia :)

Oikein mukavantuntuista eloa teille!


12 kommenttia:

 1. Wau mitä kuvia ja tuo alin kuva on kuin Lumotusta puutarhasta, <3 Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Lumpeet ovat lemppareitani. Kauniita kuvia.

  VastaaPoista
 3. Upeita kuvia lumpeet ovat kyllä kauniita. Mukavaa päivää:)

  VastaaPoista
 4. Mä muistan kerran vetäneeni iilimadon pienen tyttäreni pohkeesta Lehijärvellä. Äidinvaisto on suurempi kun inho näemmä. Toisaalta kai kaikilla ötököillä ja madoilla on joku tarkoitus luonnon kiertokulussa. Tänään olisi tehnyt niin mieli mennä kuvaamaan sudenkorentoja, mutta sun kuvat helpotti vähän sitä intoa. Mä vähän luulen, että puutarhatonttu on käynyt tekemässä omia hankintoja ja istuttanut ne sun puutarhaan!

  VastaaPoista
 5. Sinun lummelampi kuvastasi tuli heti mieleen Monetin taulu. Niin kaunista, mutta en minäkään tuonne kyllä kahlailemaan lähtis =)

  VastaaPoista
 6. Ihanat lummekuvat ja kiva tuollainen lummelampi missä on monenlaista elämää...Tuollaiset kauniit yllärit ovat oikein mieluisia!

  Iloa ja aurinkoa viikonloppuusi!

  VastaaPoista
 7. Todella hienoja ötökkäkuvia. Ihana lammikko teillä.

  VastaaPoista
 8. Ihanaa, että löydät puutarhastasi mieluisia yllätyksiä! Teillä onkin kokemusta monenlaisista altaista. Lummelammikko on kaunis.

  VastaaPoista
 9. lummelampi kaunis katsella ja oiva elinympäristö monelle lajille, ja aivan mahtavia ylläreitä! ihanaisia lomapäiviä Sinulle myös:))

  VastaaPoista
 10. Lumottu puutarha tuo onkin, ihan niin kuin Tiia epäili. Keijujakin löytyy, aivan ihana sanoo vieläkin lumoutunut:)
  Sain todella paljon inspiraatiota puutarhastasi ja tuo lampi, jota olemme miettineet, taisi saada vähän ilmaa siipiensä alle. Nyt pitää vielä vähän mittailla ja voi olla että menee ensi kesään, mutta sekin on lähempänä kuin vain haaveissa. Miesten on joskus hyvä nähdä asioita konkreettisesti, niin pääsevät jyvälle= D Mukavia kesäpäiviä!

  VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)